Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αλωνίζουν οι τούρκοι στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λεμεσού καί Πάφου . Τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν έξω από το λιμάνι της Λεμεσού . Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια σήμανε συναγερμό στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς . Ως αποτέλεσμα όλα τα μόνιμα στελέχη επάνδρωσαν τις μονάδες τους .

Τα τουρκικά πλοία είχαν σβησμένα τα φώτα τους αλλά έγιναν αμέσως αντιληπτά από τα ραντάρ της Ε.Φ.
Το γεγονός αυτό , αποσιωπήθηκε από τα κυπριακά Μ.Μ.Ε. έπειτα από εντολή του Χριστόφια ο οποίος δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει την << καλή εικόνα >> που προσπαθεί να δημιουργήσει γιά τους τουρκοκυπρίους .

Η τουρκική πρόκληση έρχεται να προστεθεί σε εκείνη των προηγούμενων ημερών όπου το νορβηγικό πλοίο το οποίο έκανε έρευνες γιά λογαριασμό της κυπριακής κυβερνήσεως , στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λεμεσού και Πάφου , παρενοχλήθηκε από τουρκική φρεγάτα . Το συμβάν έγινε γνωστό στους Έλληνες της Κύπρου μετά από δέκα μέρες !!

Ένα σοβαρό και ανεξάρτητο κράτος θα έστελνε τα πολεμικά του πλοία και αεροσκάφη γιά να αποτρέψουν τον εχθρό που επιβουλεύεται τον υδάτινο και εναέριο χώρο του. Τί έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία από όλα αυτά ; Μα φυσικά έντονα διαβήματα , τα οποία οι τούρκοι γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

Πού ήταν λοιπόν ο Ελληνικός στόλος και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γιά να προστατέψουν την Κύπρο ,βάσει του λεγομένου Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος;
Ενώ διαδραματίζονταν όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα στην Κύπρο , ο Πρόεδρος Χριστόφιας βρίσκονταν στην Αθήνα γιά συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης , όπου από κοινού συμφώνησαν πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και δεν επιδέχεται προστάτες τύπου μητέρας πατρίδος .
Κατά την συνάντηση των << δύο ηγετών του Ελληνισμού >> επικράτησε η άποψη πως σε αυτή τη συγκυρία θα βλάψει, παρά θα ωφελήσει, μια στενότερη επαφή και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στη διαδικασία λύσης του πολιτικού προβλήματος. Θα αποδυναμώσει το βασικό επιχείρημα της ε/κ πλευράς ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξαρτάται απόλυτα από την Άγκυρα, ενώ η κυβέρνηση στη Λευκωσία καθορίζει μόνη της την πολιτική της, χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν, ακόμα και από την Αθήνα. Επιπλέον, η στρατηγική τού «έχουμε στενή επαφή, αλλά δεν συναποφασίζουμε», ενισχύει και το επιχείρημα και των δύο πρωτευουσών, πως μια σύγχρονη και επανενωμένη Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήτριες δυνάμεις. Ένας δημόσιος «απογαλακτισμός» εξυπηρετεί και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να χειριστεί πιο άνετα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αντί δηλαδή να αναλάβουν από κοινού δράση εναντίον των τουρκικών προκλήσεων αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους , γιά να γίνει η Κύπρος ένα << σύγχρονο και επανενωμένο κράτος >> με τους Τούρκους βέβαια κυρίαρχους στον αέρα , στην θάλασσα και στην ξηρά , σε μία ομοσπονδιακή Κύπρο με πληθώρα Βρεττανικών στρατευμάτων μέσα μία πανσπερμία λαών λόγω της συνεχιζόμενης λαθρομετανάστευσης !!
Απέναντι σε όλα αυτά η Ελληνική νεολαία συσπειρώνεται στις μαθητικές παρατάξεις της Ε.Φ.Ε.Ν. και του Ε.Μ.Α.Κ . , στις φοιτητικές παρατάξεις του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ και του Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου .
Όλοι μαζί ενωμένοι αποτελούν τον Ελληνικό Άξονα αντίστασης που θα βρεθεί στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Ελληνισμού εναντίον των εχθρών , ντόπιων και αλλοφύλων !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...