Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Αυτοκαταστροφική “φεουδαρχία” των Ρομά στην Ελλάδα με την “ανεκτική” πολιτική ορθότητα

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι ένα μέρος των κοινοτήτων των Ρομά στην χώρα έχει θέσει τους εαυτούς τους υπεράνω των νόμων, ακόμη και όσον αφορά τα εγκλήματα κατά της ζωής. Μεταξύ των άλλων έχει αναφερθεί πλήθος περιπτώσεων όπου άνθρωποι οι οποίοι είχαν πυροβοληθεί από Ρομά, όταν ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας ή των δικαστικών αρχών, έλαβαν την ωμή απάντηση “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”. Σε αντίθεση λοιπόν με την επιμένουσα ορολογία περί “ευπαθούς ομάδας”, ένα κομμάτι των κοινοτήτων των Ρομά έχει μετατραπεί σε μια άτυπη φεουδαρχία μέσα στην Ελλάδα ασκώντας εξουσιαστική βία εναντίον των υπόλοιπων Ελλήνων πολιτών.


Την κατάσταση αυτή ανεχόταν, αν δεν επιβράβευε κιόλας, το εγχώριο πολιτικό σύστημα για δικούς του λόγους. Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής πρακτικής είναι σήμερα η Ελλάδα να κινδυνεύει από μια εθνική καταστροφή πρωτοφανούς μεγέθους.
Ενώ λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών πειθάρχησε στα περιοριστικά μέτρα που έθεσε η κυβέρνηση και οι επιστημονικοί της σύμβουλοι για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει -μέχρι στιγμής- διαφύγει τον κίνδυνο των μαζικών θανάτων και της κατάρρευσης του συστήματος υγείας, ένα σημαντικό, κατά τα φαινόμενα, ποσοστό της κοινότητας των Ρομά στη Λάρισα, ενδέχεται να έχει μετατραπεί σε μια “βιολογική υπερβόμβα” και να απειλεί σήμερα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Και για αυτό που συνέβη στη Λάρισα υπάρχουν ευθύνες. Όπως ξεκάθαρα δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Καλογιάννης, πολλοί Ρομά δεν τηρούσαν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί, φθάνοντας ακόμη να κάνουν και γλέντια με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.
Φυσικά χωρίς να υφίστανται καμιά ενόχληση από τις κρατικές αρχές, αφού, όπως είπαμε, αντιμετωπίζονται εδώ και καιρό ως μια εξουσιαστική φεουδαρχική τάξη, που βρίσκεται υπεράνω των νόμων που ισχύουν για τον “απλό λαό”.
Όταν δε επιχειρήθηκε να επιβληθεί μια στοιχειώδης καραντίνα, κατόπιν εορτής, πάλι όπως πληροφορούμαστε από τον τύπο, αντέδρασαν βιαίως και απείλησαν τους κρατικούς αξιωματούχους που έσπευσαν να τους …παρακαλέσουν να συμμορφωθούν γιατί “κινδυνεύει η ζωή τους”.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Όμως, δεν κινδυνεύει μόνον η ζωή τους. Με τις συμπεριφορές αυτές κάποιων μελών της κοινότητάς τους, οι Ρομά της Λάρισας έχουν μετατρέψουν τον εαυτό τους σε ένα τεράστιο όπλο μαζικής καταστροφής το οποίο απειλεί όλη την Ελλάδα. Και την απειλεί με γενοκτονία, πέραν της ακύρωσης στην πράξη του μοναδικού μέχρι σήμερα επιτεύγματος, αυτού της έγκαιρης ανάσχεσης της επέλασης του κορονοϊού COVID-19.
Αν ο ιός ξεφύγει από εκεί, τότε είναι η χώρα κινδυνεύει άμεσα να ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας και της Ιταλίας με δεκάδες χιλιάδες θανάτους λόγω του ιού και ακόμη περισσότερους που θα προκύψουν έμμεσα εξαιτίας της αναπόφευκτης κατάρρευσης του εγχώριου συστήματος υγείας.
Για να μην μιλήσουμε για την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή, μιας και η επιστροφή στην όποια κανονικότητα θα αργήσει πολύ περισσότερο και οι πληγές της χώρας θα είναι πολύ πιο μεγάλες από ότι εκτιμούσαμε μέχρι σήμερα.
Για να μην μιλήσουμε και για το πλήγμα στην κοινωνική συνοχή της χώρας που θα προκύψει αν μετά από όλη αυτήν την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας, μια μειονοτική ομάδα ανθρώπων που θεωρεί ότι είναι ανώτερη από όλους τους άλλους, τινάξει τα πάντα στον αέρα με την άμεση ή έμμεση ανοχή αν όχι στήριξη της επίσημης πολιτείας.
Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, καμία εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση ή εχθρική ξένη δύναμη δεν απείλησε ποτέ με τόσο μεγάλες απώλειες την ελληνική κοινωνία από ότι την απειλεί σήμερα η κοινότητα των Ρομά της Λάρισας, εξαιτίας της εγκληματικής συμπεριφοράς κάποιων μελών της.
Και η κυβέρνηση θα είναι συνένοχη σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα στην ελληνική Ιστορία αν δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Και τα κατάλληλα μέτρα δεν μπορεί να είναι η «χαλαρή» καραντίνα που υποτίθεται ότι επιβλήθηκε, δεδομένου ότι η μεγάλο μέρος της κοινότητας των Ρομά έδειξε ότι είναι αποφασισμένο να τα παραβιάσει. Ούτε φυσικά ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα πρόστιμα τα οποία προφανώς και δεν έχουν κανένα σκοπό να πληρώσουν.
Αυτήν τη στιγμή μια λεπτή κόκκινη γραμμή μας χωρίζει από μια πρωτοφανή εθνική καταστροφή. Και αυτή η γραμμή είναι η διατήρηση των Ρομά της Λάρισας σε αποτελεσματική καραντίνα. Η οποία πρέπει να επιβληθεί πάση θυσία.
Άρα, λοιπόν, είναι πιθανόν ότι η μόνη ρεαλιστική λύση αυτήν την στιγμή, για να μην αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της προσπάθειας ελέγχου του κορονοϊού, είναι η επιβολή στρατιωτικού νόμου στην περιοχή με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους παραβάτες. Και αν για κάποιους αυτό ακουστεί “ρατσιστικό” ή οτιδήποτε άλλο, στην πραγματικότητα είναι η μόνη λύση για να μην υπάρξει ακραίο ρατσιστικό μίσος στο μέλλον.
Γιατί θα ήταν εξαιρετικά αφελής κανείς για να πιστεύει ότι αν ξεφύγει ο ιός και επεκταθεί ανεξέλεγκτα στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία εξαιτίας συμπεριφορών έστω και λίγων από τις κοινότητες των Ρομά, ότι θα μπορέσουν στο μέλλον να συνυπάρξουν ειρηνικά οι Ρομά με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Όπως ακόμη πιο αφελής θα ήταν αυτός που θα πίστευε ότι θα μπορούσε να επιβιώσει το σημερινό ελληνικό πολιτικό σύστημα από μια παρόμοια εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...