Με κοινή γραμμή κατά των μεταναστών και υπέρ των εθνικιστικών θέσεων, τα δύο αδελφά κόμματα» κάνουν την έκπληξη στις δημοσκοπήσεις
Η θεαματική άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και η είσοδός της στη Βουλή λειτουργεί ως κίνητρο στους ακροδεξιούς γειτονικών χωρών να βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο. «Ο,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, μπορεί να συμβεί και σε άλλες χώρες με παρόμοια κοινωνικά προβλήματα», εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές και κάνουν λόγο για ένα φαινόμενο που θα πάρει σύντομα σημαντικές διαστάσεις εντός Ευρώπης. Στην Κύπρο στο ΕΛΑΜ φιλοδοξούν να φέρουν τα πάνω κάτω, προκαλώντας πονοκέφαλο στα εκεί παραδοσιακά κόμματα. Οι εκλογές σε Λευκωσία θα δείξουν εάν θα το καταφέρουν...
Το πρωτοπαλίκαρο έφτιαξε το ΕΛΑΜ
Ο εθνικισμός και ο «κοινωνικός ακτιβισμός» φέρνουν νούμερα και ο Χρίστος Χρίστου ετοιμάζεται για κάλπες.
Από πρωτοπαλίκαρο του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, πρόεδρος του αδελφού εθνικιστικού κόμματος της Κύπρου. Ο λόγος για τον κ. Χρίστο Χρίστου, πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι η μεγάλη έκπληξη των επόμενων βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο, ακολουθώντας τα χνάρια της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.
Για 12 συνεχή χρόνια ο 32χρονος πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ακτινολόγος στο επάγγελμα, υπήρξε ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, δραστηριοποιούμενος στο Π.Σ. του κόμματος και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, με τις ευλογίες του οποίου επέστρεψε, το 2008, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, για να ιδρύσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο - την κυπριακή Χρυσή Αυγή ουσιαστικά. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ο κ. Χρίστου αποκάλυψε πως δύο φορές το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου απέρριψε την ίδρυση κόμματος με την ονομασία Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο σημερινό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο συμπληρώνει ήδη πέντε χρόνια παρουσίας. «Δύο φορές απέρριψαν το αίτημά μας να ονομάζεται Χρυσή Αυγή το κόμμα μας, χωρίς να μας εξηγήσουν τους λόγους που το απέρριψαν.
Ετσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοκρατία στην Κύπρο», δήλωσε ο κ. Χρίστου, που το τελευταίο διάστημα απασχολεί όλο και περισσότερο τα τοπικά ΜΜΕ στη Μεγαλόνησο. Οι δημοσκοπήσεις τού δίνουν ποσοστό άνω του 1,8%, όσο απαιτείται δηλαδή για να εκλέξει αντιπρόσωπο στην επόμενη κυπριακή βουλή. «Ξεκινήσαμε με 0,22% στις ευρωεκλογές του 2009 και στις βουλευτικές του 2011 φτάσαμε στο 1,1%. Είμαστε πεπεισμένοι πως όχι μόνο θα αγγίξουμε το εκλογικό μέτρο, αλλά θα το ξεπεράσουμε κατά πολύ κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη», τόνισε ο ίδιος αποκαλύπτοντας πως στις επικείμενες εκλογές το ΕΛΑΜ θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο, τον οποίον όμως δεν κατονόμασε. «Το ΕΛΑΜ κατέρχεται στις εκλογές προκειμένου να δώσει μια διαφορετική επιλογή στον Έλληνα Κύπριο που βαρέθηκε την κοροϊδία τόσα χρόνια: τις συνεχείς υποχωρήσεις στο Κυπριακό, την ανύπαρκτη εσωτερική και εξωτερική πολιτική, το ρουσφέτι, την αναξιοκρατία, την εναλλαγή των ίδιων ατόμων στα πολιτικά αξιώματα, το μεταναστευτικό κ.ά. Όλα αυτά ο λαός τα έχει σιχαθεί, όπως και στην Ελλάδα. Σαφώς και δεν πρόκειται να στηρίξουμε κάποιον από τους τρεις υποψηφίους, αν και είχαμε κρούση για συνεργασία», κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου