Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΝΩΡΙΣ!!

Τα Σκόπια προσφεύγουν κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατηγορώντας την Αθήνα ότι παρεμπόδισε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα στα Σκόπια.
Η κατηγορία αφορά παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που υπεγράφη, στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 1995, εξαιτίας του βέτο της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι.Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η ΠΓΔΜ κατέθεσε τη σχετική αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με σκοπό να "υποχρεωθεί η Ελλάδα να σεβαστεί τις νομικές της υποχρεώσεις, οι οποίες προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, που είναι υποχρεωτική για τις δύο χώρες"."Σύμφωνα με το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φέρει αντιρρήσεις για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Όμως, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, η Ελλάδα παρεμπόδισε την επίδοση πρόσκλησης για ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό παραβίασε κατάφωρα τις υποχρεώσεις της από την Ενδιάμεση Συμφωνία".

ΕΝΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΑΡΧΕΣ 2008)

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Όταν το 1992 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αποφάσιζε να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία ή με παράγωγο όρο, τότε απορρίφθηκε και η σύνθετη ονομασία (με τον όρο Μακεδονία ) καθώς και η διπλή.(Συνολική Πρόταση Α Παπανδρέου).
Στην ενδιάμεση συμφωνία του 1995, τα Σκόπια συμμετείχαν με την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ( FYROM) και ανέλαβαν την υποχρέωση να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα ονομασία κοινής αποδοχής .
Το θέμα βάλτωσε με την αδιαλλαξία των γειτόνων και την ενθάρρυνση των υπεραντλατικών προστατών τους.
Παραβίασαν προκλητικά το άρθρο 7 της συμφωνίας (περί μη εχθρικών ενεργειών) με πιο πρόσφατη ενέργεια την ονομασία του αεροδρομίου τους ως «Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Υποχρέωση της Ελλάδας, κατά το άρθρο 11, είναι να διευκολύνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως FYROM.
Στα πλαίσια αυτά «έτρεξε» η αίτηση των Σκοπίων για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ δίχως Ελληνικές ενστάσεις στις τεχνικές επιτροπές και με Αμερικανική επίπληξη στους διαμαρτυρόμενους Έλληνες εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν σε αυτές.
Να ληφθεί υπ όψιν ότι οι μέχρι τώρα διμερείς αναγνωρίσεις των Σκοπίων δεν αφορούν ουδόλως την διεθνή ονομασία που παραμένει FYROM σε αναμονή της τελικής διαπραγμάτευσης ( απόφαση 817 - 1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ).
Η κ Μπακογιάννη δήλωσε πρόσφατα , για να ετοιμάσει το έδαφος της υποχώρησης ότι αποδέχεται την σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία , το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ συμφώνησαν.
Ο ΛΑ.Ο.Σ επέμεινε στην αρχική θέση των πολιτικών αρχηγών.
Κοντεύουν να μας πούνε ότι η σύνθετη ονομασία που μόνο η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί είναι επιτυχία ! Αφού όλοι θα αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία αντί για άνω ή νέα κλπ. Δεν θα τους λένε Ανωμακεδόνες ή Νεομακεδόνες, αλλά σκέτα Μακεδόνες…
Θεωρητικά ο κ Καραμανλής απειλεί με βέτο, ενώ δεν το δικαιούται νομικά (άρθρο11),γιατί για να φτάσει εκεί πρέπει πρώτα να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία, τότε ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Η πρόταση καταγγελίας της ενδιάμεσης συμφωνίας, ώστε να αποκτηθεί δικαίωμα βέτο, φαντάζει (αθέλητα;) προβοκατόρικη υπό αυτές τις συνθήκες. Άσε που προαπαιτεί 12 μηνη προειδοποίηση στο έτερο μέλος για να είναι έγκυρη(άρθρο 23).
Πρώτον γιατί ο Καραμανλής δεν έχει τη πυγμή να θέσει βέτο και δεύτερο γιατί οι Αμερικάνοι επιβάλλουν σε όλους τους συμμάχους την διεύρυνση. Εξάλλου θα χαθεί το ζήτημα του ονόματος που υπάρχει ακόμα εξ αιτίας της ισχύουσας ενδιάμεσης συμφωνίας.
Τα Σκόπια απλά θα καθυστερήσουν για λίγο να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Η κύρωση της συνθήκης ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ περνάει και από το Ελληνικό κοινοβούλιο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ θα απέχουν και ο ΛΑ.Ο.Σ θα καταψηφίσει!
Η πρόταση για Δημοψήφισμα του ΛΑ.Ο.Σ ενώ είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία του λαού τρομάζει την ΝΔ που φοβάται τον λαό και εξοντώνει το ΠΑΣΟΚ που για εσωκομματικούς λόγους θέλει λαϊκά δημοψηφίσματα (εκλογή προέδρου ) ενώ φοβάται την λαϊκή ετυμηγορία για τα μεγάλα εθνικά θέματα!
Μην νομίζετε ότι φοβόμαστε το κράτος των Σκοπίων! Το κράτος των Μακεδόνων φοβόμαστε ,γιατί είναι τεχνητό κατασκεύασμα γεωπολιτικών σχεδίων αλλαγής συνόρων στα βαλκάνια!
Τα επόμενα βήματα είναι να μας προτείνουν οι Σκοπιανοί Ομοσπονδία , η περιοχή να μετατραπεί στη συνέχεια σε αυτόνομη περιφέρεια αυτοδιοικούμενη που θα υπάγεται στην κεντρική κυβέρνηση των Βρυξελών.
Η Ευρώπη Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Περιφερειών.
Να τελειώνουμε με τα έθνη-κράτη!
Αυτή είναι η στρατηγική τους, γιαυτό αλλάζουν την ιστορία, προωθούν τον μειονοτικό πολυπολιτισμό, μετακινούν πληθυσμούς !
Στο ερώτημα ποιοι κατασκεύασαν το ψευδοέθνος , νομιμοποίησαν το ψευδοκράτος και βαβυλωνιοποιούν την Θεσσαλονίκη απαντούν μόνοι τους.
Και όταν δεν το ομολογούν, το αποκαλύπτουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ,οι δικτυωμένοι αναρχικοί, οι βιαστικοί Αλαβάνοι, οι χρηματοδοτούμενοι εκδότες, οι ελεγχόμενοι καθηγητές πανεπιστημίου.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

(ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 )Ετιπ

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Η επιλογή όλων των πολιτικών κομμάτων, με εξαίρεση τον ΛΑΟΣ, να αποδεχτούν την σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» παγίδευσε την Ελλάδα σε μια προδιαγεγραμμένη διπλωματική ήττα.
Είτε σκέτα Μακεδονία, είτε σύνθετη ονομασία (Άνω-Νέα Μακεδονία), η ουσία είναι ότι το εθνικό ζήτημα πουλήθηκε από τους συμπαραταγμένους ηγήτορες της χώρας!!
Οι παραπάνω ψευδολύσεις καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας για την χώρα μας και πληγώνουν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό, καθώς ανοίγουν τον δρόμο της παγίωσης του τεχνητού αλυτρωτισμού και της μόνιμης αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας στην Μακεδονία.
Το βέτο (αρνησικυρία)που εκφράστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σκοντάφτει στη ισχύουσα ενδιάμεση συμφωνία των δύο κρατών (13-9-1995) όπου ρητά αναφέρεται στο άρθρο 11 ότι «η Ελλάδα υποχρεούται να διευκολύνει τα Σκόπια να ενταχθούν στους οργανισμούς, που η ίδια συμμετέχει, με το όνομα FYROM». Στο δε άρθρο 23 προβλέπεται ότι: «για να έχει ισχύ η καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας, απαιτείται 12 μηνη προειδοποίηση»!!
Συνεπώς τι σήμαινε στην πράξη το βέτο στην συνεδρίαση του ΝΑΤΟ;

Ότι δήθεν η Ελλάδα αντιστάθηκε υποχωρώντας;
Ότι ο Γιάννης δεν είναι Γιαννάκης;
Ότι ο Ελληνικός Λαός τρώει κουτόχορτο;;
Ότι η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Καραμανλής ακολουθούν υπερήφανη εξωτερική πολιτική;;
Με τέτοιες κινήσεις εσωτερικής κατανάλωσης απλά αποσιωπούν την ουσία της «εθνικής μειοδοσίας»!!
Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Με την προκαταβολική υποχώρηση θα αρχίσει η μόνιμη αμφισβήτηση της εθνικής ακεραιότητας και, αντί να κλείσει, θα ανοίξει ένα μόνιμο πρόβλημα με τελικό στόχο: «την ίδρυση μίας αυτόνομης περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της πάλαι ποτέ γεωγραφικής Μακεδονίας»!
Βέτο σημαίνει ότι: «καταργείται η ενδιάμεση συμφωνία που διασώζει το θέμα του ονόματος και το κρατά σε εκκρεμότητα διαπραγμάτευσης».
Σημαίνει ότι: «τα Σκόπια είναι ελεύθερα να πάνε στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ να ζητήσουν την επίσημη αναγνώριση τους με το συνταγματικό τους όνομα Μακεδονία»!! Είναι πασίγνωστο ότι οι Σκοπιανοί με δημοψήφισμα θα απορρίψουν κάθε αλλαγή του συνταγματικού τους ονόματος!!
Ας αφήσουμε το γεγονός ότι, οι ΗΠΑ δεν χωρατεύουν και επίσης νομικά η Ελλάδα, δίχως προηγουμένως να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία, δεν είχε δικαίωμα βέτο! Το ότι το «ανέχτηκαν» οι ΗΠΑ εξηγείται ως κίνηση σταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή με σοβαρά ανταλλάγματα στα βαλκάνια και αλλαχού. ( αναγνώριση Κοσσόβου, «πυραυλική ασπίδα» ενάντια στην Ρωσία κλπ).
Άρα η μόνη λύση παραμένει η επιστροφή στην αρχική μας θέση, αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών (18-2-92 και 12-4-92) ότι «δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία ή με παράγωγα του»!!
Οφείλουμε λοιπόν να οχυρώσουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας μέσω ενός δημοψηφίσματος που θα εμποδίζει την συνθήκη ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία και θα ξεκαθαρίζει το ανυποχώρητο στο θέμα του ονόματος.

Ως γνωστόν, η Ελληνική κυβέρνηση καλείται να υπογράψει την ένταξή τους στην Φθινοπωρινή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια η Ελληνική Βουλή θα την επικυρώσει (με την συνενοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ!! - Οι δύο τελευταίοι με καμώματα του τύπου «όχι στο ΝΑΤΟ - ναι στο όνομα Μακεδονία»).
Ας σταματήσουν λοιπόν οι δήθεν ηρωισμοί και η κοροϊδία, μέσω του προβοκατόρικου και ανεδαφικού βέτο, και ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της εθνικής υπερηφάνειας, δηλαδή της τελικής (συνταγματικά ισοδύναμης) οχύρωσης μας μέσω του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...