Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Μαδρίτη 2018: Παρόντες για την ελευθερία της Ευρώπης.

Άρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός"

Για όγδοη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη πορεία στην μνήμη των Ευρωπαίων Εθνικιστών που έπεσαν για την ελευθερία της Ευρώπης. Από τον γάλλο ποιητή Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, τους Ιταλούς αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από Αριστερούς εγκληματίες την δεκαετία του 1970, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας φοιτητής Μίκης Μάντακας, ως τους δικούς μας Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη οι οποίοι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ την 1η Νοεμβρίου 2013, μετά από τον ορυμαγδό μίσους από πολιτικούς και δημοσιογράφους εναντίον του νόμιμα εκλεγμένου κόμματος το οποίο υποστήριζαν και των οπαδών του, χωρίς το κράτος να έχει βρει τους δολοφόνους τους πέντε χρόνια μετά, οι αγωνιστές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Ευρώπης των Εθνών βρίσκονται στην μνήμη όλων μας, για να μας θυμίζουν τις στυγερές μεθόδους των οποίων μετέρχονται αυτοί που θέλουν να διαλύσουν τα έθνη και τους λαούς, και να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας, μετατρέποντας την δημιουργία του Θεού σε μια άμορφη γκρίζα μάζα δούλων τους.


Αφορμή για την πορεία που πραγματοποιούν οι Ισπανοί Εθνικιστές είναι η δολοφονία του  Εθνικού Γραμματέα του Μετώπου Νεολαίας, Χουάν Ιγνάθιο Γκονζάλες Ραμίρες, από πιστολέρο του Συστήματος πριν από 38 χρόνια, στις 12 Δεκεμβρίου 1980. Η πορεία ξεκίνησε από την εκκλησία των Σαν Μανουέλ και Σαν Μπενίτο, πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Ισπανικής πρωτεύουσας και έφθασε στην οδό Claudio Coello.

Στο σημείο της δολοφονίας του, ομίλησαν αντιπροσωπείες Γάλλων και  Ιταλών Εθνικιστών, καθώς και Ισπανοί Εθνικιστές. Εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή,  χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια της Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ, Ειρήνη Δημοπούλου. Μεταξύ άλλων, είπε:
«Ο Χουάν Ιγνάθιο, ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, ο Γιώργος κι ο Μάνος, δεν έδωσαν την ζωή τους, δεν έδωσαν τίποτε, ούτε και εμείς θα δώσουμε τίποτε. Αυτοί που μισούν ότι αγαπάμε, την Πίστη μας, την γη μας, την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, τους σκότωσαν γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν την Αλήθεια. Πήραν τις ζωές τους γιατί δεν μπορούσαν να τους κάνουν να σωπάσουν. Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε, ούτε χθες, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ως το τέλος του κόσμου. Συγκεντρωθήκαμε στην Μαδρίτη, όπως στην Αθήνα, την 1η Νοεμβρίου, για να πούμε στους Ευρωπαίους ήρωες ότι τους ακούμε. Ακούμε τις ψυχές να πετούν πάνω από εμάς. Αδέλφια μας, σας ακούμε! Ακούμε τα ποιήματα, τα τραγούδια και τα βήματά σας. Όπως εμείς σας ακούμε, ακούστε μας κι εσείς, και με το πνεύμα σας, ελεύθεροι καθώς είστε από τους περιορισμούς της θνητότητας, συνδράμετε ώστε να δυναμώσουν οι ψυχές και να γίνουμε σοφότεροι. Όπως πορευθήκαμε για εσάς, πορευθείτε μαζί μας. Για τον Θεό και την Πατρίδα.  Κρατείστε ψηλά τις δάδες σας και ρίξτε το φως τους στον δρόμο μας, καθώς οδηγούμε τους λαούς μας σε μια νέα φωτεινή αυγή της ελευθερίας. Για την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ευρώπη. Ζήτω η αιωνία Ελλάς! Ζήτω η Ισπανία! Ζήτω η Ευρώπη των Εθνών!».
Την επομένη πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στην Κοιλάδα των Πεσόντων, όπου μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο, η κυβέρνηση των νικητών Εθνικιστών του Φρανθίσκο Φράνκο, ανήγειρε μνημειώδες συγκρότημα μοναστηριού, εκκλησίας και μνημείου στο οποίο ενταφιάστηκαν τόσο οι Κομμουνιστές όσο και οι Εθνικιστές νεκροί του Ισπανικού Εμφυλίου, ως σύμβολο εθνικής ενότητας των Ισπανών. Εκεί έχουν ενταφιαστεί ο δολοφονημένος εθνικιστής ηγέτης, διανοούμενος και πολιτικός, Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα και ο ίδιος ο Φράνκο.
Σαν να μην έφθανε η περιπέτεια της παρ’ ολίγον αποκοπής της Καταλονίας, η τωρινή -μη εκλεγμένη- ισπανική κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να σπείρει ξανά μίσος και διχασμό στην Ισπανική κοινωνία, επιχειρώντας με φωτογραφικό νόμο να ξεθάψει τον Φράνκο και εν συνεχεία τους Εθνικιστές. Οψόμεθα εις Φιλίππους…


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/madrith-2018-parontes-gia-thn-eleutheria-ths-eurwphs#ixzz5bFOrTTnG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...