Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 2007



Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος από τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων η εκδήλωση μνήμης και τιμής των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού .

Από νωρίς το πρωί , συναγωνιστές από όλα τα μέρη της ελεύθερης Κύπρου συνέρρεαν προς την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου , στο Παραλίμνι.

Ούτε ο δυνατός καλοκαιρινός ήλιος της Κύπρου , ούτε η περίοδος των διακοπών ( 260.000 Κύπριοι περνούν τις διακοπές τους στην υπόλοιπη Ελλάδα ) μπόρεσαν να κάμψουν την θέληση των Ελλήνων Εθνικιστών να τιμήσουν τους τελευταίους ήρωες από τους χιλιάδες που έχει προσφέρει διαχρονικά ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Τα χρώματα που κυριαρχούσαν στο μαρτυρικό Παραλίμνι ήταν το γαλάζιο των Ελληνικών σημαιών που κρατούσαν οι νέοι μας και το μαύρο από τις μπλούζες τους το οποίο συμβόλιζε την συμπαράσταση στο πένθος των οικογενειών των δύο ηρώων .

Μετά το πέρας της λειτουργίας ξεκίνησε η πορεία από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου προς τα κοιμητήρια
δια μέσου της πόλεως του Παραλιμνίου.

Τα συνθήματα της νεολαίας μας ήταν ενδεικτικά του κλίματος αγανάκτησης που επικρατούσε για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού από τα βάρβαρα στίφη των τούρκων.

Εντυπωσίασαν γιά άλλη μία φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε.Φ.Ε.Ν. Λεμεσού και Λευκωσίας , με την μαχητικότητα και τον ενθουσιασμό τους.

Στο χώρο του κοιμητηρίου κατατέθηκαν στεφάνια στους τάφους των δύο ηρώων.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι έφεδροι καταδρομείς που έδωσαν το μήνυμα της εκδίκησης αλλά και της απελευθέρωσης από τους τούρκους .

Οι πονηροί πολιτικοί μας , αυτή την φορά έσπευσαν άρον άρον να καταθέσουν τα στεφάνια τους αφού δεν περίμεναν την ολοκλήρωση της πορείας . Γλύτωσαν έτσι τις αποδοκιμασίες του κόσμου . Του χρόνου μπορούν να τα στείλουν με κούριερ για να αποφύγουν έτσι τα κακά συναπαντήματα !

Θαυμάσια εντύπωση άφησαν τα μέλη του πυρήνα Κύπρου της Χρυσής Αυγής με την μαχητικότητα και την πειθαρχία τους .

Λίγα μόλις μέτρα από την λεγόμενη πράσινη γραμμή , οι Έλληνες Εθνικιστές αψηφώντας την ζέστη και τον ήλιο , αδιαφορώντας για τις διακοπές τους , γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα τους ράθυμους και εθνικά επικίνδυνους πολιτικάντηδες και δείχνοντας μιά θαυμαστή ενότητα και αλληλοβοήθεια όχι μόνο τίμησαν την θυσία των Ισαάκ και Σολωμού αλλά και απέδειξαν πως κάποιοι εδώ στην Κύπρο ούτε ξεχνούν , ούτε συγχωρούν.

Πλησιάζει η ώρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...