Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ !!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17.15: ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ZOYGLA.GR:


Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό και ως «Περίανδρο», για την επίθεση σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998 απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, ο οποίος φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.Κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας μετέτρεψε την κατηγορία του Ανδρουτσόπουλου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος δυο ακόμη φοιτητών, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για την κατηγορία αυτή, έπαψε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.Τόσο ο εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο τελικά, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση στον κατηγορούμενο του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, από την ποινή του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου αφαιρείται ο χρόνος κράτησης που ξεκίνησε το 2005. Ετσι, στα τέλη του έτους ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος θα έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του.Μετά την έκδοση της απόφασης δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών του κατηγορουμένου και ομάδα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων με ανταλλαγές συνθημάτων. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο, φρόντισε για την απομάκρυνση πρώτα της μιας ομάδας και αργότερα της άλλης.

NEA 12-3-2009
Ένταση στο Εφετείο της Αθήνας12 χρόνια στον «Περίανδρο» της «Χρυσής Αυγής»ΑθήναΈνταση σημειώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, με την οποία καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.Το δικαστήριο κήρυξε τον Ανδρουτσόπουλο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή απέναντι από τα δικαστήρια τον Ιούνιο του ‘98.Η απαγγελία της απόφασης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αρκετοί νεαροί χειροκροτούσαν τον Ανδρουτσόπουλο λίγο πριν οδηγηθεί στις φυλακές και κινήθηκαν απειλητικά προς μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση μετά από παρέμβαση των δικηγόρων και των αστυνομικών δυνάμεων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 12-3-2009


Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών στον «Περίανδρο»Για τον τραυματισμό σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επέβαλε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, για την υπόθεση της επίθεσης και τραυματισμό σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, που φέρεται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», ένοχο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.Κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας μετέτρεψε την κατηγορία του Ανδρουτσόπουλου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος δυο ακόμη φοιτητών, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.Για την κατηγορία αυτή, έπαψε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.Τόσο ο εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο τελικά, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, από την ποινή του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου αφαιρείται ο χρόνος κράτησης που ξεκίνησε το 2005. Έτσι, στα τέλη του έτους ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος θα έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του.Μετά την έκδοση της απόφασης δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών του κατηγορουμένου και ομάδα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων με ανταλλαγές συνθημάτων. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο, φρόντισε για την απομάκρυνση πρώτα της μιας ομάδας και αργότερα της άλλης. Οι φίλοι του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου τον αποχαιρέτισαν, την ώρα που τον μετέφεραν οι αστυνομικοί στα κρατητήρια, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12-3-2009
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ
ΧΟΛΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» ΕΓΡΑΨΕ:
«Στο Εφετείο μειώθηκε στο μισό η ποινή του για την επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά φοιτητών το 1998, από την οποία τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι ο Δημ.Κουσουρής. Ως το τέλος του 2009 θα έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του ο γνωστός ως «Περίανδρος» Αντ.Ανδρουτσόπουλος, από τα «πρωτοπαλήκαρα» της Χρυσής Αυγής που τον Ιούνιο του 1998 με ομάδα ακροδεξιών είχε τραυματίσει βαρύτατα τον φοιτητή Δημ.Κουσουρή και άλλους φοιτητές, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μείωσε την αρχική ποινή των 21 ετών κάθειρξης σε 12, καθώς έκρινε μεν ομόφωνα τον Ανδρουτσόπουλο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία κατά του Κουσουρή, αλλά μετέτρεψε την ίδια κατηγορία όσον αφορά τον τραυματισμό των υπόλοιπων φοιτητών σε «επικίνδυνη σωματική βλάβη». Ουσιαστικά δηλαδή στο Εφετείο κρίθηκε ότι η ομάδα των χρυσαυγιτών με τον Περίανδρο είχαν σαν στόχο τον συγκεκριμένο φοιτητή, ενώ η επίθεση εναντίον των υπολοίπων δεν είχε τα ίδια χαρακτηριστικά! Η μετατροπή της ποινής έγινε με βάση και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που οδήγησε στην παραγραφή του εγκλήματος και άρα της ποινικής δίωξης. Έτσι, σε συνδυασμό με την απόφαση η νέα ποινή να ισχύει από την πρώτη ημέρα κράτησής του, ουσιαστικά αφήνει ελεύθερο το δράστη τους επόμενους μήνες.Επιβράβευση στη φυγοδικίαΥπενθυμίζεται ότι ο Ανδρουτσόπουλος μετά το έγκλημα κρυβόταν επί χρόνια και παραδόθηκε λίγους μήνες μετά την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.Ουσιαστικά, η μετατροπή της κατηγορίας για την επίθεση στα δύο εκ των τριών θυμάτων του, επιβράβευσε αυτή τη φυγοδικία. Η πρωτόδικη απόφαση αφορούσε τρία κακουργήματα, αλλά τα δύο έγιναν πλημμελήματα, για τα οποία πρέπει να έχει ασκηθεί συγκεκριμένη δίωξη και να επιδοθεί δικαστική κλήση έως πέντε χρόνια από το συμβάν, ή το πολύ οκτώ εάν δεν έχει συλληφθεί ο δράστης. Έτσι, αφού το συμβάν έγινε τον Ιούνιο του 1998 και ο δράστης κρυβόταν επτά και πλέον έτη πριν παραδοθεί, για να μην παραγραφούν πλημμελήματα θα έπρεπε από το Σεπτέμβριο του 2005 ως τον Ιούνιο του 2006 να έχει γίνει η πρωτόδικη εκδίκαση και να έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη εκδίκαση στο Εφετείο, πράγμα αδύνατο στα ελληνικά δικαστήρια. Ουσιαστικά δηλαδή, όταν ο εισαγγελέας πρότεινε και η έδρα αποδεχόταν την μετατροπή της κατηγορίας, αποδεχόταν και την μεγάλη μείωση της ποινής που προκλήθηκε επειδή ο δράστης φυγοδικούσε.»

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 21 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ… 12!!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Zougla.gr : Κάθειρξη 12 ετών στον «Περίανδρο» 12 Μαρτίου 2009:“…Όταν έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση, 200 περίπου φίλοι του «Περίανδρου», που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο, εισέβαλαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και επιτέθηκαν κατά μελών εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων που παρακολουθούσαν τη δίκη. Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας για να μην πάρουν έκταση τα επεισόδια. Αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα (όπως «Κάτω τα χέρια από τον Περίανδρο», «Αναρχικοί, αυτή η γη δεν σας ανήκει») και αποχαιρέτισαν, με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, τον κατηγορούμενο λίγο πριν πάρει το δρόμο για τις φυλακές. Ο «Περίανδρος» αναμένεται να αποφυλακιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού θα έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, λαμβανομένης υπόψη και της εθελοντικής εργασίας που έκανε μέσα στη φυλακή.”


Από την σελίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...