Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Time has come: Βγάλτε του την κουκούλα !


Για να τελειώνουμε μια και καλή με το θέμα "κουκούλα".
Μήνες τώρα, πολύ πριν τα επεισόδια, που ακολούθησαν το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου-Τσαλικιάν, προσπαθήσαμε να σας δώσουμε να καταλάβετε τι γίνεται με τους ¨κουκουλοφόρους".
Παίρνουμε δεκάδες κείμενα κάθε μέρα για δημοσίευση, πολύ αξιόλογα κατά κανόνα, που όμως κινούνται ..στον παράδρομο.
Σεβόμενοι την "άλλη" άποψη δημοσιεύουμε χωρίς λογοκρισία, ο,τιδήποτε αξίζει να δημοσιευτεί.
Όμως το αστείο με τους κουκουλοφόρους παρατράβηξε. Με την έννοια, ότι κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, κατάλαβε πλέον ότι το πρόβλημα δεν είναι ποιός είναι πίσω από την κουκούλα, αλλά γιατί δεν του τη βγάζει αυτός που πρέπει.
Θα έχετε παρατηρήσει φυσικά ότι υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός προστασίας των κουκουλοφόρων. Οποιοσδήποτε συλληφθεί, για οποιοδήποτε λόγο, κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις, είναι εκ των προτέρων αθώος για το σύστημα.
Όποιος και αν έχει συλληφθεί από τους αστυνομικούς, χαίρει της αμέριστης συμπαράστασης των υποτιθέμενων εχθρών του(!): των κεφαλαιοκρατών, της ΛΜΑΤ που έλεγε και η αλήστου μνήμης 17Ν!
Χωρίς να έχουν άμεση γνώση του τι έγινε, "βαφτίζεται" -εξ αρχής- αθώος! Είναι δεδομένο ότι "βρέθηκε κατά λάθος εκεί" ή "δεν ήταν αυτός" κ.λ.π.
Υπάρχει ένας πανίσχυρος μηχανισμός, που ακυρώνει κάθε προσπάθεια σύλληψης. Που δένει τα χέρια αστυνομικών και δικαστών.
Αν δεν καταλαβαίνετε γιατί, να σας το πω με απλά λόγια:
Οι μιντιοκράτορες και οι σαπιοκοιλιάδες άπληστοι δημοσιογράφοι, υπερβάλλουν -υποκριτικά φυσικά- σε συμπάθεια προς το μενόμενο πλήθος, για να γλιτώσουν το δικό τους τομάρι. Για να μη σπάσουν το δικό τους μαγαζί και ενίοτε το δικό τους κεφάλι. Απλά πράγματα.
Οι δικαστές παρακαλάνε να βρουν μια "τρύπα" στη δικογραφία για να τους ελευθερώσουν, γιατί απλά φοβούνται. Τόσο απλά ! Και δε χρειάζεται καμιά περισπούδαστη ανάλυση.
Οι νομοταγείς ήσυχοι πολίτες αντιδρούν μόνο από τον καναπέ τους και κινούνται υπέρ ή εναντίον των λοστοφόρων, ανάλογα με το πώς θα τους παρουσιάσουν "τα κανάλια".
Οι νομοταγείς ανήσυχοι πολίτες, που μπορούν και θέλουν να τους "τσακίσουν", κατά την προσφιλή έκφρασή των κουκουλοφόρων, ξέρουν ότι αν το κάνουν, αν αυτοδικήσουν δηλαδή, θα δουν απέναντί τους μια αστυνομία, η οποία ξαφνικά θα μεταμορφωθεί από χαβαλεδόμαζα, σε σκληρή και αποτελεσματική γροθιά και ένα δικαστή, που από φοβισμένο ανθρωπάκι (όταν δικάζει κουκουλοφόρους) θα γίνει ο ..δήμιος με το τσεκούρι.
Για αυτό και, οι κουκουλοφόροι που έκαψαν, κατέστρεψαν, βεβήλωσαν ανενόχλητοι, έχουν ένα πανό, πάνω στην Εγνατία, στην άκρη του πεζοδρομίου, στη σχολή θεάτρου που κατέλαβαν। Το πανό αυτό, ενώ είναι πανεύκολο να καταστραφεί και δεν το "υπερασπίζεται " κανένας, δεν τόλμησε κανείς να κατεβάσει !
Όλοι ξέρετε ότι αν σα; μαχαιρώσει ένας κακοποιός στο δρόμο και τον πιάσουν θα καθίσει μέσα 6 μήνες, αν προλάβετε και τον μαχαιρώσετε εσείς, θα πάτε μέσα 6 χρόνια. Δεν το ξέρετε;
Αυτό δεν έγινε σε μια μέρα.
Χρειάστηκαν χρόνια για να εδραιωθεί το αίσθημα της ατιμωρησίας, που σε κάνει ανίκητο.
Οι κουκουλοφόροι λοιπόν είναι ανίκητοι, γιατί απλά ξέρουν, πώς ό,τι κι αν κάνουν θα μείνουν ατιμώρητοι.
Και σεις θελήσατε κάποια μέρα θυμού, να σπάσετε μια βιτρίνα ή ένα...κεφάλι. Ανθρώπινο. Ποιός από μας δεν "έσκασε" κάποια μέρα. Η εικόνα του περιπολικού με τις σειρήνες, των χειροπεδών, του κελιού στη φυλακή, σας απέτρεψε όμως να το κάνετε. Όχι μόνο η παιδεία σας!
Είναι και πάλι απλό.
Όσο πιό αβέβαιη είναι η τιμωρία, τόσο πιό συχνή είναι η παρανομία. Δεν είδα κανέναν πολιτισμένο, με παιδεία άνθρωπο, να μη χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο στην οδήγηση! Αφού ξέρει ότι θα μείνει ατιμώρητος! Όπως οι ταραξίες.
Από την άλλη δεν είδα κανέναν πολιτισμένο ή απολίτιστο έστω, να την "πέφτει" (να φλερτάρει) σε μπουζουκτσίδικο, στην ...Αγγελική Ηλιάδη. Εκεί υπήρχε η βεβαιότητα, ότι θα του 'παιρνε το κεφάλι ο μακαρίτης ο Μπάμπης ο Λαζαρίδης και οι μπράβοι του μαγαζιού, σε χρόνο DT. To αποφασιστικό βλέμμα του Μπάμπη σου έδινε τη βεβαιότητα, ότι θα τις φας!
Η βεβαιότητα είναι η λέξη κλειδί, που καθορίζει τη συμπεριφορά μας.
Βεβαιότητα ότι δεν θα τιμωρηθείς στη μια περίπτωση,
βεβαιότητα ότι θα τιμωρηθείς στην άλλη.
Επίλογος. Αντί να ρωτάτε λοιπόν τα αγαπημένα μου "μαύρα πλάσματα", γιατί καίνε, ρωτήστε τον κ. Καραμανλή (τώρα), γ-ι-α-τ-ί τους εξασφαλίζει πρακτικά τη βεβαιότητα, πως δεν θα τιμωρηθούν, ό,τι κι αν κάνουν;
Γιατί άραγε;
Kαιρός να σου το πει, "ανώνυμε" ψηφοφόρε του. Δε νομίζεις;

......Σάκης/taxalia

http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...