Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Απαλλαγή για όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της δολοφονίας Π.Φύσσα πλην του Γ.Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας

Απαλλαγή για όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της δολοφονίας Π.Φύσσα πλην του Γ.Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας
Απαλλαγή για όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της δολοφονίας Π.Φύσσα πλην του φυσικού αυτουργού Γ.Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας.

Την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνοντας την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της απλής ή της άμεσης συνέργειας που ανά περίπτωση αντιμετωπίζουν.
Η εισαγγελική πρόταση που προκάλεσε τη βουβή οργή των συγγενών του Παύλου Φύσσα και κυρίως της μητέρας του, η οποία σχολίασε «πως αθωώνουν τους δολοφόνους του παιδιού της», ξεκίνησε με την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 17/9/2013.
Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό ο Γιώργος Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο και η ενέργεια του ήταν αψυχολόγητη. Κυρίως όμως όπως αποδείχτηκε από τη δραματική, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία των σχεδόν 5 ετών, δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα και ούτε είχε δοθεί εντολή για αυτό από την ηγεσία του κόμματος ή προσωπικά από τον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται με τις υπόλοιπες υποθέσεις οι οποίες βαρύνουν τους κατηγορουμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...