Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφρασθεί κάποιος . Κάποιοι γράφουν συνθήματα στους τοίχους , άλλοι γράφουν σε εφημερίδες , σε πανό , σε ιστολόγια κ.α .
Στην Κύπρο που έχουμε υποτίθεται δημοκρατικό καθεστώς χάρη στην κυβέρνηση των κομμουνιστών και των στηριγμάτων τους δηλαδή των κομμάτων του ρουσφετιού , ΔΗ.ΚΟ και του κόμματος των σοσιαλιστών της Ε.Δ.Ε.Κ. , δηλαδή των πατριωτών της αριστεράς και της συμφοράς , η ελευθερία έκφρασης έχει περίεργες ερμηνείες .

Η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ όργανο του ΑΚΕΛ είχε στην πρώτη σελίδα μία φωτογραφία ενός ...τοίχου πάνω στον οποίο υπήρχε γραμμένο ένα σύνθημα κατά του .. πατερούλη Προέδρου Χριστόφια . Δεν είχαν στο πρωτοσέλιδο κάποιες από τις καθημερινές πλέον αποκαλύψεις των εγκλημάτων των τουρκοκυπρίων σε βάρος των Ελλήνων κατά την διάρκεια της εισβολής ,αυτοί προτίμησαν να προβάλλουν έναν τοίχο !!

Όταν γίνονται εκδηλώσεις και πορείες μνήμης και τιμής , για παράδειγμα από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο , τότε επεμβαίνουν αμέσως άντρες της ΚΥΠ που ζητούν να δουν τα πανό των συμμετεχόντων με την δικαιολογία ότι μπορεί να αναγράφονται αντικρατικά συνθήματα !!

Να σημειωθεί ότι την 1η Οκτωβρίου συνελήφθησαν από την κυπριακή αστυνομία , μέλη του ΕΛΑΜ και άλλων πατριωτικών φορέων διότι μοίραζαν φυλλάδια αξιοπρεπέστατου όπως αποδείχθηκε αργότερα πολιτικού περιεχομένου . Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αστυνομικούς να συλλάβουν και να διαπομπεύσουν μαθητές , φοιτητές και επιστήμονες μπροστά στα μάτια του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για την παρέλαση !

Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως περίμεναν σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει ...χτύπημα σε βάρος του Προέδρου Χριστόφια . Προφανώς θέλησαν να το αποτρέψουν συλλαμβάνοντας τους νεαρούς μαθητές . Ευτυχώς έτσι προστάτευσαν και τον Πρόεδρο !

Δείχνουν λοιπόν μια ευαισθησία για τα αντικρατικά συνθήματα όπως γράψαμε παραπάνω .
Δυστυχώς όμως δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία για τα αντικρατικά άρθρα των τουρκοκυπρίων αρθρογράφων που δημοσιεύει καθημερινά η εφημερίδα << Πολίτης >> .

Δεν τα διαβάζουν , δεν τα βλέπουν ;
Καθημερινά αποκαλούν την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία ως Νότο , στην καλύτερη δε περίπτωση την περιγράφουν ως Ε/κ διοίκηση ! Τα δε κατεχόμενα αναγράφονται ως Βορράς !

Τώρα μάλιστα που ανακαλύπτονται οι τουρκικές και τουρκοκυπριακές ωμότητες κατά την διάρκεια του 1974 , οι τ/κ αρθρογράφοι φροντίζουν να υπενθυμίζουν τις Ελληνικές ευθύνες για τα όσα συνέβησαν τότε αλλά και να καλλιεργούν στους Ε/κ την συλλογική ενοχή για τα υποτιθέμενα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος των τ/κ !

Από αυτά τα φωτεινά τ/κ μυαλά δεν κινδυνεύει το κράτος αντιθέτως απειλείται από τα πανό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και από τα φυλλάδια που διανέμονται από τα μέλη ενός νομίμου πολιτικού κινήματος .

Η άνοδος όμως του συγκεκριμένου πολιτικού κινήματος φαίνεται πως ενοχλεί τα πατριωτάκια της αριστεράς και της συμφοράς της Ε.ΔΕ.Κ. . Στα ιστολόγια τους κατηγορούν το Ε.ΛΑ.Μ. ότι έχει άριστες σχέσεις με την ... αστυνομία και το ΑΚΕΛ !

Πράγματι όπως φάνηκε την 1η Οκτωβρίου οι σχέσεις είναι ειδυλλιακές !
Να τους υπενθυμίσουμε όμως πως η Ε.ΔΕ.Κ συνεργάζεται με το ΑΚΕΛ και συμμετέχει στην κυβέρνηση Χριστόφια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...