Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Κι'όμως υπάρχουν ευθύνες- Το δια παραλείψεως διαρκές έγκλημα.

 



Μπορεί ο πρωθυπουργός να κρύβεται πίσω από την Κλιματική Αλλαγή, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την καταστροφική εξέλιξη των πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και αλλού. Προφανώς, δεν είναι υπεύθυνη ούτε για τον καύσωνα, ούτε για την εκδήλωση των πυρκαγιών. Η ευθύνη της, όπως κάθε κυβέρνησης σε τέτοιες περιπτώσεις, αφορά λάθος χειρισμούς και εγκληματικές παραλείψεις αναφορικά με την έγκαιρη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων θερινών πυρκαγιών. Μιλάμε, λοιπόν, ότι στην πυρόσβεση διαπράττεται δια παραλείψεως διαρκές έγκλημα.


Είναι κοινός τόπος ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει οργανωμένο κι αποτελεσματικό κράτος. Η σημερινή κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τη βαριά αυτή κληρονομιά. Ευθύνεται, όμως, για όσα δεν έκανε τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, αν και πρέπει να της αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία. Με τις επιλογές και τις παραλείψεις τη, πάντως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να παραμείνει η Ελλάδα ανοχύρωτη πολιτεία στον τομέα της πυρασφάλειας.


Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...