Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου: Αιδώς για τις δηλώσεις του κ. Χριστόφια


Αιδώς.
Η μόνη λέξη που ταιριάζει για τις δηλώσεις του κ. Χριστόφια.
Επειδή τα λόγια είναι κάποιες φορές φτωχά έχουμε μια εισήγηση στον κ. Χριστόφια. Να κοιτάξει τον Θανάση Ζαφειρίου στα μάτια και να του πει ότι η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο. Ότι οι συμπολεμιστές του που καίγονταν στο NOR ATLAS ήταν οι εισβολείς.
Να κοιτάξει την χήρα του Σωτήρη Σταυριανάκου και να της πει κατάματα πως όταν ο άντρας της όρθωνε κυριολεκτικά το ανάστημα του στα τούρκικα άρματα ήταν εισβολέας.
Να κοιτάξει τα παιδιά του Ελευθέριου Χανδρινού και να τους πει πως όταν ο πατέρας τους γυρνούσε το αρματαγωγό "Λέσβος" στην Πάφο για να κατεβάσει άοπλους ΕΛΔΥΚάριους, τους κατέβαζε για να εισβάλουν στην Κύπρο.
Να σταθεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και να εισηγηθεί να φύγουν οι σταυροί από τα μνήματα των εκατοντάδων νεκρών ΕΛΔΥΚάριων γιατί η Κύπρος δεν μπορεί να τιμά τους εισβολείς.
Αιδώς.
Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τίποτα.
Δεν είμαστε κριτές.
Κριτής είναι το αίμα των ηρώων.
Αυτών των παιδιών που αν δεν στέκονταν με την ΕΛΔΥΚ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας οι Τούρκοι θα περνούσαν.
Δηλαδή προσπαθεί να μας πει ότι οι "εισβολείς" Ελλαδίτες σταμάτησαν τους Αττίλες για να καταλάβουν αυτοί την Κύπρο.
Ίσως όμως μέσα στα πλαίσια της αναμόρφωσης της παιδείας η αλλοίωση της ιστορίας να διαμορφώνεται δειλά δειλά από τον πρώτο πολίτη του κράτους.
Τέλος προτρέπουμε τον κ. Χριστόφια να ρωτήσεις αυτούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και συμπολέμησαν με τους Ελλαδίτες αδελφούς μας, αν ένιωθαν ότι πολεμούσαν δίπλα από εισβολείς. Και να ρωτήσει και τους "αδελφούς" του Τουρκο"κύπριους" κατά πόσο θεωρούν ότι οι Αττίλες εισέβαλαν στη Κύπρο. Γιατί αν δεν κάνω λάθος οι Τουρκο"κύπριοι" στο πλευρό των Τούρκων πολεμούσαν.
Έλληνες Κύπριοι,
Αν οι δηλώσεις του κ. Χριστόφια σας προκαλούν οργή αντισταθείτε. Αν δεν το κάνετε να είστε σίγουροι ότι αυτή την ιστορία θα μαθαίνουν τα παιδιά σας. Και όταν χαθεί ο Ελληνισμός στην Κύπρο οι πρώτοι που θα φέρουν την ντροπή είναι όσοι ανεχτήκατε να γίνει αυτό.




ΠΟΛΥΝΕΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...