Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο: Ο Μητσοτάκης “μεγαλώνει” την Ελλάδα προς δυσμάς και την συρρικνώνει προς ανατολάς

 

12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο: Ο Μητσοτάκης “μεγαλώνει” την Ελλάδα προς δυσμάς και την συρρικνώνει προς ανατολάς

"Ανακοινώνω σήμερα ότι άμεσα με νομοσχέδιο που καταθέτουμε στην Βουλή η Ελλάδα διευρύνει τα χωρικά της ύδατα προς Δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια! Η Ελλάδα Μεγαλώνει..."

Με τα βαρύγδουπα αυτά λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα στην Βουλή πως θα κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο με το οποίο η Ελλάδα επεκτείνει τη αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 μίλια. Μία τμηματική επέκταση λοιπόν, μόνο στο Ιόνιο και προς τα Δυτικά, αφήνοντας την "εκκρεμότητα" της Αλβανίας και φυσικά ούτε λέξη για 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο!


Γιατί όχι στο Αιγαίο; Δεν είναι δικαίωμά μας; Γιατί αυτό θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Τουρκία και αυτό δεν το θέλει η ελληνική κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση Μωυσή  "μεγαλώνει" την Ελλάδα προς δυσμάς και την συρρικνώνει προς ανατολάς. Όλα ακολουθούν τον δρόμο της "συνεργασίας", που στην πραγματικότητα είναι ο δρόμος της υποταγής της Ελλάδος η οποία δεν τολμά να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αιγαίο: Ποιοι εισηγούνται στον Κ. Μητσοτάκη «όχι στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια»;

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...