Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ



Νωρίς το πρωί, εκατό περίπου μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(Ε.ΛΑ.Μ) παρευρέθηκαν στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, για να παρακολουθήσουν το ετήσιο μνημόσυνο εις μνήμη του Σταυραετού του Μαχαιρά, Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου.

Τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(Ε.ΛΑ.Μ) με στρατιωτική πειθαρχεία και ευλάβεια παρακολούθησαν το μνημόσυνο και ακολούθως έκαναν πορεία μέχρι τον αντριάντα του Αυξεντίου.

Υπήρξαν δύο μορφές αντιδράσεων έναντι της δυναμικής παρουσίας του Κινήματος μας για να είμαστε ειλικρινείς, η θετική και η αρνητική.

Η θετική αντίδραση ήρθε εκ μέρους του απλού κόσμου που παρευρέθηκε στο μνημόσυνο για τον ίδιο σκοπό με εμάς, με χειροκροτήματα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και αναφώνηση των συνθημάτων μας, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) ήταν η μοναδική συσπειρωμένη παρουσία της μαθητιώσας και εργαζομένης νεολαίας. Σε μια εκ των πολλών περιπτώσεων, ένας γέροντας μας αναφώνησε "Μπράβο, είσαστε η ελπίδα μας ρε λεβέντες".

Η αρνητική αντίδραση δεν θα μπορούσε να κρυφτεί από τα πρόσωπα των εκπροσώπων της πολιτικής ελίτ του τόπου, που στα πλαίσια του ψηφοθηρικού τους μικροπολιτικαντισμού, βρέθηκαν δίπλα μας και με σκυμμένο το κεφάλι υπέμειναν το "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ".

Γνωρίζουμε πως στις φυλλάδες τους θα αποπειραθούν να κρύψουν την παρουσία των Εθνικιστών και το κλίμα αποδοχής προς την συνθηματολογία και την γενικότερη παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(Ε.ΛΑ.Μ) , ή και ακόμη εκεί που θα την παρουσιάσουν θα το κάνουν με τρόπο προπαγανδιστικό χωρίς να δώσουν τα περιθώρια απαντήσεως εκ μέρους μας.
Η εθελοτυφλία των υποτακτικών του συστήματος, των συνομιλητών με τον κατακτητή, μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Κρατάμε μόνο λίγα λόγια απο την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Αυγουστή Ευσταθίου στα γραφεία μας "Εμάς πριν εισαχθούμε στο Δημοτικό μας υποχρέωναν να υμνούμε το God Save the Queen και κάναμε ανταρτοπόλεμο, άρα όχι μόνο δεν πρέπει να απελπίζεσται, αλλά μάλιστα είστε σε καλύτερη μοίρα απο Εμάς, την γενιά της ΕΟΚΑ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...