Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Μίκης Μάντακας: Παρών! Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση Μνήμης στην Ρώμη


Την Παρασκευή, 28η  Φεβρουαρίου 2020, έλαβε χώρα  στην Ρώμη το ετήσιο μνημόσυνο του πεσόντος αλησμονήτου Εθνικιστή ήρωος Μίκη Μάντακα, που σκοτώθηκε 45 χρόνια στην Ρώμη πριν μαχόμενος εναντίον των ενόπλων μπολσεβίκων παρακρατικών εγκληματιών.
Στην συγκινητική τελετή και την επακολουθήσασα πορεία μνήμης και τιμής, (όπου συμμετείχαν οι Ιταλοί Εθνικιστές - πάντα πιστοί στην μνήμη του Μεγάλου Νεκρού- και  Εθνικιστές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες), το Κίνημά μας εκπροσωπήθηκε από τον Συναγωνιστή ευρωβουλευτή Αθανάσιο Κωνσταντίνου.

Μετά την πορεία ακολούθησε συνάντηση με τους Ιταλούς και Βέλγους Εθνικιστές, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί μας στον πανευρωπαϊκό πολιτικό σχηματισμό «Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία». Εκεί διενεργήθηκαν  τοποθετήσεις και επετειακοί χαιρετισμοί εκ μέρους των Ιταλών Εθνικιστών της Forza  Nuova (από τον Πρόεδρο Ρομπέρτο Φιόρε και τον Διευθυντή Τζουλιάνο Καστελλίνο), εκ μέρους των Βέλγων Εθνικιστών του Nation (από τoν Γραμματέα του και Συντονισττή των βελγικών «Κίτρινων Γιλέκων», Ερβέ φαν Λέθεμ) και από τον Συναγωνιστή Κωνσταντίνου.
Αυτός αναφέρθηκε στα πολιτικά παρασκήνια της εποχής της δολοφονίας του Συναγωνιστή Μάντακα, στην απώλεια των αξέχαστων ηρωικών Συναγωνιστών μας Γιώργου Φουντούλη και  Μάνου Καπέλώνη και στην ένοχη απραξία του Καθεστώτος  για την αποκάλυψη των δολοφόνων τους.
Στο επιμύθιο της  τοποθετήσεώς του ανέφερε: «…Αγαπητοί Συναγωνιστές, ο Μίκης Μάντακας ήταν ένας υπερήφανος άνδρας με ήθος, στρατευμένος και ιδεολογικά συνεπής, ένας άνδρας Πιστός στο Ιδεώδες μας. Θα βρίσκεται για πάντα  στην χρυσή σελίδα της Ιστορίας του ευρωπαϊκού Εθνικισμού: Ως μαχητής και μάρτυρας της Πίστης μας. Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που αντιπροσωπεύει συμβολικά όλα τα συμβάντα της εποχής μας, αυτό είναι ο Μίκης Μάντακας. Τον τοποθετώ δίπλα στον τιτάνιο  Εθνικιστή μαχητή και μάρτυρα Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα. Ο Μίκης, αυτός ο νεαρός γενναίος Έλληνας που ήλθε από  την πόλη της Παλλάδος και έχυσε το αγνό του αίμα στην «αιωνία πόλη» της Ευρώπης μας, δεν είναι νεκρός. Όπως όλοι οι ήρωες ζει και μάχεται μαζί μας! Ο Συναγωνιστής μας Μίκης Μάντακας είναι πάντα Παρών!».

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...