Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Οι καλύτερες φωτογραφίες από την ιστορική συγκέντρωση

Η Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα καθώς πλήθος Ελλήνων, άνω του 1 εκατομμύριου, από κάθε γωνιά της χώρας μας συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο της Μακεδονίας δίνοντας τον παλμό για την ονομασία των Σκοπίων και ορίζοντας την εθνική κόκκινη γραμμή, ότι η Μακεδονία είναι μία και φυσικά ελληνική.



Η  πλατεία γέμισε από γαλανόλευκες σημαίες και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών έφτασαν από διάφορες περιοχές της χώρας για να παραστούν στο συλλαλητήριο.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες -και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας- πανό και φωνάζοντας συνθήματα το πλήθος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στο σημείο από νωρίς το πρωί.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, εκ των κεντρικών ομιλητών, ξεκίνησε με τα λόγια: «Αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι» αφιερώνοντας, όπως είπε, την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, υπογράμμισε ότι η Μακεδονία είναι μία και θα είναι πάντα ελληνική και ζήτησε δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Ακολούθησε η ομιλία του μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου και του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι ‘χειροπόδαρα’ συμφωνούν.
Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο ‘ναι’ στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του».
Χαιρετισμό απηύθυναν η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α.
Παρόντες στο συλλαλητήριο ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, πολλοί βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Βασίλης Κικίλιας, η Εύα Καϊλή, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, και πολλοί άλλοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...