Κυριακή 18 Μαΐου 2008

ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ν.

Συμπληρώνονται φέτος 8 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Φ.Ε.Ν. Όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά της Εθνικής Φωνής Ελληνόψυχων Νέων αγωνίζονταν υπέρ της διατήρησης του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας .

Οι σημαίες της παράταξης ήταν πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες και τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής .
Δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση στην υπόλοιπη Ελλάδα μία μαθητική παράταξη να συνεχίζει αδιάκοπα την παρουσία της στα δρώμενα ενός ημικατεχόμενου μάλιστα νησιού . Ενάντια σε τούρκους , βρεττανούς , κομμουνιστές , ομοσπονδιακούς οι μικροί σε ηλικία μαθητές και μαθήτριες υψώνουν το μεγάλο ανάστημά τους τονίζοντας πως αυτό εδώ το νησί ήταν και θα παραμείνει Ελληνικό . Την στιγμή μάλιστα που μεγάλο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού της Μεγαλονήσου τελεί υπό σύγχυση όσον αφορά την .. καταγωγή του , η φωνή των Μικρών έρχεται να τους υπενθυμίσει από ποιούς προέρχονται.

Αντί ο συνεχής πόλεμος που δέχονται από τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ να τους κάνει να φοβηθούν οι Ελληνόψυχοι όχι μόνο δεν υπέστειλαν τον αγώνα τους , αλλά εξαπλώθηκαν σε όλη την ελεύθερη επικράτεια του νησιού. Πυρήνες υπάρχουν στην Λευκωσία, στην Λάρνακα , στην Πάφο και βέβαια στην έδρα της παρατάξεως στην Λεμεσό.

Τα παιδιά της ΕΦΕΝ όταν υψώνουν το βλέμμα τους στον χάρτη δεν βλέπουν την βόρεια Κύπρο όπως πολλοί συμμαθητές τους αλλά την κατεχόμενη Ελληνική γη μας.
Με την ίδια ματιά ατενίζουν την σκλαβωμένη Ιωνία , την Κωνσταντινούπολη , τον Πόντο , την Β. Ήπειρο .

Είναι το ίδιο βλέμμα που είχαν οι πρόγονοί τους όταν απελευθέρωναν την Μακεδονία από τους τούρκους και τους βούλγαρους ή την Κύπρο από τον βρεττανικό ζυγό.
Γνωρίζουν ότι η δικαίωση θα έρθει μόνο όταν απελευθερωθούν οι σκλαβωμένες πατρίδες . Πατρίδες που δεν χάθηκαν αλλά μας περιμένουν καρτερικά .

Αυτά έμαθαν από τους άξιους ιδρυτές της παρατάξεως αλλά και από αυτήν εδώ την εφημερίδα που πάντα στάθηκε δίπλα τους.

Ο σπόρος του Καψάλη έπιασε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...