Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Αποκλειστική συνέντευξη του γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Γ.Μιχαλολιάκου: «Ο αποκλεισμός μας από τα ΜΜΕ είναι φασισμός»

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νίκος Γ.Μιχαλολιάκος, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο pronews.gr και στον Πάνο Σπαγόπουλο, στην οποία μιλά για όλα: Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το κόμμα από τον επιχειρούμενο οικονομικό «στραγγαλισμό» του, καθώς είναι το μοναδικό κόμμα στο οποίο έχει διακοπεί η νόμιμη κρατική επιδότηση εδώ και έξι χρόνια, για τα λάθη που έχουν γίνει στις σχέσεις με τα media, τις δημοσκοπήσεις, τα πιθανά αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαΐου κλπ.

- Κύριε Μιχαλολιάκο μας χωρίζουν ελάχιστες ώρες από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που για πολλούς θα κρίνουν πολλά για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Ποιες είναι οι σκέψεις σας αυτές τις ώρες και τι προσδοκάτε από τα αποτελέσματα  για το κόμμα της Χρυσής Αυγής;
Ν.Γ.Μ. «Θυμίζω σε όσους δεν το θυμούνται ότι ήταν 6 Μαΐου του έτους 2012 πριν επτά χρόνια και είκοσι ημέρες όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εισήλθε πανηγυρικά στην Βουλή εκλέγοντας 21 βουλευτές!
Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν για το Κίνημά μας χρόνια πέτρινα και πύρινα, μέσα στα οποία προσωπικά φυλακίστηκα, συκοφαντήθηκα, κατηγορήθηκα άδικα, χλευάστηκα και έμεινα όρθιος και μαζί με μένα εκατοντάδες άξια στελέχη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και εκατοντάδες χιλιάδες αγνοί Έλληνες και Ελληνίδες που στήριξαν και στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας.
Με αυτές τις σκέψεις και έχοντας απέναντί μου ένα ολόκληρο καθεστώς το όποιο αποτέλεσμα για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι νίκη! Γιατί είμαστε το μοναδικό κόμμα χωρίς κανέναν υψηλό προστάτη, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς καμία ξένη πρεσβεία πίσω μας… »
- Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα σας ανέρχεται στην τρίτη θέση αλλά σε πιο πρόσφατες εμφανίζεται πίσω από το ΚΙΝΑΛ. Έχετε κάποια εξήγηση για αυτό;
Ν.Γ.Μ.: Η εξήγηση είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διανοητική ικανότητα για να δοθεί. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ίδιος ο Τσίπρας, όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θέλουν το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση, το ΚΙΝΑΛ, που δεν είναι άλλο από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, που είναι συνένοχο για την καταστροφή της Πατρίδας μας.
Τι πιο εύκολο γι’ αυτούς λοιπόν, να στήσουν και τις δημοσκοπήσεις στις οποίες αναφέρεστε.
Θα έχει αποτέλεσμα αυτό; Θα διαμορφώσει διαφορετικά την κοινή γνώμη; Αυτό θα το δούμε. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και σε όλες τις περιπτώσεις, ικανοποιημένοι γιατί δώσαμε έναν δίκαιο και ωραίο αγώνα». 
- Το κόμμα σας αντιμετωπίζει σχεδόν ολοκληρωτικό αποκλεισμό από τα ΜΜΕ όπως και από την κρατική ΕΡΤ. Για ποιο λόγο η Χρυσή Αυγή δεν έχει καταφέρει όλο αυτό το διάστημα που διατηρεί κοινοβουλευτική παρουσία να βρει ένα κοινό κώδικα συνεννόησης  με τον Τύπο στην Ελλάδα; Φταίνε πάντα οι άλλοι ή έχετε και εσείς ευθύνες;
Ν.Γ.Μ.: «Ο Τύπος στην Ελλάδα με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις είναι κυριολεκτικά ποδηγετούμενος από τους ολιγάρχες του πλούτου απέναντι στους οποίους ευρίσκεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπηρετώντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Ο κώδικας συνεννοήσεως που θα ήθελαν από εμάς τα αφεντικά της χούντας των ΜΜΕ θα ήταν μια δήλωση υποταγής και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.
Ναι, μπορεί να κάναμε και εμείς σφάλματα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τον αποκλεισμό μας, ο αποκλεισμός μας είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ με την σημασία που δίνουν αυτοί στον συγκεκριμένο όρο»
- Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται χωρίς κρατική χρηματοδότηση από τον Οκτώβριο του 2013. Πως καλύπτετε τα έξοδα του κόμματος, για το οποίο λέτε ότι είναι το μόνο που δεν χρωστάει σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα;
Ν.Γ.Μ. «Επί έξι ολόκληρα χρόνια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπάρχει οικονομικά από τον μισθό των βουλευτών της και από το υστέρημα των αγνών και ανιδιοτελών αγωνιστών της.
Αλλά είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα να δίνεται χρηματοδότηση από το κράτος στο ΠΑΣΟΚ που χρωστά διακόσια εκατομμύρια ευρώ και όχι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία πρέπει να τονισθεί ότι έχει ελεγχθεί όχι μία αλλά δέκα φορές από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές και από τον ΣΔΟΕ και είναι με αποδείξεις πεντακάθαρη σαν γάργαρο νερό και αυτό είναι μία απάντηση και στους άθλιους συκοφάντες, οι οποίοι έχουν το θράσος να κατηγορούν το Κίνημά μας για ζητήματα οικονομικά»
- Σε πρόσφατη ανάρτησή σας στο διαδίκτυο αναφερθήκατε σε «κλίμα πόλωσης» που έχουν δημιουργήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι η πόλωση θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κάλπη για το κόμμα σας;
Ν.Γ.Μ. «Έχω την πεποίθηση ότι η πόλωση δεν αγγίζει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά σίγουρα θα επηρεάσει το γενικότερο πολιτικό κλίμα. Μια πόλωση που δεν θα έπρεπε να υπάρχει αφού η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προηγείται σίγουρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη πλευρά, με τις παρακρατικές ενέργειες των αναρχοκομμουνιστών, δημιουργήθηκε ένα κλίμα κινδυνολογίας, που σίγουρα οδήγησε κάποιους ψευτοδεξιούς της καρπαζιάς στις αγκάλες της Νέας Δημοκρατίας, που θα τους ξαναπροδώσει για μία ακόμη φορά».
- Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος από τις αποχωρήσεις από το κόμμα σας. Έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ήταν στην λίστα του 2014 φαίνεται να έχουν αποχωρήσει. Υπάρχει κλίμα φυγής από τη Χρυσή Αυγή;
Ν.Γ.Μ. «Οι δρόμοι είναι ανοικτοί και τα σκυλιά δεμένα. Όποιος θέλει να φύγει καλό κατευόδιο, αλλά είναι τουλάχιστον εξευτελιστικό κάποιοι οι οποίοι εσιτίζοντο πλουσιοπάροχα με τον μισθό που είχαν εξασφαλίσει από τις ψήφους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ παραμονές των εκλογών να την κατηγορούν.
Για όσους δεν το ξέρουν, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι κόμμα αγωνιστών και όχι πολιτευτών.
Και αυτοί που έχουν φύγει μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, αλλά αυτοί που έχουν μείνει και αυτό θα το δείτε την Κυριακή, είναι εκατοντάδες χιλιάδες».
- Η δική της Χρυσής Αυγής  ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Γιατί δεν ζητάτε την επίσπευσή της έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί επιτέλους το «θολό» αυτό τοπίο που αναμφίβολα σας κάνει ζημιά;
Ν.Γ.Μ. «Πράγματι η δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχει κρατήσει πολύ, αλλά γι’ αυτό σίγουρα δεν είναι δική μας η ευθύνη.
Όμως, μας κάνει εντύπωση γιατί όταν επί τρία χρόνια ερχόταν ο κάθε "πουθενάς" να καταθέσει μάρτυρας κατηγορίας και να λέει ιστορίες που θύμιζαν μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για καθυστέρηση.
Όπως και να έχει το πράγμα είμαστε στην τελική ευθεία και η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει.
Μη ξεχνάτε ότι επί έξι χρόνια μας κατηγορούσαν για την δολοφονία ενός Πακιστανού και στην πρόσφατη απόφαση της δίκης των δύο κατηγορουμένων ο πρόεδρος του Δικαστηρίου δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία σχέση η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με την δολοφονία Λουκμάν.
Μια δολοφονία για την οποία έγιναν δεκάδες συγκεντρώσεις και πορείες κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».
- Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι υποψήφιος για τη Δήμο της Αθήνας και ο Ηλίας Παναγιώταρος για την Περιφέρεια. Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τα αποτελέσματα στις δύο αυτές σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις;  Για την αυτοδιοίκηση συνολικά;
Ν.Γ.Μ.: «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παίζει δυνατά και στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής. Την Κυριακή το βράδυ όλοι θα καταλάβουν πως και στην τοπική αυτοδιοίκηση η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι παρένθεση και ήλθε για να μείνει»
- Στα «δεξιά» της ΝΔ υπάρχει ένας συνωστισμός κομμάτων με παρεμφερείς, με εσάς, θέσεις για το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα κ.α. Για ποιο λόγο η Χρυσή Αυγή δεν έχει αναλάβει  μια πρωτοβουλία σχηματισμού ενός ενιαίου πολιτικού  φορέα που θα περικλείει μαζί με εσάς και όλα τα άλλα κόμματα;
Ν.Γ.Μ. «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μια ανοικτή αγκαλιά για όλους τους Έλληνες πατριώτες, αλλά όχι γι’ αυτούς που βάζουν την φιλοδοξία τους επάνω από το εθνικό συμφέρον και το εθνικό συμφέρον σήμερα θα έλεγε όλοι να στηρίξουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Αλλά δεν το έκαναν δίνοντας ένα μάταιο αγώνα για το τίποτε χωρίς καμία προοπτική επιτυχίας μόνο και μόνον για να κόψουν ψήφους από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Δίνουν την μάχη της χαμένης ψήφου κτυπώντας με κάθε τρόπο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ωραίοι συναγωνιστές! 
Πέρα από αυτό εάν μου βρείτε κάποιον από όλους αυτούς ο οποίος να συμπαραστάθηκε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όταν εδιώκετο άδικα το 2013, εάν μου βρείτε έναν από αυτούς ο οποίος δεν έχει υβρίσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προκειμένου να φανεί αρεστός στο σύστημα, τότε έχουμε εμείς άδικο και αυτοί δίκιο.

Όμως, ευτυχώς, υπάρχει ο Λαός, υπάρχουν τα εκατομμύρια των αγνών Ελλήνων πατριωτών, που θέλουν μία ασυμβίβαστη εθνική γραμμή και σε αυτούς όλους ελπίζουμε με πνεύμα ενωτικό και από κει και πέρα, όλοι όσοι θέλουν οι πόρτες μας είναι ανοικτές αρκεί να παραμερίσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Έχουμε θέσεις για αγωνιστές και όχι για πολιτευτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...