Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανασκόπηση για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών - 4η κομματική δύναμη και το μνημόνιο έρχεται...


Τελείωσε πριν λίγο η εκλογική διαδικασία για της Προεδρικές εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να συγκεντρώνει 3900 ψήφους.
Μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης και τρομοκρατίας από τα κομματικά επιτελεία των υπολοίπων υποψηφίων, το Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά του και να δημιουργήσει μια σταθερή βάση, κατοχυρώνοντας το ως την πρώτη εξωκοινοβουλευτική δύναμη.
Από το πρωί του Σαββάτου (που τυπικά ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος) μπήκαν σε λειτουργία οι κομματικοί μηχανισμοί των υπολοίπων κομμάτων, παραβιάζοντας οποιεσδήποτε εκλογικές νομοθεσίες και εντολές που δόθηκαν από τον έφορο εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου έως και την Κυριακή κατά την διάρκεια των εκλογών στάλθηκαν χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα ΜΗ κομματικών ψηφοφόρων και χιλιάδες άλλα παραπλανητικά μηνύματα με δήθεν αποτελέσματα εκλογών, με διάφορα σενάρια που ευνοούσαν το ένα ή τον άλλο υποψήφιο.
Οι προκλητικές κινήσεις από τα επιτελεία των κομματικών υποψηφίων δεν έμειναν ως εκεί. Από την Παρασκευή το τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δέχθηκε χιλιάδες καταγγελίες από πολίτες, ακόμη και για απειλές από τα διάφορα κυκλώματα, του τύπου: "θα χάσετε τη δουλειά σας" κλπ.

Το κλίμα αυτό εντάθηκε και συνεχίστηκε ακόμη και μέσα σε εκλογικά τμήματα, αφού εντελώς παράνομα προσπαθούσαν να αδράξουν ψηφοφόρους μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρ' όλη την πολεμική που δέχθηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή, κατάφερε να πάρει την 4η θέση μέσα από 11 υποψηφιότητες, θέτοντας γερές βάσεις για το μέλλον αφού είναι ξεκάθαρο πλέον πως το Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη.

Ο αγώνας δεν τελειώνει με τις εκλογικές διαδικασίες αφού οι Εθνικιστές δεν είναι πλασμένοι για συμφέροντα και "άνετες" καρέκλες. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα με το πέρας των εκλογών θα επιστρέψουν στην μίζερη τους καθημερινότητα αδιαφορώντας για τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, ενώ τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) θα τα βρείτε στο πλευρό των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Εμείς δεν θα σταματήσουμε έως ότου αφυπνίσουμε και τον τελευταίο συμπατριώτη μας. 

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές, τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος μας, για τον αγώνα που έδωσαν, πραγματικά εθελοντικά (σε αντίθεση με τα επιτελεία των υπολοίπων υποψηφίων και τους δικούς τους εθελοντές), ούτως ώστε να φέρουν εις πέρας το έργο που ανάλαβαν. Εμείς τους ενημερώνουμε ότι  δεν θα ξεπουλήσουμε την ψήφο τους και ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστάρης στους Εθνικούς αγώνες μέχρι να επέλθει η Εθνική μας αναγέννηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...