Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Τα μικρά φίδια και το μέγα κενό στην Εθνική Φρουρά

Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ είναι σάρκα από τη σάρκα μας και αίμα από το αίμα μας. Είναι η Άγια Τράπεζα της ασφάλειας και της επιβίωσής μας. Έτσι τη βλέπει ο απλός, πατριώτης πολίτης. Δεν την αντιμετωπίζουν έτσι οι πολιτικάντηδες. Διότι αν η πολιτική ηγεσία, ανέκαθεν, θεωρούσε και εξ αυτού ενίσχυε την Εθνική Φρουρά ως δύναμη αποτροπής κάθε τουρκικής επιβουλής, δεν θα είχαμε παλαιότερες αμαρτίες και σημερινούς ξεφτιλισμούς. Όταν ακούμε τον υπουργό Άμυνας να παραδέχεται ότι κατώτερα στελέχη της Δύναμης συναγελάζονται με υποκείμενα του υποκόσμου, ο πολίτης θέτει μείζων θέμα ευθιξίας. Όταν μέσα από ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών αποθήκη της Ε.Φ., αφαιρούνται εκρηκτικά, η κοινή γνώμη απαιτεί να πέσουν κεφάλια υπευθύνων και ενόχων. Ο Κ. Παπακώστας δήλωσε ότι οι κανονισμοί περί πειθαρχίας πρέπει να εκσυγχρονιστούν, ώστε να υπάρχει η ευχέρεια να επιβάλλονται οι πρέπουσες ποινές σε επίορκους και υπονομευτές της Δύναμης. Πρόσθεσε: «Το φίδι να σκοτώνεται από μικρό, για να μη γίνεται Λερναία Ύδρα».

Οι επίορκοι και τα συνεργαζόμενα με εγκληματικά στοιχεία στελέχη της Ε.Φ. δεν είναι τα μόνα φίδια που πρέπει να σκοτωθούν, ή έπρεπε να σκοτωθούν νωρίς. Είναι το φίδι της φυγοστρατίας, που ελπίζουμε ότι στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, η Επιτροπή Άμυνας θα μελετήσει και θα προωθήσει προς έγκριση το σχετικό νομοσχέδιο. Είναι το φίδι του πουρκουαδισμού, που κατατρώγει τα «πιστεύω» των νέων και -δυστυχώς- των γονιών τους, που τους ενθαρρύνουν στην αποφυγή προσφοράς ένστολης υπηρεσίας στην κατεχόμενη πατρίδα. Είναι το φίδι της ανευθυνότητας και της εγκληματικής χαλάρωσης, που δέρνει μόνιμα στελέχη, στη διεκπεραίωση καθηκόντων και υπηρεσιών. Είναι το φίδι του χαμηλού ηθικού μεταξύ των νέων, που θεωρούν αγγαρεία την προσφορά υπηρεσίας στην πατρίδα, επειδή κανείς δεν τους έμαθε τον όρκο των Αθηναίων εφήβων, που έβαζαν υπεράνω όλων την πατρίδα, όπως διασάλπιζε και ο Μακρυγιάννης. Είναι, κυρίως, το θανατηφόρο φίδι το σχεδίου Ανάν, που ακόμα έρπει και κινείται στην προεδρική πολιτική για το Κυπριακό. Είναι το φίδι της ΑΚΕΛικής διάβρωσης και επαγγελματικής ισοπέδωσης μονίμων στελεχών

Ένα άλλο, δηλητηριώδες φίδι, είναι η ολέθρια εντύπωση, που η κυβέρνηση Χριστόφια εκπέμπει με την ασυναρτησία της. Δεν μπορεί από τη μια να υπογραμμίζει, ορθά, ότι όσο ο Αττίλας θα κατέχει την πατρίδα μας, θα εξοπλιζόμαστε και θα προετοιμαζόμαστε, και την ίδια στιγμή να διαλαλεί ότι θέλει αποστρατιωτικοποίηση. Να είναι, δηλαδή, η μόνη χώρα της ΕΕ, στην πιο σημαντική γεωπολιτικά, στρατηγικά, ενεργειακά, οικονομικά, περιοχή του κόσμου, που θα αφοπλιστεί, έρμαιο στη βουλιμία της αδίστακτης Τουρκίας. Και υποχείριο της κακεντρεχούς Βρετανίας. Για να μην μπορέσουν αυτά και άλλα φίδια να μετεξελιχθούν σε Λερναία Ύδρα, ο υπουργός Άμυνας, με τον Αρχηγό της Ε.Φ., καλούνται να οριοθετήσουν και να θεσμοθετήσουν την αμυντική μας πολιτική, όπως κάνουν οι σοβαρές χώρες. Και ποιοι είναι οι στόχοι της σε συνάρτηση και εκτίμηση των κινδύνων που μας απειλούν.

Όπως ο Φ. Κλόκκαρης, αντιστράτηγος ε.α., υποστηρίζει, το μεγάλο και επικίνδυνο κενό στην Ε.Φ. είναι η απουσία συγκεκριμένης, αξιόπιστης, μακράς πνοής αμυντικής πολιτικής και των μέσων υλοποίησής της, που προϋποθέτουν επαρκή κονδύλια, εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων και συνεχή τόνωση του ηθικού του προσωπικού της Ε.Φ., των κληρωτών και των εφέδρων, ανεξάρτητα από την πορεία του Κυπριακού. Δεν κτίζεται σοβαρή άμυνα με μειωμένα κονδύλια, διάλυση μονάδων, αμφίσημα μηνύματα, εμμονή σε αποστρατιωτικοποίηση, άρνηση συμμετοχής στις αμυντικές δομές της ΕΕ, αριστερές εγκυστώσεις και ΑΚΕΛικές ψυχώσεις περί ΝΑΤΟ, κτλ.


Άρθρο του κ. Σάββα Ιακωβίδη στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...