Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΤΟ Ε.ΛΑ.Μ. ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 31 Οκτωβρίου του 1956 . Τελείωσε το Λύκειο στη Κύπρο και ακολούθησε στη συνέχεια σπουδές ζωγραφικής. Είναι πατέρας τριών παιδιών . Ασκεί το επάγγελμα του ζωγράφου . Είναι συγγραφέας και ποιητής .Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Ελλάδα και Κύπρο , έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές ως και βιβλία φιλοσοφικού και ιδεολογικο-πολιτικού περιεχομένου .
Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και άρθρα του σε ελληνικά κυρίως περιοδικά και εφημερίδες.
Στη πολιτική δραστηριοποιήθηκε από νεαρότατη ηλικία στις γραμμές της ενωτικής παράταξης και ευτύχησε να δράσει υπό τις διαταγές του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή .
Έλαβε μέρος ως εθελοντής στο πόλεμο του 1974 .Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στους Λόχους Ορεινών Καταδρομών Λ.Ο.Κ.Αντιστάθηκε στη συνέχεια στις Άγγλο-τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και διώχθηκε για τη δράση του .
Εργάστηκε στην Ελλάδα για το δυνάμωμα του εθνικιστικού κινήματος .Υπήρξε εκπρόσωπος τύπου και ενημέρωσης της συντονιστικής επιτροπής Κερκύρας της Πολιτικής Άνοιξης με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά .
Είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΛΑ.Μ.) που ιδρύθηκε στις 28 Απριλίου 2008



Αντώνης Πιερίδης

Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 14 Ιανουαρίου 1965 .Είναι απόφοιτος Μέσης Παιδείας .
Εργάζεται ως έμπορος σιδήρου και διατηρεί βιομηχανία ανακύκλωσης μετάλλων . Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών .
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό .Κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.
Δραστηριοποιήθηκε στη πολιτική από νεαρή ηλικία στην υπεράσπιση των ελληνικών αξιών μέσα από σωματειακούς σχηματισμούς της ενωτικής παράταξης .Εντάχθηκε ακολούθως στους «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 1996 . Κατόπιν αποχωρεί από το εν λόγω κόμμα λόγω αλλαγής θέσεων και πορείας στο εθνικό θέμα της Κύπρου και επιστρέφει στο μεγάλο πολιτικό χώρο των ανέντακτων της ενωτικής παρατάξεως .
Το 2008 δραστηριοποιείται στη δημιουργία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΛΑ.Μ.) ως ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...