Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Ε.ΛΑ.Μ-Όχι στην διάλυση της Εθνικής Φρουράς

Όχι στην διάλυση της Εθνικής Φρουράς
Όλο το πολιτικό κατεστημένο έλαβε σήμερα μέρος στην σύσκεψη για την Άμυνα, η οποία έγινε όχι στο Αρχηγείο του ΓΕΕΦ, ούτε καν στο Υπουργείο Άμυνας, αλλά στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Τρόοδος. Στις δηλώσεις που έγιναν στο τέλος της σύσκεψης έγιναν αναφορές στην ανάγκη πλήρους και ριζικής αναδιάρθρωσης της Εθνικής Φρουράς, ενώ δεν αποφεύχθηκαν και δηλώσεις πως εξετάζεται και η μείωση της θητείας των οπλιτών. 

Δυστυχώς οι πολιτικάντηδες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο φαίνεται έχουν ελάχιστη σχέση με θέματα της Άμυνας. Καθώς οι προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας φαίνονται πως είναι μακριά από τις πραγματικότητες που υπάρχουν στην  Κύπρο. Κάποιοι ξεχνούν πως στην Κύπρο υπάρχουν 40 000 κατοχικών στρατευμάτων με σύγχρονο βαρύ οπλισμό που για να ανακοπεί τυχόν προέλασή τους στο νότο, πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή Εθνική Φρουρά που να έχει τεχνολογική υπεροχή αλλά και αρκετό αριθμό για να μπορέσει να αποκρούσει την τουρκική πλημμυρίδα.
Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) θεωρούμε πως η θητεία πρέπει να παραμείνει ως έχει ενώ θα πρέπει στην Εθνική Φρουρά να γίνει ριζική αναδιάρθρωση παρά τα οικονομικά προβλήματα. Να φύγει όλη η σαπίλα από το στράτευμα και να καταλάβουν επιτέλους άπαντες πως το Άλφα και το Ωμέγα στην κυριαρχία ενός κράτους βρίσκεται στην ύπαρξη ισχυρών ένοπλων δυνάμεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...