Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην Λευκωσία


Σάββατο νύκτα, ημέρα μνήμης της αλώσεως της πόλης από τους βαρβάρους, 29 Μαΐου, τελείωσαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), για να αποτίση ελάχιστο φόρο τιμής στο τελευταίο αυτοκράτορα Παλαιολόγο, και όσους έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για να κρατήσουν την Πόλη.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε στην Λευκωσία, ημέρα Πέμπτη, στα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Στην ομιλία έγινε ιστορική αναφορά στην περίοδο πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και πως οδηγηθήκαν τα γεγονότα σε αυτό το σημείο. Επίσης έγινε παραλληλισμός της πόλης με το σήμερα, και το Κυπριακό πρόβλημα, και ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την πατρίδα μας και να μην επιτρέψουμε να επέλθει μια δεύτερη άλωση.


Κατάμεστα ήταν τα γραφεία της Πάφου

Το Σάββατο στην Πάφο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με ακόμα μια ομιλία εις μνήμη της αλώσεως της Πόλης. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, που αποδείχτηκαν πολύ μικρά για να χωρέσουν τον κόσμο που μαζεύτηκε, και παρακολούθησε την ομιλία. Μεταξύ των ακροατών ήταν για ακόμα μια φορά ο κ. Χρίστος Μιτσίδης, αγωνιστής της ΕΟΚΑ, που ξεχώρισε με την παρουσία του και την αγωνιστικότητα για ακόμα μια φορά, δίνοντας μαθήματα στους νέους που μαζεύτηκαν στα γραφεία μας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Στράτος Καρανικολάου, που παρουσίασε πολλά ιστορικά στοιχεία σε σχέση με την περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας, μιας ομιλίας που κέντρισε το ενδιαφέρον τον παρευρισκομένων. Παρουσιαστής των ομιλητών αλλά και συντονιστής της όλης εκδήλωσης, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, κεντρικό στέλεχος του πυρήνα Πάφου.
Στο βήμα μεταξύ άλλων καλέστηκε και εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που με τον πύρινο του λόγο, απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκόμενους. Το Μέτωπο Νεολαίας δήλωσε παρόν και έτοιμο για πολλούς ανυποχώρητους αγώνες, για να κρατήσουν αυτό τον τόπο ελληνικό, όπως τους το παρέδωσαν οι πρόγονοι τους.





Εκλεκτός προσκεκλημένος ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κ. Χρίστος Μιτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...