Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Σχέδιο για σαμποτάζ στην Ελλάδα από “Κόκκινα Μπερέ” που καθοδηγεί η ΜΙΤ

 



Η αποκάλυψη του Nordic Monitor ότι με εντολή Ερντογάν συγκροτείται από την ΜΙΤ ειδική μονάδα με σκοπό τη διενέργεια σαμποτάζ και προβοκατσιών εναντίον της Ελλάδας επαναφέρει στο προσκήνιο τα “Κόκκινα Μπερέ”, από τα οποία θα στρατολογηθούν και τα μέλη αυτής της ειδικής ομάδας. Τα “Κόκκινα Μπερέ” δεν είναι απλώς ειδικές δυνάμεις. Είναι η ελίτ των ειδικών δυνάμεων, άριστα εκπαιδευμένη και απολύτως ικανή να διεξάγει ειδικές και ανορθόδοξες επιχειρήσεις.

Οι υπόλοιπες ειδικές δυνάμεις αποτελούν συγκριτικά μεγάλο κομμάτι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, επειδή ήταν αναγκαίες στον αντιαντάρτικο πόλεμο εναντίον του PKK, το οποίο αντιμετωπίζουν συνεχώς για πάνω από 35 χρόνια. Αν και έχουν ειδική εκπαίδευση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κομάντο. Οι ειδικές δυνάµεις έχουν από τη φύση τους επιθετικό ρόλο και η έλλειψη μέσων τις καθιστά αναποτελεσματικές στην άμυνα.


Σε αυτό διαφέρουν από το κλασικό πεζικό. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η ταχύτητα και ο αιφνιδιασµός κι όχι τόσο ο όγκος πυρός και ο ελιγμός. Διαθέτουν ισχύ πυρός ελαφρών κυρίως όπλων για μικρό χρόνο. Οι επιχειρήσεις αυτές απαιτούν υψηλό βαθµό εκπαίδευσης, άριστο ηθικό και άριστα υλικά. Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διαθέτουν ευέλικτη οργάνωση, η οποία προσαρμόζεται εύκολα στον κάθε φορά αντικειμενικό σκοπό. Στόχος τους είναι η ταχεία κρούση και αποχώρηση.

Στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, η ΑΣΔΕΝ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων) θα είναι ο μείζων σχηματισμός που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον κύριο όγκο επιχειρήσεων των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στο Αιγαίο. Το ίδιο ισχύει και για τη δράση της νέας ειδικής μονάδας της ΜΙΤ, αν και σ’ αυτό το επίπεδο κρίσιμο ρόλο καλείται να παίξει και η ΕΥΠ.

Στο περιβάλλον του ανατολικού Αιγαίου, πάντως, οι Τούρκοι κομάντος θα έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, καθώς η πρόθεσή τους να δημιουργήσουν τετελεσμένα πιθανότατα θα περιλαμβάνει απόβαση σε νησίδες και βραχονησίδες, ο αριθμός των οποίων κάνει ανέφικτη την φύλαξη όλων από τις ελληνικές δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά οφείλει να έχει σχέδια απάντησης για μία σειρά από πιθανά σενάρια.

Η  συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...