Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΕ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ... ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ "ΕΙΔΗΣΗ"!


Μία παλιά υπόθεση σύλληψης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ενός Τούρκου κατηγορούμενου για εμπρησμό φέρεται να ανασύρεται από το αρχείο, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον των ελληνικών Αρχών μετά την «βόμβα» του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπλοκής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και γενικότερα σε δολιοφθορές, την περίοδο 1995-1997 και όχι μόνο.
Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ έχουν προκαλέσει σάλο με τα κόμματα να ζητούν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η υπόθεση-που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» δεν ήταν η μοναδική που απασχόλησε τις διωκτικές Αρχές και την ΕΥΠ επί κρητικού εδάφους-αφορά Τούρκο πράκτορα της ΜΙΤ που συνελήφθη ως ύποπτος στην περιοχή Χερσονήσου-Μαλίων για την πρόκληση εμπρηστικών ενεργειών.
Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι στην κατοχή του είχαν βρεθεί φωτογραφίες που απεικόνιζαν την έναρξη πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές αλλά και φωτογραφικό υλικό στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος σε δωμάτιο με φόντο το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων.Η περίπτωση του είχε επικεντρώσει τότε την προσοχή κλιμακίου της ΕΥΠ που θέλησε να τον εξετάσει, θεωρώντας ότι δεν επρόκειτο για κοινή υπόθεση εμπρησμού αλλά για ζήτημα που είχε να κάνει με την εθνική ασφάλειας της χώρας. Ωστόσο παρά την ασφυκτική πίεση, ο ύποπτος αρνήθηκε να πει το παραμικρό.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου δεν ήταν η μοναδική. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, από το 1995 έως και το 1999, οι Αρχές Ασφάλειας στην μεγαλόνησο είχαν γίνει αποδέκτες συγκεκριμένων πληροφοριών για την μυστική παρουσία στην Κρήτη μελών παρακρατικών και παραστρατιωτικών τουρκικών οργανώσεων.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση δύο Τούρκων που είχαν περάσει λαθραία στην Ελλάδα και ταξίδεψαν μέχρι την Κρήτη με σκοπό να βιντεοσκοπήσουν το Πεδίο Βολής. Και οι δύο «μπλοκαρίστηκαν» από τις ελληνικές Αρχές.
Σημειώνεται ότι μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Birgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι αν και όλοι οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας όταν τελείωνε η θητεία τους ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δε μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».
Ο Γιλμάζ είπε ότι τα θέματα που αφορούσαν τα μυστικά κονδύλια ήταν «τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας». Το είδαμε στον ΣΤΟΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...