Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

“Έφυγε” ο ακούραστος αγωνιστής του Εθνικισμού, Συναγωνιστής Ιωάννης Σχοινάς

“Έφυγε” ο ακούραστος αγωνιστής του Εθνικισμού, Συναγωνιστής Ιωάννης Σχοινάς

Ο Συναγωνιστής Ιωάννης Σχοινάς ήταν παρών δεκαετίες ολόκληρες στο μετερίζι του Εθνικισμού. Υπήρξε εκδότης των εθνικιστικών εντύπων «Νέα Θέσις», «Συναγερμός», «Ελληνισμός» και «Μαχόμενος Ελληνισμός». Αγωνίστηκε επί σχεδόν πέντε δεκαετίες στις τάξεις του Εθνικιστικού Κινήματος. Στην 21η Απριλίου μέχρι το 1973. Στην 4η Αυγούστου μέχρι το 1975. Στο Κίνημα, στην ΕΝΕΠ και στο ΕΝΕΚ ως μέλος της ηγεσίας τους. Από το 1987 ήταν διευθυντής και ιδιοκτήτης του εθνικιστικού εκδοτικού οίκου «Νέα Θέσις», ο οποίος δέχθηκε πάνω από 25 εμπρηστικές και δυναμικές επιθέσεις από τους «γνωστούς αγνώστους», στις οποίες κινδύνευσε πολλάκις η οικογένειά του.


Ένας άνθρωπος του Πνεύματος και της Δράσεως, από τα πέτρινα χρόνια του Εθνικισμού, μέχρι την συμπόρευση με την Χρυσή Αυγή, δεν είναι πλέον μαζί μας, όμως το έργο του θα φωτίζει για πάντα τον δρόμο των νέων Εθνικιστών, μέχρι την τελική Νίκη και εντός του Ελληνικού Εθνικιστικού Πολιτισμού, που θα ανατείλει.
Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα συλληπητήριά της και την αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια του Συναγωνιστή Ιωάννη Σχοινά και βιώνει και η ίδια την απώλεια ενός λαμπρού ανθρώπου, με μέγα και λαμπρό πνευματικό έργο, που αποτελεί παρακαταθήκη των Εθνικών Αγώνων για Πατρίδα, Πίστη και Ελευθερία που έρχονται.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efuge-o-akourastos-agwnisths-tou-ethnikismou-sunagwnisths-iwannhs-schoinas#ixzz4MO4ysYfu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...