Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Η πολιτική ανατομία της Θεσσαλονίκης και οι δημοσιογράφοι του Γ. Καλτζίδη

 


Κάποτε η Δυτική Θεσσαλονίκη δεκαετιές 80-90 ήταν το προπύργιο του ΚΚΕ στην πόλη και η τότε δεξία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σ' αυτές τις περιοχές. Στην Σταυρούπολη η ΚΟΒΑ του ΚΚΕ ήταν από τις δυνατότερες της πόλης. Όλη η εργατική τάξη που διέμενε σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Νεάπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ελευθέρια και Κορδελιό, έκλεινε προς τα αριστερά. Κέντρο και ανατολική Θεσσαλονίκη ήταν με ποσοστά πάνω από 55-60% δεξιά. 


Τότε ούτε Χρυσή Αυγή υπήρχε ούτε Εθνικιστικός χώρος δυνατός. Η ΟΝΝΕΔ είχε στις τάξεις της όλο το Εθνικιστικό στοιχείο της πόλης. Ειδικά επί Αβέρωφ αρχηγού της ΝΔ και Μιχαλολιάκου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ δεν ήταν απλά δεξιά αλλά άκρα-άκρα δεξιά.
Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Κνιτών και των οικοδόμων του ΠΑΣΟΚ.

Κυριαρχούσε το τραγούδι "Ζέρβα απ' τον τάφο έβγα και δες θα αναστηθεί ξανά το ΕΔΕΣ". 

 

Μέσα στην ΟΝΝΕΔ στην τοπική του Σωτήρα ήταν ο σημερινός ανταποκριτής του OPEN Χρήστος Νικολαίδης, ενώ στην ΟΝΝΕΔ Αναλήψεως ήταν η αδελφή του τότε Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Ταχιάου, η Χριστίνα Ταχιάου μετέπειτα Βουλευτής του Ποταμιού και σήμερα Διευθύντρια Επικοινωνίας του κ. Πιερρακάκη, μέλος του LIBERAL και του PROTAGON...

Αυτοί λοιπόν όχι μόνο τραγουδούσαν το "Ζέρβα απ' τον τάφο έβγα και δες" αλλά παραφράζαν το ρεφρέν με τις γνωστές ατάκες για τους κουμουνιστές. 

 

Σήμερα ο Χρήστος Νικολαΐδης βρέθηκε να υπερασπίζεται τα κουμούνια στην Σταυρούπολη ως ανταποκριτής του OPEN και η άλλη έχει γίνει πιο "προοδευτική" και "φιλελεύθερη" από τον Παφίλη !Να ήταν οι μόνοι όμως; Στην Αθήνα δίπλα στον Αβέρωφ που είχε φτιάξει τα τάγματα εφόδου των "Ρέιντζερ", των "Κενταύρων" και των "Γαλάζιων Αγγέλων", φοιτούσαν...ο γιος του Υπουργού επί ΝΔ Χατζηνικολάου, Νίκος και η Λιάνα Κανέλλη και φωτογραφιζόταν μαζί του!!! Πιο δίπλα σε ακροδεξιές οργανώσεις της Αθήνας ήταν ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης !!! Κι όμως σήμερα αυτοί κατακεραυνώνουν τους Έλληνες Εθνικιστές...Μένετε λίγο ξεροί;

Εγώ τυχαίνει να ήμουν δίπλα σε μερικούς από αυτούς σε επεισόδια τότε με τα τάγματα εφόδου της ΚΝΕ, καθώς αναρχικός δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. 

 

Γελάτε τώρα διαβάζοντας αυτά και απορείτε πως το αίμα γίνεται νερό; Γίνεται τελικά όταν το αναμιγνύεις με χρήμα.

Η Δυτική Θεσσαλονίκη για να γυρίσουμε εκεί, με τα χρόνια μεταλάχθηκε. Αναδείχθηκε ως κοιτίδα του Εθνικιστικού χώρου και άλλαξε πλευρά. Το κέντρο και η ανατολική Θεσσαλονίκη παραμένουν στα δεξιά όμως στο κέντρο δρουν οι αριστεροί φοιτητές και μια μικρή μερίδα ντόπιων παρακρατικών και ακροαριστερών που το έχουν κάνει τσιφλίκι τους. Στα ανατολικά υπάρχει μια χαλαρότητα. Εκείνες τις εποχές στα ανατολικά ήταν οι πιο σκληροπυρηνικοί δεξιοί και οι πρωταγωνιστές επεισοδίων σε όλη την πόλη. Σήμερα εκτός ενός πυρήνα στην περιοχή του Σωτήρα, δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.
Στην άνοδο του Εθνικιστικού χώρου στην Δυτική Θεσσαλονίκη υποθήκη έβαλε η Χρυσή Αυγή με την παρουσία της. Από τις άκρες του κέντρου όπου βρίσκεται το γραφείο της στην οδό Καζαντζάκη απέναντι από το λιμάνι, έκανε δεκάδες δράσεις σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Κορδελιό,  Νεάπολη ενώ το 2012 πήρε 180 ψήφους μέσα στον Δενδροπόταμο !!!

Η αριστερά στην πόλη έχει κουράσει και κουραστεί.
Με τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και τις συγκεντρώσεις για τα εμβόλια άρχισαν να δημιουργούνται παρέες Εθνικιστών και πυρήνες κυρίως στα Δυτικά. Έχοντας κάνει πάνω από 100 τέτοιες μικρές και μεγάλες συγκεντρώσεις ήταν φυσικό να αναπτυχθούν γνωριμίες και μια ανοργάνωτη οργάνωση.
Πολλοί πιτσιρικάδες βλέποντας τα ιδεολογικά αδιέξοδα της αριστεράς και την συστιμικότητα της, έχουν στραφεί στον πραγματικό αντιεξουσιαστικό χώρο, σ' αυτούς που πολεμάνε το σύστημα αποδεδειγμένα, στους Έλληνες Εθνικιστές.


Μια συμβουλή λοιπόν φίλε Κνίτη, αναρχικέ, μην περάσεις το Βαρδάρι προς τα Δυτικά. Θα είναι δύσκολη και η μέρα και νύχτα σου. 

 

Για να δείτε όμως πόσο "κότες" είναι οι ντεμέκ αναρχικοί θα σας πω μια ιστορία σχετικά πρόσφατη τελειώνοντας αυτό το κείμενο.
Πριν κανά 5-6 χρόνια όταν ήμουν στην Χρυσή Αυγή Θεσσαλονίκης, οι αναρχικοί κάνανε μια κατάληψη στην περιοχή του Βαρδαρίου πάνω από τα μανάβικα. Κάθε λίγο και λιγάκι κάνανε καταδρομικές στα γραφεία και απειλούσαν, γράφαν στους τοίχους και μαγκίζαν. Μέχρι που μια μέρα μαζευτήκαμε 30 άτομα και κάναμε μια απλή βόλτα στην πλατεία Βαρδαρίου φωνάζοντας 5-6 συνθήματα.Από τότε όχι μόνο δεν ξαναπεράσαν από τα γραφεία αλλά έκλεισαν και την κατάληψη !!! Με 5-6 συνθηματάκια... 

Γι αυτό λέω παιδιά, μην περάσετε απ' τα δυτικά...
Χαιρετίσματα στους Ελεύθερους Πολιορκημένους Μαθητές των ΕΠΑΛ και αλληλεγγύη στους διωκόμενους από το σύστημα.

Γιάννης Καλτζίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...