Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΜΟΝΟ ΤΟ Ε.ΛΑ.Μ. ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. - ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ




Με την αιτιολογία ότι η 1η Απριλίου είναι η Μεγάλη Πέμπτη αποφασίστηκε, πριν από μερικές μέρες, να μετατεθούν οι εκδηλώσεις για την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Όμως ούτε χθες Κυριακή έγινε κάποια εκδήλωση.

Ευτυχώς οι μόνοι που προσήλθαν στους συνήθεις χώρους εκδηλώσεων στην Λεμεσό ήταν οι Έλληνες Εθνικιστές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΛΑ.Μ.).

Αυτοί τίμησαν με τον τρόπο τους τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν χθες το πρωί στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό, που γίνεται κάθε χρόνο η δοξολογία προς τιμή τον παλληκαριών της Ε.Ο.Κ.Α., και μοίρασαν φυλλάδια με τίτλο: "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ". Οι παρευρισκόμενοι στην δοξολογία δέχτηκαν τα φυλλάδια με ιδιαίτερη χαρά.

Στην συνέχεια, παρόλο που η καθιερωμένη πορεία ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ, το κίνημα μας πορεύτηκε κανονικά, με πλήρη τάξη και πειθαρχεία, προς το μνημείο του αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γεωργίου Γρίβα Διγενή, και εκεί με μια σεμνή τελετή τίμησε τους ήρωες μας όπως τους αξίζει μακριά από τα φώτα των Μ.Μ.Ε. και τις κομματικές σκοπιμότητες.

Με το πέρας της εκδήλωσης , τα μέλη μας ξεναγήθηκαν στο σπίτι που βρίσκεται το κρησφύγετο του Γρίβα, από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, παλαιά αγωνίστρια της ΕΟΚΑ, πιστή ακόλουθο του στρατηγού, και τώρα υπεύθυνη του μουσείου κ. Έλλη Χριστοδουλίδου και τον άντρα της κ. Μάριου Χριστοδούλου, που μας υποδέχτηκαν με χαρά και μας αφηγήθηκαν από πρώτο χέρι ιστορίες από των αγώνα, την ζωή του μεγάλου αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γεώργιου Γρίβα Διγενή και κυρίως για τις τελευταίες του στιγμές. Μας ευχαρίστησαν για την παρουσία μας, και για την εκδήλωση που οργανώσαμε. (να σημειώσουμε πως καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης και οι δύο ήταν στο πλευρό μας).


ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ Ε.ΛΑ.Μ.

Έλληνες Εθνικιστές,

Δεν επιτρέπεται η σημερινή εκδήλωση μας να έχει χαρακτήρα εθιμοτυπικό.
Θα ήταν ότι πιο βολικό για τον ομιλητή, σαν καλός ηθοποιός να αρχίσει την απαγγελία χιλιοειπωμένων ποιημάτων, να διηγείται μάχες που δεν έζησε ποτέ, να χαϊδέψει τα αυτιά των παρευρισκομένων αναφερόμενος σε μεγαλεία του παρελθόντος.

Όντως, το παρελθόν μας ήταν ένδοξο, οι μάχες επικές , οι Ήρωες ημίθεοι, όμως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αντιλαμβάνεται την Ιστορία ως καθοδηγητή για το Μέλλον.

Συναγωνιστές,

Ο Ελληνισμός βρέθηκε πολλές φορές υπό κατοχή, όμως είχε πάντα ένα πλεονέκτημα, το οποίο σήμερα κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν λυσσαλέα να καταστρέψουν.
Αυτό το πλεονέκτημα σε σχέση με το σήμερα, ήταν η εθνοφυλετική συνοχή του λαού η οποία είχε ως αποτέλεσμα την διατήρηση της Ελληνικής Παιδείας και Παραδόσεων.

Όπως φάνηκε μέσα στο πέρασμα του χρόνου, η επίγνωση της Ιστορίας και η διατήρηση των Παραδόσεων μας αποδείχθηκαν ισχυρότερα όπλα για τον Λαό μας, ακόμη και από ανοξείδωτο ατσάλι, γιατί μέσα και από τις πλέων χειρότερες συνθήκες, οι Έλληνες έβρισκαν το κουράγιο, το Θάρρος, και τα πρότυπα για να επαναστατήσουν.

Το γεγονός αυτό το αντιλήφθηκε ο δυνάστης των Εθνών, ο Σιωνισμός, ο οποίος μάλιστα δια στόματος Κίσσιγκερ δήλωσε πως "για να υποδουλώσουμε τους Έλληνες πρέπει να κτυπήσουμε την Παιδεία τους".

Σημεία των καιρών, η παραχάραξη της Ιστορίας και τα ψεύδη που κάποιοι εσκεμμένα επιχειρούν να εμπεδώσουν στα παιδιά μας, η μπαστάρδευση του λαού μας με αλλόφυλους υπηρέτες του καπιταλισμού, η αποχαύνωση της νεολαίας μας με διαφόρους τρόπους.

Σήμερα το πρωί όμως, που ως επί το πλείστον η νεολαία του τόπου κοιμάται, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, η δική μας παρουσία αποτελεί το στατιστικό λάθος, σαν ένας ιός στο σύστημα τους, σαν η μόνη απειλή στα σχέδια τους.

Όπως και στην εποχή του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος, έτσι και σήμερα, λίγοι νέοι δέχονται με υπερηφάνεια το Κάλεσμα της Ιστορίας, αψηφώντας την προπαγάνδα, την δουλοπρέπεια και τα δήθεν επιχειρήματα των αριστερών και δεξιών λακέδων της Ομοσπονδίας.

Συναγωνιστές,

Κάποιοι λένε πως γυρίζει ο τροχός, εμείς λέμε πως για να γυρίσει πρέπει πρώτα να τον σπρώξεις.
Γίνετε ο καθ' ένας από εσάς αγγελιοφόρος της Αλήθειας, αφυπνίστε συνειδήσεις γιατί τα κτυπήματα που δέχονται το όμαιμον, το ομόθρησκον, το ομόγλωσσον και το ομότροπον είναι μή αναστρέψιμα.
Σύντομα θα κληθούμε να τα υπερασπιστούμε, ή να τα αφήσουμε να σβήσουν για πάντα.

Για όσους σπεύδουν να σας αποθαρρύνουν, θέλουμε να σκεφθείτε το εξής: τα κόμματα ξοδεύουν εκατομμύρια στην απόπειρα τους να εξαγοράσουν συνειδήσεις της νεολαίας, με τις στημένες μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις τους, τις εκδρομές της συναυλίες και λοιπά.

Παρ' όλα αυτά, η μόνη ζωντανή νεολαία που κατεβαίνει στον δρόμο είμαστε εμείς, η νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), χωρίς χορηγούς, χωρίς δικηγόρους, λογιστές, επιχειρηματίες και μασόνους στις πλάτες μας.
Παρά μόνο με ένα πράγμα που δεν θα έχουν ποτέ, την Ιδεολογία του Εθνικισμού, που ατσαλώνει τις ψυχές μας, καθιστώντας μας υπερασπιστές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Δικαιοσύνης της Πατρίδος μας.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...