Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Το μέλλον των ελληνικών ΕΔ η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου

Το θέμα της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ) απασχόλησε σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Παραπολιτικά» χτες το Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Η πρώτη επίσημη εξαγγελία για την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου του 2018 από τον Α/ΓΕΕΘΑ  Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, κατά την διάρκεια της τελετής για την επέτειο του εορτασμού των 60 ετών από την ίδρυση της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών.
Η νέα Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, φιλοδοξεί να καταστεί ως ένας – οιονεί – «τέταρτος Κλάδος» των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού η νέα ΔΔΕΠ θα είναι υπεύθυνη όχι μόνο για την εκπαίδευση και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων με τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα υπάγονται σε αυτή μόνιμα, αλλά κυρίως και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, και για τον εξοπλισμό τους.
Κατά αυτό τον τρόπο η ΔΕΕΠ θα αποκτήσει ευελιξία στον τομέα των προμηθειών που απαιτείται για το είδος των αποστολών που θα αναλαμβάνουν οι μονάδες που θα υπάγονται σε αυτή.
Όσον αφορά το δυναμικό της ΔΕΕΠ, σε αυτή θα ανήκουν μόνιμα οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων όλων των Κλάδων, δηλαδή του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ΜΑΚ) από τον Στρατό Ξηράς, τη Διοίκηση Υποβρύχιων Αποστολών (ΔΥΚ) από το Πολεμικό Ναυτικό και τη 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διασώσεως (31η ΜΕΕΔ) από την Πολεμική Αεροπορία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» οι στρατιωτικές αυτές μονάδες θα αποτελούν τον πυρήνα και την μόνιμη δύναμη της ΔΔΕΠ και  ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες θα προστεθεί σε αυτή, η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ/ΛΣ), καθώς και η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η παραπάνω μεταρρύθμιση δεν θα είναι η μόνη, αφού αναμένεται ο προσδιορισμός του νέου ρόλου που θα κληθεί να διαδραματίσει η ΑΣΔΕΝ στην άμυνα του Ελληνικού Αρχιπελάγους, καθώς και η πλήρη αναδιοργάνωση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...