Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ανάλυση Reuters: Εκρηκτική άνοδος των Εθνικιστικών και Πατριωτικών κινημάτων στις Ευρωεκλογές!

Ανάλυση Reuters: Εκρηκτική άνοδος των Εθνικιστικών και Πατριωτικών κινημάτων στις Ευρωεκλογές!

Πολιτική ανάλυση δημοσίευσε το Reuters βάσει των δημοσκοπήσεων που έχουν διεξαχθή στις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. σχετικές με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, προκειμένου να δώσει μίας εικόνας του πολιτικού κλίματος που θα επικρατεί στην επόμενη Ευρωβουλή.
Σύμφωνα με την ανάλυση, τόσο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και οι Σοσιαλιστές της Κεντροαριστεράς, που τώρα αποτελούν ηγεμονικές δυνάμεις, θα αποδυναμωθούν κατά πολύ, χάνοντας αρκετές έδρες.


Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που σήμερα έχει 219 ευρωβουλευτές στην επόμενη ευρωβουλή δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 177, ενώ ο αριθμός αναμένεται να πάει και ακόμα πιο κάτω αν σκεφτεί κανείς την εσωτερική πολεμική εναντίον του Όρμπαν. Αντίστοιχα το S&D από τους 189 θα πέσει περίπου στους 140.
Και, βεβαίως, επειδή δεν «εξαφανίζονται» οι έδρες, την πτώση των καθεστωτικών κομμάτων, η οποία είναι πανευρωπαϊκή, την καρπώνονται οι πατριωτικές και εθνικιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες αυξάνουν κατακόρυφα την εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη πνέει ένας Εθνικιστικός άνεμος που σαρώνει τον πολιτικαντισμό. Στην επόμενη Ευρωβουλή, η ζωή των πολιτικάντηδων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και ένα προοίμιο του οριστικού και αμετάκλητου γκρεμίσματός τους, το λυκόφως της Ευρώπης των τοκογλύφων και το Λυκαυγές της Ευρώπης των Πατρίδων και των Λαών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-reuters-ekrhktikh-anodos-twn-ethnikistikwn-kai-patriwtikwn-kinhmatw#ixzz5WRISXisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...