Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Λονδίνο, 11 Νοεμβρίου 2008


Δεν ξεχνώ το «δεν ξεχνώ» και αγωνίζομαι!

Συμφοιτητές,


Η 15η Νοεμβρίου πλησιάζει και για άλλη μια χρονιά το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου σας καλεί να μην ξεχάσετε. Στις 20 Ιουλίου του 1974 διαπράχθηκε εναντίον της πατρίδας μας ένα διεθνές έγκλημα, πιστοποιημένο από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω των προσωπικών προσφυγών και τεσσάρων διακρατικών αποφάσεων. Παρά τις προσπάθειες κάποιων, τόσο εντός, όσο και εκτός Κύπρου, να υποβιβάσουν αυτό το έγκλημα σε δικοινοτικό καβγαδάκι, η Τουρκία, με την μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου του 1983, απέδειξε ότι μοναδικός της στόχος ήταν η επέκτασή της σε κυπριακά εδάφη. Γι’ αυτό τον λόγο κρατά εδώ και 34 χρόνια, εκτός από το ένα τρίτο της πατρίδας μας και τους Τουρκοκύπριους όμηρούς της.
Το ερχόμενο Σάββατο θα ξεχυθεί το κυπριακό φοιτητικό κίνημα στους δρόμους του Λονδίνου, ώστε να υπενθυμίσει σε όλους ότι τα εγκλήματα δεν ξεχνιούνται και οι αδικημένοι δεν πρόκειται να τα αφήσουν ποτέ ατιμώρητα. Φορώντας μαύρες φανέλες, στο χρώμα του παρατεταμένου πένθους, στο οποίο έριξε η Τουρκία το νησί μας, καλούμε όλους τους Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τους ξένους που πιστεύουν στην παγκόσμια εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, να μαζευτούν στις 5.30 το απόγευμα, έξω από τον σταθμό του Victoria, από όπου και θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία, που οργανώνει η ΝΕΠΟΜΑΚ. Η πορεία διαμαρτυρίας θα έχει κατάληξη την τουρκική πρεσβεία, για να ενώσουμε τις φωνές μας εναντίον του βάρβαρου κατακτητή. Σημειώνουμε ότι μέλη του Κινήματός μας θα βρίσκονται στο Victoria από τις 4.30 και θα διανέμουν το υλικό, που έχουμε ετοιμάσει για ενημέρωση των ξένων. Είστε όλοι ευπρόσδεχτοι να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου ποτέ δεν θα παραδώσει τα όπλα. Ελάτε μαζί μας να υπενθυμίσουμε στον Αττίλα ότι τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια, όχι στα προάστια της Λευκωσίας και σίγουρα όχι εκεί που τράβηξαν γραμμές κάποιοι Κίσσιντζερ, κάποιοι Γκάλι και κάποιοι Ανάν. Το μέλλον μας θέλει την Κύπρο Ενωμένη και Ευρωπαϊκή και όχι διχασμένη και μισή τουρκική.


Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...