Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα νίκης από την Λάρνακα




Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στο κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα, στην παρουσία εκατοντάδων υποστηρικτών του κινήματός μας και σε κλίμα αισιοδοξίας.  Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του κινήματός μας Χρίστος Χρίστου και ο υποψήφιος για την Κυπριακή Προεδρία Γεώργιος Χαραλάμπους. Ομιλίες απεύθυναν επίσης  και στελέχη του κινήματός μας.


Ο κύκλος των ομιλιών άνοιξε με τον Σωτήρη Ιωάννου εκπρόσωπο του Μετώπου Νεολαίας. Ο συναγωνιστής αρχικά μίλησε για την αυτόνομη κάθοδο του κινήματός μας στις Προεδρικές εκλογές, το χάσμα μεταξύ του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματός και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων. Στάθηκε στην ιδεολογία μας και την επιθυμία μας για την ελευθερία και ευημερία της Κύπρου. Είπε για τον αγώνα μας για τον λαό και την πατρίδα.

Ομιλία έκανε και η εκπρόσωπος του Μετώπου Γυναικών Λάρνακας. Η κ. Δέσποινα Αντρέου  η οποία αρχικά καλωσόρισε το κοινό και στην συνέχεια μίλησε για το Μέτωπο Γυναικών, ανέπτυξε τον σκοπό και τον στόχο του. Μίλησε για αρετές και τις αξίες της μητρότητας και έκανε κάλεσμα αγώνα για να διαφυλαχτεί το μέλλον των παιδιών μας.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής Βαλεντίνος Αλαμάγκος. Ο συναγωνιστής  Αλαμάγκος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που είναι τέτοιες ώστε, να καθιστούν την Κύπρο ελεύθερη Ισχυρή και κυρίαρχη. Μίλησε επίσης για τις συμμαχίες που πρέπει να γίνουν με σκοπό την απελευθέρωση και όχι την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Ανέπτυξε την θέση μας για επαναφορά του ενιαίου αμυντικού δόγματός με την Ελλάδα και  την από κοινού ανακήρυξη ΑΟΖ με την Μητέρα πατρίδα. Αναπτύσσοντας το θέμα τις οικονομίας είπε για τον λογιστικό έλεγχο που προτείνει το κίνημά μας, την ανάπτυξη του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και την εργοδότηση σε αυτήν Ελλήνων της Κύπρου και όχι αλλοδαπών. Κλείνοντας, είπε πως το κίνημά μας είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη και έκανε κάλεσμα στήριξης  προς το Εθνικιστικό Κίνημα.

Ακολούθησε η ομιλία του συναγωνιστή Γεάδη Γεάδη.  Ο συναγωνιστής, αρχικά έκανε αναδρομή στο ιστορικό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από την ημέρα ίδρυσης του μέχρι σήμερα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη που γνωρίζει και την δυναμική που αποκτά. Μίλησε για την υπερηφάνεια του που ανήκει στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα , και για τον έργο που επιτελεί το κίνημα. Στάθηκε στην απραξία των πολιτικών και στην ανικανότητα τους να βρουν λύσεις προς την σωστή κατεύθυνση.  Εν συνεχεία, ανέπτυξε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα μέλη του Εθνικιστικού Κινήματος, και πως εμείς δεν τάζουμε ρουσφέτια αλλά θέσεις αγώνα. Κλείνοντας, έκανε λόγο για το αποτέλεσμα της Κυριακής και πως όσο και να είναι αυτό εμείς συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα μας , έναν αγώνα που γίνεται για τα δίκαια της πατρίδας μας, και κάλεσε τον κόσμο να μας στηρίξει.

Με μήνυμα νίκης και την  πίστη του σε αυτό,  άρχισε την ομιλία του ο υποψήφιος για τις Προεδρικές εκλογές Γεώργιος Χαραλάμπους. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μεγάλη προσέλευση κόσμου  και στην δυναμική που αναπτύσσει το κίνημά μας. Μίλησε για τον λαό που εξαθλίωσαν οι πολιτικές των παλαιών κομμάτων και την ελπίδα που βρίσκει μέσα από το έργο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Ανέπτυξε την ανάγκη ο λαός να γίνει αγγελιοφόρος των ιδεών του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματός, καθώς όπως τόνισε διαδίδοντας τις ιδέες μας διαδίδει την ελπίδα. Έκανε επίσης κάλεσμα για Εθνική συμφιλίωση,  για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα δεινά που περνά η πατρίδα μας. Κάλεσε τον λαό να πει όχι στο μνημόνιο και όχι στους πολιτικούς που μας κατάντησαν ερείπια και να περάσουν στην αντεπίθεση από τις γραμμές του Εθνικισμού. Στάθηκε στις θέσεις μας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων , την απέλαση των παράνομων μεταναστών, την ανάγκη να εργοδοτηθούν οι Έλληνες της Κύπρου. Κλείνοντας κάλεσε τον λαό να μας στηρίξει διότι εμείς έχουμε την θέληση και το πείσμα να αναστηλώσουμε την πατρίδα μας.

Τελευταία ομιλία, αυτή του ιδρυτή και Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ο οποίος έκανε λόγο στον αγώνα μας , μίλησε για τα κόμματα που λειτουργούν ως εταιρείες κάνοντας ρουσφέτια για να αδράξουν ψήφους. Το κίνημά μας όμως, κόντρα στην κομματοκρατία κάνει αγώνα για διατήρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Ανάφερε επίσης πως η δύναμη μας είναι τα μέλη μας και για αυτό πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά. Ο Χρίστος Χρίστου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθυποψηφίους του Γεωργίου Χαραλάμπους.  Μίλησε για την κοινή θέση Μαλά, Αναστασιάδη, Λιλλήκα  υπέρ της Τρόικα, για τον ρόλο του Λλλήκα στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων, την καταστροφική πολιτική του ΑΚΕΛ, που στηρίζει τον Μαλά, και τις αντεθνικές κινήσεις του Αναστασιάδη. Είπε ότι εμείς απαιτούμε να αποκοπούν τα επιδόματα προς τους ξένους και  την μείωση των μισθών όλων των πολιτικών  προσώπων. Έκανε λόγο για τον αγωγό του φυσικού αερίου και την θέση μας αυτός να περάσει μέσω Ελλάδος.  Ακολούθως,  έκανε αναφορά στην αξιοπιστία του  κ. Χαραλάμπους  και την αναξιοπιστία των πολιτικών μας αντιπάλων. «Το Ε.ΛΑ.Μ. όποτε χρειάζεται είναι δίπλα στον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας σωρεία επιχειρημάτων. Έκανε κάλεσμα στήριξης  και τόνισε πως  ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος,   εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα πως εμείς είμαστε το αύριο και τα παλαιά κόμματα θα αποτελέσουν παρελθόν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η μεγάλη προσέλευση κόσμου ήταν χαρακτηριστικό και αυτής της συγκέντρωσης. Αυτό δείχνει, πως ο λαός μας αγκαλιάζει και μας θεωρεί την ελπίδα του. Είμαστε η ανερχόμενη πολιτική δύναμη, και αποτελούμε την Εθνική αντιπολίτευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...