ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Το Ισραήλ αποδεικνύεται ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο ψευδοκράτος και Ισραηλίτες επιχειρηματίες αλωνίζουν στα κατεχόμενα και ασχολούνται με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Χουριέτ", υπό τον τίτλο "Από το Ισραήλ ρεκόρ επενδύσεων στην ΤΔΒΚ", η ισραηλινή εταιρεία "Ταχάλ" διαχειρίζεται δύο μονάδες αφαλάτωσης στα κατεχόμενα, μια στη Βοκολίδα και η άλλη στην Αμμόχωστο. Ακόμη, Ισραηλινοί επιχειρηματίες σε συνεργασία με Άγγλους κατασκευάζουν μαρίνα μεγάλων διαστάσεων στην κατεχόμενη Γιαλούσα.
Όπως γράφει η εφημερίδα, οι εργασίες γίνονται με άκρα μυστικότητα και δεν επιτρέπεται η είσοδος στο εργοτάξιο και η λήψη φωτογραφιών.Εξάλλου, στην περιοχή Κερύνειας δραστηριοποιούνται παράνομα πέντε εταιρείες με Ισραηλινούς συνεταίρους.
Οι εταιρείες ανήγειραν πολύ μεγάλο αριθμό επαύλεων μεταξύ της κατεχόμενης Ακανθούς και του Αγίου Αμβροσίου, με καλύτερους πελάτες τούς Άγγλους.Η "Χουριέτ" αναφέρει, επίσης, ότι πριν από τέσσερα χρόνια Ισραηλινοί επιχειρηματίες έγιναν συνέταιροι στο καζίνο "Τατλίσες" στην Κερύνεια, το οποίο μετονόμασαν "Λας Βέγκας", αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν από την επιχείρηση και στράφηκαν προς άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Ισραηλινού Ρόνι Κούμπερμπεγκ, ο οποίος είναι κάτοχος ισραηλινού και αμερικανικού διαβατηρίου και ζει τα τελευταία 12 χρόνια στα κατεχόμενα. Εκτός του ότι είναι ο ίδιος επιχειρηματίας, ασχολείται και ως σύμβουλος Ισραηλινών επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στα κατεχόμενα. Ο Κούμπερμπεγκ, δήλωσε ότι μέσω του ιδίου αρκετοί Ισραηλινοί αγόρασαν ακίνητα στα κατεχόμενα, και ανέφερε ότι οι περισσότερες παράνομες επενδύσεις στα κατεχόμενα, μετά την Τουρκία, γίνονται από Ισραηλινούς.Αποκάλυψε ότι οι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται χρησιμοποιώντας τα ονόματα Τουρκοκυπρίων συνεταίρων τους. Τόνισε ότι οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα κατεχόμενα επειδή η γη είναι φθηνή και τα κατεχόμενα βρίσκονται πολύ κοντά στο Ισραήλ.
"Επενδύσεις σημαίνει ρίσκο. Σε μας αρέσει το ρίσκο. Είναι μέσα στο αίμα μας", δηλώνει. Αποκαλεί το ψευδοκράτος "δεύτερη πατρίδα του" και αναφέρει ότι έχει αποκτήσει μεγάλη κτηματική περιουσία στην Κερύνεια, όπως συμβαίνει και με άλλους Ισραηλίτες επιχειρηματίες.
Από Λάρνακα στα καζίνα. Η "Χουριέτ" επισημαίνει, επίσης, ότι πολλοί Ισραηλινοί φθάνουν μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και απ' εκεί πηγαίνουν να παίξουν στα καζίνα των κατεχομένων.Εξάλλου, η διευθύντρια του λεγομένου πρακτορείου προώθησης επενδύσεων του ψευδοκράτους, Αϊσέ Ντονμεζέρ, δήλωσε ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2009 αποτάθηκαν στη λεγόμενη υπηρεσία της για επενδύσεις, 19 εταιρείες από την Τουρκία, πέντε από την Αγγλία, πέντε από τη Γερμανία και μια από το Ισραήλ.Η Ντονμεζέρ δήλωσε ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που επενδύουν χωρίς τη μεσολάβηση του λεγόμενου πρακτορείου.
Τέλος, η "Χουριέτ" γράφει ότι στην Κερύνεια υπάρχει το οίκημα του Εβραϊκού Κινήματος "Σαμπάτ Λούκοβιτς", το οποίο χρησιμοποιείται ως τόπος λατρείας των Ισραηλινών τουριστών και επιχειρηματιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.
Να υπενθυμίσουμε ότι, κάθε φορά που η κυπριακή Κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς την ισραηλινή, η συνήθης επωδός είναι ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν μπορεί να επέμβει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες Ισραηλινών πολιτών.
Δεν σημαίνει αναγνώριση . Ο Τούρκος διαπραγματευτής με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, σχολιάζοντας την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, σχετικά με την αξιολόγηση της Τουρκίας, επανέλαβε και πάλι τη γνωστή θέση ότι η Τουρκία αναμένει την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2004 για άρση της "απομόνωσης" των Τουρκοκυπρίων. "Εάν το πράξουν, τότε και εμείς μπορεί να εκπληρώσουμε την υποχρέωσή μας", είπε. "Δεν έχουμε καμιά δυσχέρεια με το θέμα αυτό. Άλλωστε, μέχρι το 1987, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Τουρκίας ήταν ανοικτά για τους Ελληνοκυπρίους. Το να ανοίξουμε τα λιμάνια μας δεν έχει και την έννοια αναγνώρισης του νότου", δήλωσε προκλητικά ο Μπαγίς.
Από την εφημερίδα << ΣΗΜΕΡΙΝΗ >>
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία
Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...
-
Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...
-
Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...
-
Σκέψου κάποιον που πάει να ακούσει μια ορχήστρα χάλκινων πνευστών όχι επειδή τον ενδιαφέρει η μουσική, αλλά επειδή τον ενδιαφέρει ο χαλκός...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου