Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Μπελάδες για τον επίδοξο γκουρού της Νέας Δεξιάς Στιβ Μπάνον

 



Μπελάδες έχει ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Ντόναλντ Τραμπ Στιβ Μπάνον, καθώς παραδόθηκε στο FBI έπειτα από τις ποινικές κατηγορίες που του απήγγειλε εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία ερευνά τον ρόλο του στην εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. Ο Μπάνον είναι ο πρώτος πολιτικός που διώκεται για τα γεγονότα, που χαρακτηρίστηκαν “απόπειρα πραξικοπήματος”, υποκινούμενη από τον ίδιο Τραμπ.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την άσκηση διώξεων εις βάρος του πρώην προεδρικού συμβούλου και επικεφαλής του αμφιλεγόμενου ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart με κατηγορίες για περιφρόνηση του Κογκρέσου, για την μη συνεργασία του με την επιτροπή της Βουλής και την άρνησή του να προσκομίσει αρχεία και έγγραφα. «Γκρεμίζουμε το καθεστώς Μπάιντεν… Θέλω να παραμείνετε συγκεντρωμένοι… Όλο αυτό είναι θόρυβος», ανέφερε ο Μπάνον στους δημοσιογράφους, λίγο πριν παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.

Η κατηγορία περί περιφρόνησης του Κογκρέσου αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους και μέγιστο πρόστιμο 1.000 δολάρια. Ο Μπάνον, που υπήρξε αρχιτέκτονας της εκλογής Τραμπ, αν και απομακρύνθηκε από τον πρώην πρόεδρο το 2017, φέρεται να ήταν σε συνεννόηση μαζί του, τις ημέρες που προηγήθηκαν της εισβολής στο Καπιτώλιο. Ο Μπάνον, κινούμενος στην γραμμή Τραμπ, υποστηρίζει πως η νίκη Μπάιντεν ήταν προϊόν νοθείας.

Δεν πάει πολύς καιρός που ο θεωρούμενος “γκουρού” της αμερικανικής Ακροδεξιάς, είχε επιδιώξει να διαδραματίσει ρόλο καθοδηγητή των κομμάτων της Νέας Δεξιάς στην Ευρώπη, την οποία αποκαλούσε «δεύτερο σπίτι του». Ο Μπάνον μετείχε σε διασκέψεις του κόμματος  “Εναλλακτική για την Γερμανία”, σε βαθμό που κάποιοι να ισχυρίζονται πως είχε στήσει εκεί το “αρχηγείο του”.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...