Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ !!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
11 ΑΠΡ 09
ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ
1. Το ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ το νεαρό εθνοφρουρό για την ηρωική του ενέργεια να μεταβεί στο τουρκικό φυλάκιο και να πάρει ως λάφυρα τις τουρκικές σημαίες και τις στρατιωτικές εξαρτήσεις. Αυτού του είδους οι ενέργειες αναπτερώνουν το ηθικό του κυπριακού ελληνισμού και στέλνουν μηνύματα αγωνιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση.
2. Το ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ μετά βδελυγμίας το χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση. Αντί να τύχει ειδικού χειρισμού η κατάσταση, η κυβέρνηση έπραξε τα εξής αποτροπιαστικά:
α) έθεσε τον εθνοφρουρό υπο κράτηση
β) επέστρεψε τον στρατιωτικό εξοπλισμό στον κατοχικό στρατό
γ) καταδίκασε επίσημα τις ενέργειες του ήρωα
3. Είναι προφανές ότι πολιτική της παρούσας κυβέρνησης αποτελεί η αποτροπή της αναπτέρωσης του εθνικού αισθήματος (σε συνδιασμό με την υποστολή των ελληνικών σημαιών από τα κυβερνητικά κτίρια, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο θέμα της ιστορίας κτλ) ώστε να επέλθει ευκολότερα η αποδοχή του νέου εκτρώματος που θα μας παρουσιάσουν ως τελευταία ευκαιρία επίλυσης του κυπριακού.
4. Αρκετά μέλη του ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αλλά και αγανακτισμένος απλός κόσμος χθες βράδυ βρέθηκε έξω από το στρατόπεδο όπου τελεί υπό κράτηση ο ήρωας εθνοφρουρός και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του. Αυτό ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει εάν το θέμα δε διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό. Το ΚΕΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ καλεί σε συσπείρωση όλους τους Έλληνες Κύπριους που ακόμα αντιστέκονται όχι μόνο στον τουρκικό επεκτατισμό αλλά και στον ημέτερο ενδοτισμό.




Τιμή και δόξα στον Εθνοφρουρό που υφάρπαξε την κατάπτυστη τουρκική σημαία μέσα από το κατοχικό φυλάκιο
Άμεση και ακαριαία η εκδήλωση συμπαράστασης του ΚΕΑ-Πρώτη Γραμμή.
Τιμή και δόξα στο παλληκάρι που υφάρπαξε την κατάπτυστη τουρκική σημαία μέσα από το κατοχικό φυλάκιο.
Ο εθνοφρουρός που υπηρετεί στην πράσινη γραμμή και συγκεκριμένα παρά τον ποταμό Πεδιαίο, στον Άγιο Ανδρέα, διέσχισε την κοίτη του ποταμού και εισερχόμενος μέσα σε τουρκικό φυλάκιο, αφαίρεσε τουρκική σημαία και αλεξίσφαιρο γιλέκο.Ο εθνοφρουρός συνελήφθη από την Στρατονομία και η σημαία και το γιλέκο επεστράφησαν στα Ηνωμένα Έθνη για να παραδοθούν στους Τούρκους.
Ενώ η στρατευμένη νεολαία μας γράφει σελίδες απαράμιλης δόξας και μεγαλείου, το εφιαλτικό, ψοφοδεές και τουρκοπροσκυνημένο πολιτικό (και δυστυχώς -όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων- και στρατιωτικό) κατεστημένο παραδίδει πρωτοφανή μαθήματα ραγιαδισμού, δουλοπρέπειας και υποτέλειας:
Αντί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρασημοφορήσει αυτοπροσώπως τον γενναίο Εθνοφρουρό και να τον αναδείξει σε πρότυπο ανδρείας, και μαχητικότητας για όλους τους εθνοφρουρούς μας, για ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό, αντίθετα, με προσωπικές του οδηγίες και δική του ευθύνη, τον εξευτελίζει συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντάς τον.
Αμέσως μόλις η είδηση της γενναίας ενέργειας του εθνοφρουρού μας και η εν συνεχεία επονείδιστη σύλληψή του από τα όργανα της εσωτερικής κατοχής, αναγγέλθηκε στο αμφιθέατρο της ΣΕΚ και ενώ διαρκούσε η εκδήλωση της 10ης Απριλίου 2009, με ομιλητή τον κ. Στέλιο Παπαθεμελή (πρώην βουλευτή, πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης) οργανώθηκε πορεία προς την Αθαλάσσα όπου κρατείται ο ήρωας εθνοφρουρός. Έξω από το Στρατόπεδο Παπακυριακού, τα μελη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ φώναξαν συνθήματα που συνέθεσαν επί τόπου, όπως
Λε-Λε-Λευτεριά,
Λευτεριά στο παλληκάρι
και
Τιμή και Δόξα
στον Εθνοφρουρό μας
Ήρθαν τέσσερα περιπολικά της Αστυνομίας (τα δύο της ΜΜΑΔ), και μετά τις διευθετήσεις, τα μέλη μας αποχώρησαν ήσυχα και ειρηνικά από τον χώρο. Δόθηκαν και συνεντεύξεις σε δύο Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς (ΣΙΓΜΑ και ΑΝΤΕΝΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...