Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Roberto Fiore – Πολιτικός κρατούμενος: Μια εκτενής ενημέρωση από τον Nick Griffin, Αντιπρόεδρο της APF

 

«Η έκβαση των γεγονότων στην Ιταλία αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε χώρα-πιλότος ως προς τα σχέδια του Great Reset, αν περάσει από εδώ, το ιταλικό μοντέλο θα επιβληθεί σε όλους σας. Η Ιταλία είναι το παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη».

Αυτά είναι τα λόγια του καθηγητή Giuseppe Provenzale, εκπρόσωπου της Forza Nuova και τέως αναπληρωτή εθνικού γραμματέα του κόμματος. Συμμετέχει στενά στη νομική περιπέτεια για την απελευθέρωση των πατριωτών που οδηγήθηκαν στη φυλακή στην Ιταλία, προκειμένου να αποτραπούν γιγαντιαίες διαμαρτυρίες κατά της τυραννίας του καθεστώτος του ClotShot κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στη Ρώμη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το γνωστότερο θύμα της καταστολής είναι ο Roberto Fiore, ηγέτης της Forza Nuova. Την ίδια ώρα συνελήφθησαν οι Giuliano Castellino, Pamela Testa, Fabio Corradetti, Luigi Aronica, Valerio Pellegrino, Maurizio Bartolucci, Iorio Pilosio, Gennaro Imperatore, Calogero Russello, Andrea Lubrano, Massimiliano Ursino και Lorenzo Franceschi.

Επίσης, συνελήφθη και ο αρχηγός του κινήματος «Io Apro», Μπιάτζιο Πασάρο, ο οποίος είναι ο μόνος από τους δεκατέσσερις συλληφθέντες που αφέθηκε ελεύθερος μέχρι στιγμής.

Ο Roberto Fiore και ο Giuliano Castellino και οι άλλοι που συνελήφθησαν στη Ρώμη βρίσκονται στη φυλακή της Νάπολης, ο Poggioreale και η Pamela Testa στη Rebibbia, οι υπόλοιποι στις φυλακές των πόλεων τους, ενώ ο Ursino είναι στο Παλέρμο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται είναι λογικές, το ηθικό των κρατουμένων είναι υψηλό και οι δικηγόροι και οι οικογένειές τους επιτρέπεται να τους δουν.

«Ο Ρομπέρτο ​​και οι άλλοι είναι αποφασισμένοι και αγωνιστούν για την ελευθερία τους και για την ελευθερία όλων μας. Είναι πολεμιστές. Μας προτρέπουν να συνεχίσουμε τον αγώνα», ανέφερε ο καθηγητής Provenzale σήμερα το πρωί.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης ότι οι διαδηλώσεις υπό την ηγεσία της FN κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έγιναν βίαιες, ο καθηγητής Provenzzale απάντησε:

«Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που διαδίδονται από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, η αφήγηση των οποίων καταλογίζει την υποτιθέμενη βία της 9ης Οκτωβρίου στην FN. Πολυάριθμες μαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο, πιστοποιούν ότι τα άτομα που διέρρηξαν την πόρτα του CGIL δεν συνδέονται με τη FN. Προφανώς ήταν πράκτορες, ίσως άνδρες των υπηρεσιών, με πολιτικά ρούχα που πριν τη διάρρηξη φορούσαν άλλα ρούχα για να ενωθούν καλύτερα με το πλήθος».

Παρά τα αποδεικτικά στοιχεία, οι βίαιες ενέργειες αυτής της μικρής και μυστηριώδους ομάδας έχουν χρησιμοποιηθεί για να «δικαιολογήσουν» τις αλλαγές σε βάρος των κρατουμένων. Οι ακριβείς κατηγορίες ποικίλλουν, αλλά ο Roberto Fiore κατηγορείται για τα αδικήματα της επιδεινούμενης ζημιάς (1), της καταστροφής και της λεηλασίας (2), της βίας (3) και της αντίστασης σε δημόσιο υπάλληλο (4).

Το άρθρο 635, τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια (1) -Άρθρο 419, η διάπραξη πράξεων καταστροφής ή λεηλασίας τιμωρείται με φυλάκιση από οκτώ έως δεκαπέντε χρόνια (2) – Το άρθρο 336 τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως πέντε χρόνια (3) – Άρθρο 337, τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως πέντε χρόνια (4).

Το κράτος δεν φαίνεται να βιάζεται να προσφύγει στο δικαστήριο, ιδίως καθώς το Αναθεωρητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι έπρεπε να παραμείνουν στη φυλακή εν αναμονή της δίκης. «Είναι μια πολιτική δίκη», λέει ο Καθηγητής, «όσο η κατάσταση είναι τεταμένη, το σύστημα δεν ενδιαφέρεται να επιταχύνει το χρόνο για να προχωρήσει σε δίκη». Στόχος των συλλήψεων είναι να εκφοβίσουν ολόκληρο το κίνημα «No Green Pass».

Αναφέρει επίσης ότι η πλειοψηφία των Ιταλών πιστεύει την προπαγάνδα και τους θεωρεί ένοχους όπως τους κατηγορούν. Με την ίδια λογική, ωστόσο, μια σημαντική μειοψηφία είναι ήδη σε εγρήγορση, ενώ η υποστήριξη προς τους κρατούμενους προέρχεται από όλο το πολιτικό φάσμα.

Η σύλληψη του Ρομπέρτο ​​και των άλλων, δεν έχει σταματήσει σε καμία περίπτωση τις διαδηλώσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλη την Ιταλία από βορρά προς νότο. Οι διαδηλώσεις αυτές δεν έχουν πολιτικό προσανατολισμό, εμπλέκουν κάθε λογής ανθρώπους που μοιράζονται μια κοινή αίσθηση δυσπιστίας και αποστροφής προς τα κόμματα, την κυβέρνηση και τους θεσμούς.

Αντιμέτωπο με αυτή τη συνεχιζόμενη περιφρόνηση, το καθεστώς του υποχρεωτικού εμβολιασμού στρέφεται σε ακόμη χειρότερες πράξεις βίας. Στην Τεργέστη κανόνια νερού, ρόπαλα και καπνογόνα χρησιμοποιήθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές, ενώ αυτοί ήταν γονατιστοί και προσεύχονταν. Οι διαδηλωτές στο Μιλάνο ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν με τρόπο παρόμοιο  αυτόν  στη Ρώμη. Τα σημεία ελέγχου χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν λεωφορεία και να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στις διαδηλώσεις. «Η ιταλική αστυνομία είναι χειρότερη από ποτέ, οι διαμαρτυρίες παρουσιάζονται ως βίαιες όταν η πραγματικότητα είναι ότι οι ειρηνικοί πολίτες υποβάλλονται σε επίπεδα βίας που προσιδιάζουν σε καθεστώτα λατινικής Αμερικής».

Τέλος, ρώτησα τον καθηγητή εάν αυτό που συμβαίνει είναι σε γενικές γραμμές εντός της ιταλικής παράδοσης των διαμαρτυριών και των κυβερνητικών αντιδράσεων σε περιόδους έντασης ή αν αυτό το επίπεδο καταστολής είναι κάτι νέο στην Ιταλία.

«Η γενική κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένη, τίποτα παρόμοιο δεν είχε συμβεί ποτέ στην Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λαϊκός αγώνας ενάντια στο green pass,  μετά την 9η Οκτωβρίου, με ή χωρίς εμάς, μεγαλώνει και παίρνει νέες μορφές.

«Υπάρχουν δύο Ιταλίες: η μία είναι στους δρόμους και στα λιμάνια και ζει στον πραγματικό κόσμο, η άλλη μαζεύει ψίχουλα ψευδοεκλογικής συναίνεσης, γκρινιάζει για το ποσοστό αποχής που στις κάλπες έχει αγγίξει το 70%, αν και ταυτόχρονα προσποιείται ότι πιστεύει ότι όλα είναι καλά.

«Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το κίνημά μας υφίσταται την πιο βίαιη κατασταλτική δράση από την ημέρα της ίδρυσής του, μια ενέργεια που μας χτυπά όταν, για σχεδόν δύο χρόνια, οι σημαίες και τα σύμβολα του κόμματος έχουν παραμεριστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες μας βάλλονται και κατηγορούνται όχι ως επικίνδυνοι «φασίστες», αλλά επειδή οι Ιταλοί συμμετέχουν σε μια πνευματική, ανθρώπινη και πολιτική μάχη αντίστασης και απελευθέρωσης από την τυραννία εδώ και πολύ καιρό.

Οι κάρτες και οι επιστολές υποστήριξης μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση:

Roberto Fiore, Casa di Reclusione Napoli, Poggioreale, Via Nuova Poggioreale, 177 CAP 80143

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...