Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Οι βρεττανικές βάσεις στην Κύπρο αποτελούν ένα ξεχωριστό κράτος μέσα στην Κυπριακή Δημοκρατία . Κατέχουν σημαντικό μέρος των εδαφών μας και κακομεταχειρίζονται τους Κυπρίους που έχουν την ατυχία να ζούν « εκεί μέσα » .
Κάποιοι άλλοι Κύπριοι όμως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αρκετά πρόθυμα , στελεχώνοντας την μισητή αστυνομία των βάσεων . Τα ελεεινά αυτά υποκείμενα δεν έχουν Ελληνική εθνική συνείδηση και καταπιέζουν τους ντόπιους κατοίκους.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις οδηγίες και τους κανόνες που δίνουν οι βρεττανικές κατοχικές αρχές σε όσους επιθυμούν να περάσουν από εξετάσεις γιά να εργαστούν στην αστυνομία των βάσεων .

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Μια καρριέρα στην αστυνομία είναι γεμάτη από προκλήσεις που ανταμείβουν . Εκείνοι που αναλαμβάνουν αυτήν την ευθύνη δεν μπορούν να αδιαφορήσουν όταν βλέπουν συνανθρώπους μας να έχουν ανάγκη και είναι πάντα υπόλογοι γιά τις πράξεις τους. Πρέπει να ανήκεις σε ξεχωριστό είδος ανθρώπου γιά να δεχτείς τέτοιου είδους ευθύνη . Εάν είσαι ένας από αυτούς θα θέλαμε να σε δούμε.

Στην αστυνομία των κυρίαρχων βάσεων έχουμε υψηλά στάνταρτ για όλο το προσωπικό μας και εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τα υψηλά αυτά επίπεδα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι εξυπηρετούνται από εμάς έχουν το δικαίωμα να περιμένουν τα καλύτερα από τις αστυνομικές υπηρεσίες και είναι υποχρέωση μας να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες τους. Οι αξιωματικοί μας έχουν την ικανοποίηση να εργάζονται σε μία από τις πιό αποτελεσματικές και επιτυχημένες υπηρεσίες μας μέσα στα όρια των βάσεων.

Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο να ζούμε και να δουλεύουμε. Περιμένουμε από τα στελέχη μας να μπορούν να μιλούν στον κόσμο , να τους ακούνε και να αναλαμβάνουν θετική δράση για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ένας υποψήφιος γιά εργοδότηση στην αστυνομία των κυρίαρχων βάσεων :

α) θα πρέπει να είναι πολίτης της κοινοπολιτείας ( θα πρέπει να έχει την κυπριακή υπηκοότητα )
β) θα πρέπει να έχει ικανοποιητικές αναφορές γιά τον χαρακτήρα του και εάν έχει υπηρετήσει στις υπηρεσίες της Αυτού Μεγαλειότητος στο ναυτικό , στο στρατό ξηράς , στην αεροπορία ή σε πολιτική , κυβερνητική , αστυνομική υπηρεσία , θα πρέπει να προσκομίσει τα κατάλληλα πιστοποιητικά.
γ) να είναι τουλάχιστον 18 χρονών
δ) θα πρέπει να πείσει τον επικεφαλή αστυνομικό ότι αυτός /η είναι ικανός σωματικά και επαρκώς μορφωμένος έτσι ώστε να περάσει με επιτυχία όλες τις σωματικές και εκπαιδευτικές εξετάσεις που θα τον υποβάλει ο υπεύθυνος Αξιωματικός , σε συμφωνία με την σχετική πολιτική στελέχωσης της υπηρεσίας.
ε) θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες σχετικές με προηγούμενη εργοδότησή του/της ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει σχέση με την υποψηφιότητά του στη αστυνομία η την υπηρεσία φυλακών .
στ) εάν ο υποψήφιος εν γνώσει του καταθέσει ψευδή στοιχεία και αναφορές θα πληρώσει πρόστιμο μέχρι 250 στερλίνες .
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΟΚΙΜΗΣ
Η εργοδότηση ενός ντόπιου αστυνομικού των βάσεων υπόκειται σε δοκιμαστική περίοδο 2 χρόνων .
ΣΥΝΤΑΞΗ
Παρέχεται σύνταξη η οποία μεταβιβάζεται στην χήρα ή στον χήρο και στα παιδιά κάτω των 16 ετών .
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
α) Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε πολιτική προπαγάνδα.
β) Απαγορεύεται να συμμετέχουν άμεσα η έμμεσα σε προεκλογική εκστρατεία.

ΩΡΑΡΙΟ
Η κανονική περίοδος εργασίας είναι των 9 ωρών εκτός εάν ο επικεφαλής κρίνει αλλιώς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Γραπτή δοκιμασία
Αποτελείται από :
1) Αριθμητική
2) Υπαγόρευση κειμένου στα αγγλικά
3) Μετάφραση από αγγλικά στα Ελληνικά ή τουρκικά και το αντίθετο.
4) Έκθεση γενικού θέματος 150 λέξεων .


Όσοι περάσουν με επιτυχία τις γραπτές εξετάσεις θα προσκαλεστούν σε τέστ αξιολόγησης μίας ημέρας.
Εκεί θα δοκιμαστούν από τους αξιωματικούς σε δοκιμασίες αξιολόγησης.
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές ασκήσεις και ομαδικές συζητήσεις , οι οποίες θα είναι σχετικές με τον ρόλο του αστυνομικού όπως :

1) Σεβασμός στην φυλή και την διαφορετικότητα
2) Αποτελεσματική επικοινωνία
3) Επικέντρωση στις ανάγκες της κοινότητος
4) Λύση διαφωνιών
5) Υπευθυνότητα
6) Συνεργασία σε ομάδα

ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Καρδιοαναπνευστική αντοχή :
Ο υποψήφιος θα πρέπει να τρέξει σε αυξανόμενο ρυθμό ανάμεσα σε δύο γραμμές των 20 μέτρων . Η ένταση θα καθορίζεται από ένα ηχητικό σήμα.
Αντοχή άνω σώματος :
15 κάμψεις σε ένα λεπτό .

Αντοχή κοιλιακών :
Ασκήσεις κοιλιακών γιά 75 δευτερόλεπτα με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος.
Μέτρηση δύναμης :
Χρησιμοποιείται ένα δυναμόμετρο για να μετρηθεί η δύναμη των χεριών .

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Αυτή γίνεται από τον υπεύθυνο αξιωματικό ο οποίος μαζί με άλους δύο συναδέλφους του θα εξετάσει προφορικά τους επιτυχόντες .
Οι υποψήφιοι με τους υψηλότερους βαθμούς θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και θα τους γίνουν επιπλέον έλεγχοι .
Η διαδικασία αξιολόγησης διαρκεί 4-6 μήνες .
Αυτά ζητούν οι βρεττανοί γιά να στρατολογήσουν κύπριους που θα ελέγχουν άλλους κύπριους .
Στην τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ελλήνων Εθνικιστών στις βάσεις οι αστυνομικοί αυτοί σημείωναν τις πινακίδες των αυτοκινήτων των συμμετεχόντων και επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων . Πολλοί από αυτούς προσπάθησαν μάλιστα να κτυπήσουν κάποιους του διαμαρτυρόμενους πολίτες , χωρίς επιτυχία όμως.
Ήταν φανερά ανεκπαίδευτοι . Να σημειωθεί πως στις βρεττανικές βάσεις εργοδούνται και τουρκοκύπριοι οι οποίοι δίνουν τα στοιχεία των Ε/κ συναδέλφων τους στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...