Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Γρίβας Διγενής: “Είμεθα η ΔΕΞΙΑ της άκρας δεξιάς και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της αριστεράς”


Γ. Γρίβας Διγενής: “Είμεθα η ΔΕΞΙΑ της άκρας δεξιάς και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της αριστεράς”

Είναι βέβαιον ότι οι όροι Αριστερά και Δεξιά δεν έχουν την έννοια και την σημασία σήμερα, την οποία είχαν εις το παρελθόν. Πριν από αρκετά χρόνια ο Άξιος Πατρίδος, σύμφωνα με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, Γ. Γρίβας Διγενής έγραφε (17.1.1949) εις την Εφημερίδα των Χιτών:
«Είμεθα η ΔΕΞΙΑ της άκρας δεξιάς εις ό,τι αφορά την διαφύλαξιν των εθνικών μας παραδόσεων και την ἐξασφάλισιν ου μόνον τής εθνικής μας ακεραιότητος και ανεξαρτησίας, αλλά και των εθνικών μας διεκδικήσεων. Είμεθα όμως και ἡ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τής αριστεράς εις ό,τι αφορά την δικαίαν κατανομήν των αγαθών… Κατέχομεν τα δύο άκρα, του εθνικισμού και τής κοινωνικής δικαιοσύνης...»


Την προσέγγιση αυτή ασπάζεται πλήρως η Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό το Κίνημά μας ευρίσκεται δίπλα περισσότερο από κάθε άλλον σε όλους αυτούς τους Έλληνες, οι οποίοι παραμένουν ασυμβίβαστοι στα εθνικά θέματα, χωρίς να συμμερίζονται την κτηνώδη νεοφιλελεύθερη εθνομηδενιστική οπτική ενός ανάλγητου καπιταλισμού, τον οποίον εκφράζει η Ν.Δ.. Από την άλλη πλευρά, έχει ανοιχτή την αγκαλιά της προς εκείνους τους Πατριώτες της Αριστεράς, οι οποίοι αρνούνται την «Νέα Αριστερά» των εθνομηδενιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...