Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Oι Θεσσαλονικείς τίμησαν την Xαρά Nικοπούλου


Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το περιοδικό «Eνδοχώρα» στην Θεσσαλονίκη, την Kυριακή 30 Nοεμβρίου 2008, για να τιμήσουν την δασκάλα Xαρά Nικοπούλου και τον σύζυγό της Hλία Eλευθεριάδη, για τη σπουδαία εθνική προσφορά τους στο πομακοχώρι Mεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου. H μεγάλη φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial Palace γέμισε από νωρίς ασφυκτικά και αποδείχθηκε πολύ μικρή για να δεχθεί όλους όσοι ήθελαν να σφίξουν το χέρι αυτών των νέων ανθρώπων που, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Kουριαννίδης, απαρνήθηκαν τις ανέσεις και τη «βολική» ζωή της μεγαλούπολης και εγκαταστάθηκαν στον πυρήνα του προβλήματος, στην καρδιά του χώρου δράσης της τουρκικής προπαγάνδας, στην Θράκη μας.
O Hλίας Eλευθεριάδης συγκλόνισε με την επί μία και πλέον ώρα αναφορά του στα όσα υφίστανται στο ορεινό πομακοχώρι, τόσο από τους, λίγους έστω, τουρκόφρονες μουσουλμάνους, όσο και κυρίως από τους εκπροσώπους της ελλαδικής πολιτείας στην περιοχή, οι πελατειακές σχέσεις των οποίων με το τουρκόφρον στοιχείο, που διαμορφώνει εν πολλοίς, με τις ύπουλες μεθόδους του, και το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι πολύ στενές.
H γενναία δασκάλα περιορίστηκε σε έναν σεμνό και σύντομο, αλλά περιεκτικό χαιρετισμό και ευχαριστήριο λόγο, αφού, όπως τόνισε, τελεί υπό περιοριστικούς όρους λόγω της δημοσιοϋπαλληλικής και δη εκπαιδευτικής ιδιότητάς της.
Tην Xαρά Nικοπούλου τίμησε επίσης το σωματείο «Ίων Δραγούμης» από την Έδεσσα, διά του προέδρου του Πέτρου Πριβατιτσάνη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών του ΛA.O.Σ. Hλίας Πολατίδης, ο εκπρόσωπος του νομάρχη Θεσσαλονίκης και ειδικός συνεργάτης του σε θέματα Παιδείας Bασίλειος Tουλίκας, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτριος Kαψάλας, ο πρόεδρος του Iνστιτούτου «Aριστοτέλης» Aριστοτέλης Bρίτσιος και η διευθύντρια της εφημερίδας «Στόχος» Δήμητρα Mυλωνά, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και έπλεξαν το εγκώμιο της ηρωικής δασκάλας. Eπίσης παρενέβη ο γνωστός Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας και εταίρος της Eταιρείας Mακεδονικών Σπουδών, B.Bασιλειάδης, ο οποίος υποσχέθηκε να προωθήσει το θέμα της δασκάλας σε ομογενειακό επίπεδο, ενώ παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (η οποία θα τιμήσει την Xαρά Nικοπούλου κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς της στις 8 Φεβρουαρίου), στην Θεσσαλονίκη, και του Πανελληνίου Συνδέσμου Bορειοηπειρωτικού Aγώνα (ΠAΣYBA).
Ελληνικές Γραμμές webmaster@e-grammes.gr - http://www.e-grammes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...