Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Εκδήλωση - Ομιλία έγινε χθές, 10/9 στα Γραφεία Λεμεσού , όπως εξάλλου είχε ανακοινωθεί και από το ιστολόγιο μας αρκετές ημέρες πριν.


Ήταν ίσως μια από τις πιο τιμημένες εκδηλώσεις από την ημέρα λειτουργίας των Γραφείων μας στην Λεμεσό, διότι πέραν από το περιοχόμενο της ομιλίας, στους δεκάδες των Συναγωνιστών που παρακολουθούσαν την ομιλία, πλαισιώθηκαν οι ήρωες της ΕΟΚΑ, Ανδρέας Μουστάκας και Φώτης Παπαφώτης.
Είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμάς τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), όπως το είπαμε και στους ιδίους, να έχουμε μαζί μας συνοδοιπόρους αυτούς που αφήφισαν επιδεικτικά την νομιμότητα της εποχής τους, την κατοχή, τα ντόπια παπαγαλάκια της "συμφιλίωσης" και έκαναν τον Θρύλο της ΕΟΚΑ.



Δώθηκε βήμα στους Ήρωες, μετά την ομιλία, με την αρχή να γίνεται από τον κ. Ανδρέα Μουστάκα, ο οποίος μέσα από ένα σύντομο αλλά αγωνιστικό χαιρετισμό, μας είπε "αν χρειαστεί, εσείς, οι νέοι του Ε.ΛΑ.Μ, θα πείτε το νέο ΟΧΙ, και θα θυσιάσετε ότι πιο Ιερό για αυτό".

Ακολούθως στο βήμα ήλθε ο κ. Φώτης Παπαφώτης, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά "εδώ το έδαφος είναι πρόσφορο, πρώτη φορά αντικρίζω νεολαία και όχι γέρους" μας χάρισε απλόχερα τις γνώσεις του, τόσο για την αληθινή προδοσία του '74, όσο και για τις άχρηστες και προδοτικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν , πράγματα για τα οποία μας βρήκε απόλυτα σύμφωνους.

Δυστυχώς για τους εχθρούς μας και ευτυχώς για εμάς, αυτοί που ξέρουν την αλήθεια, αυτοί που έχουν επιχειρήματα και λύσεις για ένα Εθνικό και όχι ομοσπονδιακό μέλλον της Κύπρου, βρήκαν επιτέλους στέγη και βήμα.
Η ώρα της μονόπλευρης "δημοκρατίας" των πολιτικάντηδων έχει τελειώσει, οι Εθνικιστές έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...