Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και βουλευτής Λεμεσού Χρήστος Πουργουρίδης οφείλει να είναι σεμνός. Και να αναγνωρίζει την αξία της σιωπής. Αντί της σεμνότητας, προτίμησε την πρόκληση. Και αντί της σοφής σιωπής, παραφέρθηκε. Η αθηναϊκή εφημερίδα «Έθνος» αποκάλυψε την περ. Κυριακή ένα απαράδεκτο ολίσθημα του Χρ. Πουργουρίδη: Προσυπέγραψε, με άλλους 16 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσά τους και Τούρκοι, προσχέδιο ψηφίσματος του αρχηγού της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Κοινοβούλιο, του Ελβετού Αντρέα Γκρος, για κατ’ ισχυρισμόν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω. Ο Χρ. Πουργουρίδης ουδ’ επί στιγμήν, προφανώς, σκέφτηκε τι έκανε. Δεν κατάλαβε ότι έπαιζε το παιγνίδι της Τουρκίας, για δημιουργία και αναμόχλευση προβλημάτων κατά της Ελλάδας; Δεν συνειδητοποίησε ότι μαχαίρωνε πισώπλατα την Ελλάδα, που όλοι λένε ότι είναι το γνησιότερο και συνεπέστερο στήριγμα του αγώνα μας; Ούτε αντιλήφθηκε ότι με την ενέργειά του γινόταν βαποράκι της τουρκικής πολιτικής σε βάρος της Ελλάδας;

Προφανώς, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν κατάλαβε. Σε ανακοίνωσή του λέγει τρία εξωφρενικά πράγματα: Πρώτον, δεν ενημέρωσε σε κανένα στάδιο τον ΔΗΣΥ για την προσυπογραφή της πρότασης Γκρος. Είναι να διερωτάται κανείς: Αν ο Κοιν. Εκπρόσωπος «γράφει κανονικά» το κόμμα του σε ένα τόσο κεφαλαιώδες, πολιτικά και άλλως πως, ζήτημα, γιατί υπάρχει ακόμα ο ΔΗ ΣΥ; Ένας ΔΗΣΥ, που αιδημόνως αποστασιοποιήθηκε από τη φωτιά που άναψε ο Χρ. Πουργουρίδης. Δεύτερον, ισχυρίζεται ότι «ήταν μια πρόταση ρουτίνας» που δεν είχε, κατά τη γνώμη του, «καμία πολιτική προέκταση». Ρουτίνα, βεβαίως, είναι οι συχνές πολιτικές του αμετροέπειες και πολιτικές ασυνέπειες. Τρίτον, ο Χρ. Πουργουρίδης με προκλητικό ύφος λέγει: «Αν η έρευνα που θα κάνει ο εισηγητής καταδείξει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος τω μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω, δεν θα διστάσω να τις καταδικάσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, όσο και αν αυτό θα προκαλέσει την οργή όλων αυτών που, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, κάνουν εμπόριο τον πατριωτισμό».

Ο Χρ. Πουργουρίδης δεν πρέπει να προκαλεί με τόση βάναυση αναίδεια και με τόσο απύθμενο θράσος. Ο Κοιν. Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ υπήρξε, στη νεότητά του, υβριστής και πολέμιος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Συνετάχθη με τη χούντα και εξύμνησε το στρατηγό Γρίβα, που αργότερα αναθεμάτισε. Υποστήριξε τον Κληρίδη, τον καλό καραβοκύρη, την Άνοιξη και την ελπίδα, για να τον στιγματίσει και να τον λασπώσει, αργότερα, ως «Ρωμαίο Αυτοκράτορα». Προ του δημοψηφίσματος ετάχθη αναφανδόν υπέρ του σχεδίου Ανάν, το οποίο υπερψήφισε και με τα 20 του νύχια. Αν ο Χριστόφιας έβαζε υποψηφιότητα θα τον υποστήριζε. Και βεβαίως, ουδείς ξεχνά όλες εκείνες τις κωμικές διαβεβαιώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του πως, αν δεν συλληφθούν και εγκλειστούν πίσω από τα σίδερα, οι κλέφτες και οι απατεώνες της ληστείας του Χρηματιστηρίου, θα υπέβαλλε την παραίτησή του και θα αποχωρούσε από την πολιτική.

Ο μεγαλέμπορος του πατριωτισμού Χρ. Πουργουρίδης δεν αποχώρησε ακόμα από την πολιτική, που βασανίζει και ταλαιπωρεί με ανεπίτρεπτες ενέργειές του. Δύο τινά: Πρώτον, ο Κοιν. Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ καλείται να εξηγήσει, επιτέλους, γιατί επιδεικνύει τόσο διαχρονικό μένος, όχι μόνο σήμερα, κατά της Ελλάδας. Δεύτερον, επειδή ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι είναι σοβαρό κόμμα, καλούμε τον Πρόεδρό του να αποβάλει από τις τάξεις του τον οβιδιακά συνεχώς μεταμορφωνόμενο Πουργουρίδη. Εκθέτει τον ΔΗΣΥ.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ << ΣΗΜΕΡΙΝΗ >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...