του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
«Πολωνική» λύση μεθοδεύουν για Αιγαίο και Θράκη ΗΠΑ και Γερμανία αφού και οι δύο υποτιθέμενοι «κατά ΝΑΤΟ σύμμαχοι» με δηλώσεις τους από τα αντίστοιχα υπουργεία εξωτερικών άναψαν το «πράσινο φως» στην Τουρκία για να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάνης (η οποία κατά γράμμα αναφέρει ότι αντικαθιστά αυτή των Σεβρών και συνεπώς εάν πάψει να ισχύει τότε επαναφέρεται η πρότερη αλλά προφανώς οι «Σύμμαχοι» δεν έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό) και να διεκδικήσει ελληνικές εδάφη.
Για όσους δεν θυμούνται η πολωνική λύση είχε δοθεί μετά τον Β' ΠΠ όταν αποφασίστηκε τα εδάφη που είχε καταλάβει η τότε Σοβ.Ένωση στην ανατολική Πολωνία να παραμείνουν στην σοβιετική κυριαρχία και ολόκληρη η γερμανική ανατολική Πρωσία να «βαφτιστεί» σε δυτική Πολωνία.
Έτσι δημιουργήθηκε το παράδοξο στην Πολωνία να διαβιούν μεγάλοι αρχέγονοι γερμανικοί πληθυσμοί. Η Πρωσία μάλιστα ανέκαθεν αποτελούσε την βασική κοιτίδα του γερμανικού κράτους.
Εν ολίγοις οι Αμερικανοί εδώ και πολλά χρόνια επιθυμούν την ίδρυση ενός μεγάλου και ανεξάρτητου και κυρίως κοσμικού Κουρδιστάν στο κέντρο της Μέσης Ανατολής το οποίο θα αποτελείται από τα εδάφη της ΝΑ Τουρκίας, της Βόρειας Συρίας, του Βορείου Ιράκ και του δυτικού Ιράν ώστε το κράτος αυτό να αποτελεί τον προστάτη-σύμμαχο του κράτους του Ισραήλ, να ελέγχει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μοσούλης, του Κιρκούκ, της Συρίας και μέρος των ιρανικών κοιτασμάτων και να αποδυναμώσει το σιιτικό Ιράν και ιδιαίτερα την ενοχλητική για την άθεη Ουάσιγκτον συμμαχία των Ορθοδόξων με τους Σιίτες και τους Αλεβίτες-Αλαουϊτες.
Στόχος βέβαια παραμένει και η αποτροπή δημιουργίας αγωγών φυσικού αερίου από το Ιράν προς την Ευρώπη κάτι το οποίο θα ισχυροποιούσε οικονομικά κατά πολύ τους Πέρσες.
Αν μάλιστα δει κάποιος προσεκτικά τους χάρτες θα καταλάβει ότι από το δυτικό Ιράν θα περάσει η μεγάλη μελλοντική θαλάσσια δίοδος που θα επιτρέπει στην Ρωσία να κατεβαίνει στις ζεστές θάλασσες του Ινδικού ωκεανού χωρίς να έχει πλέον ανάγκη τα Δαρδανέλια.
Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να έχουν το ρωσικό Ναυτικό στον Ινδικό ωκεανό σε αρκετά μικρή απόσταση από το ολοένα αναβαθμιζόμενο κινεζικό Ναυτικό το οποίο σε έναν χρόνο θα έχει σε λειτουργία το δεύτερό του αεροπλανοφόρο.
Οι Αμερικανοί νιώθουν πλέον ότι απειλούνται και στις θάλασσες καθώς πρόκειται για περιοχές όπου Κίνα και Ρωσία μπορούν λόγω εγγύτητας να αντιτάξουν μεγάλη ισχύ.
Για να συναινέσει η Τουρκία σε μια τέτοια απώλεια εδαφών θα πρέπει να υπάρξει «αντικατάστασή» τους και οι Αμερικανοί με περίσσεια χαρά θα παρέδιδαν την Θράκη και το μισό Αιγαίο στους Τούρκους εάν η Άγκυρα συναινέσει σε μια τέτοια αναδιάταξη.
Σε αυτό άλλωστε φαίνεται πως συμφωνεί και ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
«Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή (Κουρδικό). Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια τεχνητή ένταση (από πλευράς Τουρκίας) με σκοπό την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο.
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο. Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμειχθεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Η Τουρκία πλέον διεκδικεί και εδάφη από την Ελλάδα.
Πρέπει να επιδιώξουμε συμμαχία με την Ρωσία. Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ θα πρέπει να προχωρήσει και σε επίπεδο αμυντικής συμφωνίας.
Περιοχή οι οποία έχει στοχοποιηθεί από την Τουρκία είναι το Ανατολικό Αιγαίο(Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος, όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου, από βραχονησίδες έως και μεγάλα κατοικήσιμα νησιά).»
Απόσπασμα από την εκπομπή Live U – 3.10.2016 με την Πόπη Τσαπανίδου στο STAR ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου