Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Βίκτωρ Όρμπαν: Το «δίκτυο Soros» στις Βρυξέλλες σχεδιάζει τη δημιουργία μιας «Ευρώπης μικτού πληθυσμού»Ένα δίκτυο που διευθύνεται από τον Ούγγρο επιχειρηματίαΤζωρτζ Σόρος ασκεί τεράστια επιρροή στα όργανα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και προωθεί τη δημιουργία μιας «Ευρώπης μικτού πληθυσμού» ενθαρρύνοντας την μετανάστευση. Αυτό υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, μιλώντας στο «Ράδιο Κόσσουτ», εξαπολύοντας μια ακόμη λεκτική επίθεση εναντίον του Σόρος, αποκαλώντας τον «αφεντικό της πολιτικής-μαριονέτα», που διαθέτει τεράστια επιρροή επί των κορυφαίων θεσμών της Ε.Ε.

Οι άνθρωποι του Σόρος έχουν διεισδύσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα άλλα σώματα του 28μελούς συνασπισμού χωρών, ισχυρίζεται οΒίκτωρ Όρμπαν, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια «Ευρώπη μικτού πληθυσμού» και να «καταδικάσει» την Βουδαπέστη για «να αλλάξει την μεταναστευτική της πολιτική».
Περισσότερα από 200 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της «αυτοκρατορίας» του Σόρος ως «φίλοι του δικτύου», συνέχισε ο κ. Όρμπαν. Υπάρχουν κάποιοι απ’ αυτά στην «Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), μεταξύ αυτών και Ούγγροι».
Ο Όρμπαν, που θα επιδιώξει και μια τέταρτη θητεία στη θέση του πρωθυπουργού στις εκλογές του επόμενου χρόνου, είπε ότι έχει δώσειεντολή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να ερευνήσουν την «αυτοκρατορία Σόρος» και να «δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία». «Εμπλέκοντας τις εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας, το ‘δίκτυο Σόρος’ που προσπαθεί να επηρεάσει την ζωή της Ευρώπης θα πρέπει να εκτεθεί δημοσίως». «Ποιοι είναι αυτοί οι Ούγγροι που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία από εδώ, εντός της Ουγγαρίας;» αναρωτήθηκε ο Όρμπαν.
Ο Όρμπαν είχε και στο παρελθόν κατηγορήσει τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία ότι συνωμοτεί στις Βρυξέλλες για να δημιουργήσει «μια νέα, μικτή, εξισλαμισμένη Ευρώπη». Διατύπωσε με σθένος την άποψη ότι ο Σόρος έχει περισσότερη επιρροή στις Βρυξέλλες απ’ ότι στην Ουάσιγκτον ή στο Τελ Αβίβ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ο δισεκατομμυριούχος είχαν συγκρουστεί και στο παρελθόν, κυρίως για το, χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος, «Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης» (CEU), στη Βουδαπέστη. Τον Ιούνιο, ο Σόρος χαρακτήρισε την Ουγγαρία «κράτος Μαφία», ενώ ο Όρμπαν περιέγραψε τα σχόλια αυτά ως «κήρυξη πολέμου» και υποστήριξε ότι «το μόνο δίκτυο που λειτουργεί με όρους μαφίας, που είναι αδιαφανές στην Ουγγαρία, είναι το δίκτυο του Σόρος».
Η αντιπαράθεση συνοδεύτηκε με την δίωξη εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης των ΜΚΟ που στηρίζει ο Σόρος. Νωρίτερα φέτος, ο Όρμπαν ανακοίνωσε ότι όλες οι «φιλανθρωπικές οργανώσεις» θα σαρωθούν από την Ουγγαρία. Πλέον, για όλες τις ΜΚΟ που έχουν ξένη χρηματοδότηση είναι υποχρεωτικό να παρουσιάσουν τη ταυτότητα των σημαντικών ξένων δωρητών τους.
Η Κομισιόν, από την μεριά της, έχει κινήσει νομική διαδικασία εναντίον της κυβέρνησης Όρμπαν, υποστηρίζοντας ότι τμήμα του αντι-ΜΚΟ νόμου βρίσκεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

πηγή: https://www.rt.com/news/408106-soros-influence-brussels-migration/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εθνικός ξεσηκωμός στα Λύκεια της Πιερίας: Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική διαμηνύουν οι μαθητές!

Μπορεί οι συριζαίοι να αντιτάχθηκαν στην κατάληψη των μαθητών στον Γέρακα, επιστρατεύοντας αρχικά τις φυλλάδες τους και αργότερα τους π...