Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Καπιταλιστές, ξένοι εργάτες και αποικιοκρατική αστυνομία χέρι με χέρι κατά Ελλήνων εργατών


Είναι πραγματικά πρωτοφανή τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα σε συσκευαστήριο πατατών στις Βρυσούλες, μεταξύ Ελλήνων εργατών και αστυνομικών των Αγγλικών Βάσεων. Συγκεκριμένα οι εργάτες οι οποίοι απεργούσαν για τις απολύσεις οι οποίες έγιναν, στο προσωπικό του συσκευαστηρίου και στην ταυτόχρονη πρόσληψη χαμηλόμισθων κοινοτικών εργατών, δέχθηκαν επίθεση από δύο διμοιρίες αστυνομικών των Αγγλικών βάσεων, για να επιτραπεί η είσοδος στο συσκευαστήριο στους απεργοσπάστες.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την πλήρη συμπαράταξη του νέου ιδιοκτήτη του συσκευαστηρίου, των ξένων εργατών οι οποίοι συμπιέζουν τους μισθούς προς τα κάτω και των υπολειμμάτων των αποικιοκρατών. Δυστυχώς αυτό που το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)έλεγε τόσο καιρό πως το πρόβλημα των μεταναστών στην Κύπρο, ξεκινά από τους νεοφιλελεύθερους κεφαλαιοκράτες οι οποίοι χρησιμοποιούν τους ξένους εργάτες για ρίχνουν τα μεροκάματα των ντόπιων εργατών, βρίσκει εδώ την πλήρη εφαρμογή του. Γι' αυτό άλλωστε εμείς δεν μπορούμε παρά να πάρουμε το πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων οι οποίοι αγωνίζονται για το μεροκάματό τους και το δικαίωμά τους στην εργασία.

Ένα άλλο θέμα το οποίο ανακύπτει από την δυναμική παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, είναι η αποφασιστικότητα των Βρετανών να επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία, την πλήρη κυριαρχία τους στις "κυρίαρχες" βάσεις τους. Μια κυριαρχία που δυστυχώς δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα πολιτικό κόμμα, πλην βεβαίως από το κίνημά μας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους απεργούς στο συσκευαστήριο και καλεί τους νέους ιδιοκτήτες να ανακαλέσουν τις απολύσεις και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ξένους εργάτες για να μειώνουν τους μισθούς.

Γραφείο τύπου
Εθνικού Λαϊκoύ Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...