Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Θέμα «μακεδονικής μειονότητας» θέτουν σκοπιανές εφημερίδες βάσει των ψήφων που πήρε το «Ουράνιο Τόξο»


Τέλος δεν έχουν τα «καλά» της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είπε ότι «θα σεβαστεί και θα τηρήσει».
Έτσι, μετά τις Ευρωεκλογές, δεν είναι μόνο οι τούρκοι που πανηγυρίζουν για τα ποσοστά του καθ’ ομολογίαν τους τούρκικου κόμματος. Πανηγυρίζουν και οι Σκοπιανοί, οι οποίοι βγάλανε άρθρο σε εφημερίδα του, με το οποίο κάνουν λόγο για «μακεδονική μειονότητα», βάσει των ψήφων που πήρε το «Ουράνιο Τόξο».


Το άρθρο καταπιάνεται από τις 6.300 ψήφους που εξασφάλισε το «Ουράνιο Τόξο» ή «Βιζονίτο» στα σλαβικά, στις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο, σε μία άκρως προκλητική και άκαιρη ερμηνεία, για «μακεδονική μειονότητα».
«Όπως μας εξηγούν από το Βινοζίτο, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν ευρωβουλευτή, επειδή χρειάζονται περίπου 200 χιλιάδες ψήφους ή το 3% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και προσθέτει: «Σύμφωνα με το Βινοζίτο, ο αριθμός των ψήφων που πήραν δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».
Με συνοπτικές διαδικασίες και με αποκλειστική ευθύνη του «δημοκρατικού τόξου», όχι μόνο υπέστη η Ελλάδα ένα μεγάλο πλήγμα στην Θράκη, τώρα υφίσταται και άλλο ένα στην Μακεδονία. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thema-makedonikhs-meionothtas-thetoun-efhmerides-twn-skopiwn-basei-twn-pshf#ixzz5pa41FyN6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...