Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Όταν οι πολεμιστές μιλούν..

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016,  λίγο μετά τις 4 το απόγευμα μέσα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, αν και η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, υπήρχε απόλυτη σιγή, που την διέκοπτε μόνο το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας εισόδου, από καθυστερημένους, όρθιους θεατές.

Οι ομιλητές, ήταν ηλικιωμένοι άνδρες, με χαραγμένα τα πρόσωπα, σε άλλον λιγότερο, σε άλλον περισσότερο, από την φθορά του χρόνου..

Τίποτα δεν πρόδιδε την συμμετοχή τους και την εμπλοκή τους στις σφοδρές μάχες, στις οποίες είχαν λάβει μέρος πριν από 42 χρόνια στην Κύπρο. Τίποτα δεν πρόδιδε τον επανειλημμένο τραυματισμό κάποιων από αυτούς,  από τα  εχθρικά πυρά και τις εκρήξεις των βλημάτων όλμων και πυροβολικού. Τίποτα δεν πρόδιδε την σωματική τους ρώμη και την φυσική αντοχή που είχαν σαν νέοι μαχητές,  ηγήτορες στις Μοίρες Καταδρομών της Κύπρου, το 1974.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Νυν υπέρ πάντων Αγών

Νυν υπέρ πάντων Αγών

Ο κόσμος αλλάζει και κάθε τι που θεωρούμε δεδομένο μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα βλεφάρισμα. Τούτο το αδιαμφισβήτητο γεγονός μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό, λαμβάνοντας υπόψιν την ρευστότητα της κατάστασης που επιβάλλεται από την δομή της ίδιας της ιστορίας και της εξέλιξης, σε συνδυασμό με την πλήρη διαταραχή της ισορροπίας βάσει του εκφυλισμένου κοινωνικού, πολυπολιτισμικού και πολιτικού μοντέλου της σύγχρονης εποχής.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ



Παρακολουθώντας τα σχόλια πολιτών μέσα από το διαδίκτυο και σε προσωπική επαφή μαζί τους, εισπράττω και διαπιστώνω μια ανακούφιση από μέρους τους, για το γεγονός ότι επειδή οι συνομιλίες στο ‘’Μόντ Πελεράν’’ της Ελβετίας δεν κατέληξαν σε συμφωνία, περίπου τελειώσαμε με την λύση του Κυπριακού στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΔΔΟ. Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα, είναι όμως έτσι;

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Για την Ευρώπη των Εθνών και όχι των κεφαλαιοκρατών

Για την Ευρώπη των Εθνών και όχι των κεφαλαιοκρατών

Μετά το Brexit και κυρίως μετά την αλλαγή σκυτάλης και (ενδεχομένως) νοοτροπίας στις ΗΠΑ, τύποι όπως ο Σουλτς, η Μέρκελ και άλλοι όμοιοί τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον απ΄αυτό το οποίο περίμεναν και επιθυμούσαν.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Εθνικά επιζήμια η συμφωνία CETA

Πριν από μερικά χρόνια οι υποστηρικτές της ελεύθερης οικονομίας στήριζαν την πολιτική του ελεύθερου εμπορίου ενάντια στον κρατικό προστατευτισμό, έλεγαν ότι θα βοηθούσε τα κράτη να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους και κατά επέκταση την οικονομία τους. Σήμερα, το ελεύθερο εμπόριο προστατεύει τις μεγάλες πολυεθνικές εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Ένας άκρατος λαϊκισμός που λέει ότι οι εταιρείες θα βοηθήσουν την ανεργία να μειωθεί και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών να βελτιωθεί. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί, αντιθέτως με τις πολιτικές αυτές το χρήμα μαζεύεται σε όλο πιο λίγους, η ανεργία εκτοξεύεται και τα έθνη υποφέρουν από αυτούς που υποτίθεται πρόκειται να τους σώσουν.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

‘’ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ’’ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΗΚΩΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ KAI TOY ΜΟΥΣΤΑΦΑ  ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ - ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Σπανίως στην ιστορία δημοκρατικών κρατών συναντάς πολιτικές ηγεσίες που έχουν περιπαίξει τόσο τη λογική, έχουν ατιμάσει τόσο την ηθική, κι έχουν διασύρει και εξευτελίσει τόσο τα δημοκρατικά δικαιώματα και δίκαια των πολιτών και της πατρίδας τους όσο οι κυπριακές πολιτικές ηγεσίες. 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η Ημέρα των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων

Διέλευση στίβου μάχης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως της Σαμάρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης οπλιτών για την απονομή του γαλάζιου μπερέ των Ρώσων αλεξιπτωτιστών. (Πηγή)
Από το 2006, επί προεδρίας Πούτιν, έχει θεσπιστεί στη Ρωσική Δημοκρατία ο εορτασμός  της Ημέρας των Ειδικών Δυνάμεων, στις 24 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Και αυτό για να τιμήσουν το προσωπικό των Ειδικών τους Δυνάμεων σε αναγνώριση της προσφοράς τους προς την πατρίδα τους.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Το Κίνημα του Ρομαντικού Εθνικισμού (Α’ Μέρος)

Το Κίνημα του Ρομαντικού Εθνικισμού (Α’ Μέρος)

Η έννοια του «Ρομαντισμού» φαντάζει συχνά ως μια κατάσταση συναισθηματικά φορτισμένη σε υπέρμετρο βαθμό, συνδεδεμένη κυρίως με προσωπικές αισθηματικές καταστάσεις. Ωστόσο, αυτό αποτελεί, αν όχι μια λανθασμένη, μια τελείως επιφανειακή αντίληψη, καθώς ο Ρομαντισμός υπήρξε ένα ρωμαλέο πνευματικό κίνημα, σαν μια αντίδραση στον Διαφωτισμό της Γαλλικής Επανάστασης, στον ορθολογισμό, καθώς και σε κάποιες μορφές αμφιβόλου κλασικισμού.
Ήταν, κατά βάση, ένα κίνημα καλλιτεχνικό, λογοτεχνικό και εντόνως πνευματικό, το οποίο προήλθε από την Ευρώπη στα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ στην πλειοψηφία των περιοχών που εμφανίστηκε, η περίοδος κορύφωσης του σημειώθηκε περίπου στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Η Αρπαγή της Ευρώπης

Η Αρπαγή της Ευρώπης
«επεί δε επέβη τη νήσω (Κρήτη) ο μεν ταύρος ουκέτι εφαίνετο, επιλαβόμενος δε της χειρός oΖεύς απήγε την Ευρώπην εις το Δικταίον άντρον ερυθριώσαν και κάτω ορώσαν…»
Λουκιανός Σαμωσατέας, Ενάλιοι Διάλογοι, 15, 4
Η Ευρώπη ήταν κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας. Με βάσει τον Αισχύλο και τον Ηρόδοτο η Ευρώπη ήταν πάρα πολύ όμορφη. Μια ημέρα μάζευε λουλούδια μαζί με τις φίλες της σε έναν αγρό στην ακρογιαλιά της Φοινίκης. Εκεί την είδε για πρώτη φορά ο Δίας όπου και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να καταφέρει να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε έναν κάτασπρο ταύρο. Βλέποντας τον η Ευρώπη, τον πλησίασε για να τον χαϊδέψει. Αφού βεβαιώθηκε ότι δεν είναι άγριος, κάθισε πάνω στην ράχη του. Ο Δίας, περιμένοντας αυτήν ακριβώς την αντίδραση, έτρεξε γρήγορα και έπεσε στην θάλασσα ώστε να μην προλάβει η Ευρώπη να κατέβει.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Άνεμος αλλαγής φυσά σε όλη την Ευρώπη: Ιταλία, Αυστρία και Γαλλία θα είναι οι επόμενες ήττες του Βερολίνου



του Γιάννη Πετρίδη
Η θριαμβευτική επικράτηση του Ν.Τραμπ που ήρθε μετά το Βrexit, ήταν μόνο η αρχή για την κατεδάφιση του διεφθαρμένου κράτους των Βρυξελλών: Η Αυστρία στις 4 Δεκεμβρίου, το ιταλικό δημοψήφισμα και εν τέλει οι γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Μάϊο είναι θαυμάσιες ευκαιρίες για τους λαούς της Ευρώπης να στείλουν στη νεοταξική ολιγαρχία της μόνιμης λιτότητας και της περιοριστικής πολιτικής, ένα καθαρό μήνυμα: "Ως εδώ"!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: Στις εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από το πολύνεκρο ισλαμικό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπατακλάν «έφαγαν πόρτα» τα θύματα επειδή οι δηλώσεις τους «δυναμώνουν την ακροδεξιά»!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: Στις εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από το πολύνεκρο ισλαμικό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπατακλάν «έφαγαν πόρτα» τα θύματα επειδή οι δηλώσεις τους «δυναμώνουν την ακροδεξιά»!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ολόκληρη η Ευρώπη έβλεπε τις συνέπειες της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων» με την φρίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο θέατρο Μπατακλάν και σε άλλες περιοχές πέριξ αυτού από οπλισμένους ισλαμιστές τρομοκράτες, αποφασισμένους να σπείρουν τον θάνατο και την φρίκη.
Θυμηθείτε τα γεγονόταν εκείνης της μαύρης νύχτας της ισλαμικής τρομοκρατίας:

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Εθνικισμός ΔΕΝ σημαίνει «ακροδεξιά»

Εθνικισμός ΔΕΝ σημαίνει «ακροδεξιά»

Είναι πολύ γνώριμη σε όλους μας, η επικρατούσα αντίληψη σχετικά με τη θεωρούμενη ως ισχύουσα «πολιτική γεωγραφία» στην Ελλάδα και όχι μόνον. Η Δεξιά, το Κέντρο  και η Αριστερά, είναι οι τρείς θεμελιώδεις πόλοι, γύρω από τους οποίους κάποιες συμπληρωματικές πολιτικές τοποθετήσεις (άκρα δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, άκρα αριστερά), ολοκληρώνουν υποτίθεται το πολιτικό φάσμα, πέραν του οποίου δεν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Άθλιος και επικίνδυνος ο Τσίπρας, παμπόνηρος ο Ερντογάν στις πρώτες του αντιδράσεις για την εκλογή Τραμπ

Άθλιος και επικίνδυνος ο Τσίπρας, παμπόνηρος ο Ερντογάν στις πρώτες του αντιδράσεις για την εκλογή Τραμπ

"Ελπίζω να μην μας βρει και αυτό το κακό και γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τράμπ στην Αμερική" ευχόταν δημόσια ο Αλέξης Τσίπρας στις 19 Μαρτίου 2016 σε ομιλία του στο συνέδριο «Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα για την δημοκρατία στην Ευρώπη (Alliance Against Austerity for Democracy in Europe)» στην Αθήνα. «Ποιός από εσάς θα πίστευε πριν λίγους μήνες ότι σήμερα στις ΗΠΑ το φαβορί για να πάρει το χρίσμα ως υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών θα ήταν ο κ. Τράμπ. Και βεβαίως με όλα όσα σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητα και με τις ιδέες που εκπροσωπεί και με την απήχηση που βρίσκουν και η απειλή του να είναι πιθανόν πρόεδρος, ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό, (να είναι ο Τράμπ) πρόεδρος της ηγεμονεύουσας δύναμης χώρας στον πλανήτη», είχε δηλώσει αναλυτικά ο Τσίπρας πιστεύοντας ότι είναι ακόμη πρόεδρος δεκαπενταμελούς συμβουλίου σε κάποιο λύκειο υπό κατάληψη!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο ανθελληνικός τουρισμός είναι εδώ: Ουρές οι τούρκοι στην Θεσσαλονίκη για τον σφαγέα του Ελληνισμού, Κεμάλ

Ο ανθελληνικός τουρισμός είναι εδώ: Ουρές οι τούρκοι στην Θεσσαλονίκη για τον σφαγέα του Ελληνισμού, Κεμάλ

Πλήθος είναι οι αναδημοσιεύσεις του ρεπορτάζ για τις ουρές που έχουν σχηματίσει οι τούρκοι, προκειμένου να τιμήσουν τον λεγόμενο «πατέρα των τούρκων», Μουσταφά Κεμάλ.
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί προκλητικές δηλώσεις του Μπουτάρη και λοιπών περιθωριακών στοιχείων, που ουσιαστικά «αθώωναν» τον Κεμάλ για τα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνισμού.

Θρήνος στο σιωνιστικό λόμπι από την εκλογή Τράμπ: Ελπίζουμε να μην κάνει πραγματικότητα όσα είπε για να βγει Πρόεδρος

Θρήνος στο σιωνιστικό λόμπι από την εκλογή Τράμπ: Ελπίζουμε να μην κάνει πραγματικότητα όσα είπε για να βγει Πρόεδρος

Το μήνυμα που έστειλαν οι αμερικανοί κατά της παγκοσμιοποίησης από τις κάλπες των αμερικανικών εκλογών ελήφθη από το σιωνιστικό λόμπι, το οποίο ρίγησε από την ήττα της αιμοσταγούς υποψηφίας τους, Χίλαρι Κλίντον.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Να αδράξουμε την ευκαιρία των εκλογών στις ΗΠΑ


Με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας για το μείζον Εθνικό μας πρόβλημα, παράλληλα όμως είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν με λύσσα να μας πείσουν ότι το διεθνές περιβάλλον είναι στάσιμο και αφού όλες οι συγκυρίες είναι εναντίον μας, θα πρέπει να λύσουμε άμεσα το Κυπριακό.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Μεταφερόμενοι κουκουλοφόροι του Σύριζα έκαψαν την Ξάνθη: Οργή κατοίκων για τους βουλευτές της Αριστεράς που οργάνωσαν την αντισυγκέντρωση .

Μεταφερόμενοι κουκουλοφόροι του Σύριζα έκαψαν την Ξάνθη: Οργή κατοίκων για τους βουλευτές της Αριστεράς που οργάνωσαν την αντισυγκέντρωση

Οι παρακρατικοί του ΣΥΡΙΖΑ - υποτακτικοί των «δανειστών», έκαψαν την Ξάνθη, κατά τη διάρκεια «αντιφασιστικού» συλλ-αλητηρίου, που είχαν οργανώσει οι πράκτορες του τουρκικού προξενείου και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ!
Οι κουκουλοφόροι είχαν μεταφερθεί από την Θεσσαλονίκη -δαπάναις του ΣΥΡΙΖΑ tours- κι αφού διαλύθηκαν οι υπόλοιποι κρατικοδίαιτοι διαδηλωσάκηδες, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους! Επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ, έκαψαν μαγαζιά, έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και γενικά μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε απαγορευμένη ζώνη!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρό μήνυμα από τους Έλληνες της Ξάνθης στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής: Η Θράκη ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική! Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Ισχυρό μήνυμα από τους Έλληνες της Ξάνθης στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής: Η Θράκη ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική! Φωτορεπορτάζ, Βίντεο
Το Σάββατο το απόγευμα 5 Νοεμβρίου η Τ.Ο. Ξάνθης παρουσία πλήθους βουλευτών, στελεχών και φίλων της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε σε πανηγυρικό κλίμα τον αγιασμό των εγκαινίων των νέων γραφείων του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης.
Παρά το αστυνομοκρατούμενο κλίμα στην γύρω περιοχή και παρά τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί από τους τοπικούς βουλευτές του κυβερνητικού θιάσου του Σύριζα και διαφόρων παρακρατικών, εν τέλει ο συρφετός που περιφερόταν για ώρες στο κέντρο της πόλης δεν κατέστη εμπόδιο στους απλούς πολίτες της πόλης να τιμήσουν με την παρουσία τους το νεοσύστατο Εθνικιστικό Κάστρο της καρδιά της Ξάνθης.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τεράστιοι κίνδυνοι στην Ελβετία



Ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο το τοπίο, μετά τις απειλές για το «Μπαρμπαρός» αλλά και την χθεσινή εκ νέου αναφορά της Τουρκίας σε εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία, για το κλίμα που θα συναντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελβετία.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Σκληρό διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα για τη Χειμάρρα: «Σταματήστε να γκρεμίζετε τα σπίτια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου»



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε σκληρό διάβημα προς τον Αλβανό πρέσβη στην Ελλάδα, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις κατεδαφίσεις κατοικιών που ανήκαν σε Έλληνες, στην περιοχή της Χειμάρρας.
Ο Πέτρος Μαυροειδής, πολιτικός διευθυντής του υπουργείου, κάλεσε τον Αλβανό πρεσβευτή όπου και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις τελευταίες εξελίξεις.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

To Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τίμησε την Μνήμη του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη: ΑΘΑΝΑΤΟΙ! Φωτορεπορτάζ

To Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τίμησε την Μνήμη του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη: ΑΘΑΝΑΤΟΙ! Φωτορεπορτάζ

Οι Εθνικιστές στην Κύπρο βροντοφώναξαν ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΑΝΟΣ: ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Εκατοντάδες Εθνικιστές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στα Πολιτικά Γραφεία Λεμεσού όπου με την παρουσία τους τίμησαν τη θυσία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. Οι δύο συναγωνιστές μας δολοφονήθηκαν από αριστερούς τρομοκράτες την 1η Νοεμβρίου 2013 έξω από τα Πολιτικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...