Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ροή προσφύγων από τα τουρκικά παράλια: Δημιουργία θυλάκων τζιχαντιστών υπό κρατική ανοχή


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η Κύπρος υπέστη μία σειρά επιπτώσεων από την ένταξη της στην ΕΕ όπως ανεξέλεγκτα σύνορα, ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, ανεργία, οικονομική καταβαράθρωση, μέτρα λιτότητας, υπογεννητικότητα, αμφισβήτηση του παραδοσιακού τρόπους ζωής, επίθεση στους θεσμούς, αμυντική εξάρθρωση κ.α. Όσο αφορά την εισβολή λαθρομεταναστών και των τρομοκρατικών ενεργειών που είδαμε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ούτε και σε αυτό τον τομέα η Κύπρος θα μείνει ανεπηρέαστη.


Με τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο, όπου (οδοφράγματα και θάλασσα) παραμένουν σε μεγάλο βαθμό “ανοχύρωτα” και με την στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών να είναι κατώτερη των αναγκών η κατάσταση είναι παθητική. Μόνο φέτος «αφίχθησαν» στην Κύπρο χιλιάδες λαθραίοι μετανάστες έχοντας την Κύπρο σαν τον τελικό τους προορισμό. Όλα αυτά την στιγμή που ο ISIS, διαπιστώνοντας ότι χάνει τον έλεγχο ολοένα και περισσοτέρων εδαφών στο Ιράκ και στη Συρία, μετατοπίζει το κέντρο βάρους της δράσης του στη Δύση. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών θα προσπαθήσει να μεταβεί στην Ευρώπη με κάθε τρόπο και αρκετοί θα τα καταφέρουν, βοηθούμενοι και από ομοϊδεάτες τους που διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια.
Η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί τους μουσουλμάνους σουνίτες της Συρίας για να προχωρήσει στον εποικισμό και του νότιου μέρους της Κύπρου. Αυτό γίνεται σταδιακά και με αριθμούς που δεν προκαλούν άμεση αντίδραση από τους Έλληνες αφού βλέπουν το κράτος και το πολιτικό προσωπικό της κυπριακής δημοκρατίας να ενθαρρύνει το φαινόμενο και να μην αντιλαμβάνεται του εθνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν.  Δεν θα χρειαστεί βία για να το επιβάλλουν αυτό οι τούρκοι αφού εμείς είμαστε πρόθυμοι και υπηρεσίες να τους προσφέρουμε, και την οικονομική στήριξη και προστασία να τους δώσουμε. Θα γίνουν δυνατοί βασιζόμενοι στη δική μας αδυναμία.
Η συγκέντρωση ισλαμιστών σε κοινότητες πέριξ της Πάφου αντιπροσωπεύει μία εν δυνάμει απειλή. Υπάρχει μια «δεξαμενή» νεαρών ισλαμιστών στις κοινότητες Χλώρακας, Μεσόγης και Μέσα Χωριού από όπου θα μπορούσε να προκύψει πρόβλημα.  Πολλοί μουσουλμάνοι ζουν σε κοινότητες και χώρους που δύσκολα εποπτεύονται και δύσκολα εφαρμόζεται αστυνομικός έλεγχος.
Υπάρχουν επιβεβαιωμένες ομάδες ισλαμιστών στην Πάφο όπου συντονίζουν την λαθρομετανάστευση από τα παράλια της Μερσίνας προς τον Πύργο Τηλλυρίας και τον Πωμό.  Είναι αυτοί οι δουλέμποροι που έναντι αμοιβής βοηθάνε τζιχαντιστές που δυσκολεύονται να φθάσουν στην Ευρώπη. Να μην ξεχνούμε επίσης και τις κλοπές διπλοκάμπινων αυτοκινήτων τα οποία στάλθηκαν μέσω κατεχομένων για τις υπηρεσίες του Ισλαμικού κράτους. Είναι γνωστό ότι οι αιτητές πολιτικού ασύλου ζητούν και μεταβαίνουν στην Πάφο προφασίζοντας ότι έχουν εκεί συγγενείς, ο πραγματικός τους στόχος η δημιουργία γκέτο όπου θα ελέγχουν την τοπική κατάσταση σε μελλοντικό χρόνο.
Το τι συμβαίνει με το Ισλαμικό παράνομο χώρο λατρείας κοντά στην στήλη του Αποστόλου Παύλου στην κάτω Πάφο πρέπει να ανησυχεί τις αρχές όπου εκεί συναθροίζονται Ουαχαμπιστές σουνίτες μουσουλμάνοι.  Ερωτηματικά όπως ποια είναι η σχέση της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας με την κατασκευή και την δημιουργία αυτού του χώρου; μία χώρα που όπως γνωρίζουμε χρηματοδοτεί την διεθνή ισλαμική τρομοκρατία.
 Έχει γίνει έλεγχος ποιοι προβαίνουν σε αυτές τις διδασκαλίες, εάν είναι νόμιμοι ιεροκήρυκες, ή αν προάγουν την ρητορική μίσους έναντι αθώων πολιτών; Η κυβέρνηση ζήτησε να ενημερωθεί από την αντίστοιχη της Αιγύπτου για τις δραστηριότητες συγκεκριμένου Αιγύπτιου ιεροκήρυκα που επισκέπτεται κάθε Παρασκευή το παράνομο τζαμί; Γίνεται προσηλυτισμός και στρατολόγηση; Γιατί διδάσκονται ξεχωριστά τα παιδιά και οι γυναίκες από τους άντρες; Ποιος έχει δώσει άδεια για χρήση μεγαφώνων εφόσον ο χώρος είναι παράνομος και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες; Έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας ελέγξει με την αντίστοιχη της Συρίας ή άλλων χωρών το  ποινικό μητρώο τους και αν είχαν συμμετάσχει σε τζιχαντιστικές ενέργειες σε Συρία και Λιβύη; Έχουν δημιουργήσει πυρήνες στρατολογώντας ομόθρησκούς τους στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και ενδεχομένως στην ισλαμική τρομοκρατία; Επισκέπτονται τα κατεχόμενα και τις εκεί ισλαμικές οργανώσεις; Ποιες οι σχέσεις τους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες;
Υπάρχει σχέδιο απενεργοποίησης τους σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία για να μην λειτουργήσουν έως πέμπτη φάλαγγα έναντι των Ελλήνων χριστιανών;
Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν σε μία κατάσταση ακραίας ανησυχίας για την ασφάλεια του κράτους και του λαού μας με τις οικογένειες λαθρομεταναστών να λαμβάνουν επιδόματα 1500 ευρώ τον μήνα και οι άντρες τους να απασχολούνται στη μαύρη εργασία και ενίοτε στη διακίνηση ναρκωτικών την ώρα που οι νέοι μας εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και οι συνταξιούχοι μας προσπαθούν να διαβιώσουν με σύνταξη 380 ευρώ τον μήνα. Έτσι είναι τα λεγόμενα κράτη δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της υπέρτατης δημοκρατίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Έχουμε δει πολλαπλασιασμό των τζαμιών στα κατεχόμενα την τελευταία δεκαετία, την απαγόρευση της θεωρίας της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους στα σχολεία και την καθημερινή διείσδυση του νόμου της Σαρίας στην τουρκική κοινωνία των κατεχομένων. Η ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση των κατεχομένων θα εντείνεται ολοένα και περισσότερο τα επόμενα χρόνια αφού την εξουσία θα έχουν οι αδελφοί μουσουλμάνοι του Ερντογάν.
Η δημογραφική αλλοίωση του ελληνοπαίδων στα σχολεία υπέρ των μουσουλμάνων θα επιφέρει αναπόφευκτα και την αλλαγή στο σύστημα παιδείας στα πλαίσια μίας διαθρησκευτικής και πολυπολιτισμικής ιδεολογίας. Ο λαός θα τρομοκρατηθεί και δεν θα μπορέσει να αντιδράσει, οι πολίτες δεν θα μπορούν να προστατεύσουν τις γειτονιές τους και τα σχολεία τους. Η αντιρατσιστική ρητορική και νομοθεσία θα αφαιρέσει τελεσίδικα την ελευθερία του λόγου και την φωνή της λογικής. Το αφήγημα ότι είμαστε ανθρωπιστές και δεν έχουμε πέτρα αντί καρδιά καταρρίπτεται σίγουρα με την λογική ότι σίγουρα δεν έχουμε πέτρα αντί μυαλού στο κεφάλι μας.
Παρά την αδιαφορία της ντόπιας πολιτικής ελίτ που στέκεται αλληλέγγυα στους λαθροεισβολείς, ο λαός μας διατηρεί βαθειά την εθνική του συνείδηση και ανησυχεί. Οι ηγέτες του κράτους το γνωρίζουν αλλά αποφεύγουν να διαβουλευθούν με το λαό μας για αυτά τα προβλήματα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργούν ενοχές στους συμπατριώτες μας για να μπορούν έτσι εύκολα να τους ποδηγετούν.
Αυτό μας λέει ένα και μόνο πράγμα, η απειλή είναι εκ των έσσω, το μέλλον του τόπου μας απειλείται από αυτούς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους «επαγγελματίες ανθρωπιστές» οι οποίοι εν ονόματι μίας ψευδοθεώρησης περί ανθρωπισμού και αλληλεγγύης καταστρέφουν την πατρίδα μας.
Η πατρίδα μας είναι βαθύτατα χριστιανική όπως και τα άλλα έθνη κράτη της Ευρώπης σε μία ανεξάρτητη συνύπαρξη, με τις ίδιες ρίζες, ίδιες αξίες και ίδια ιστορία. Ευρώπη σημαίνει ισότητα, δικαιοσύνη και ευσπλαχνία. Κύπρος όχι Τουρκία, Ελλάδα όχι Πακιστάν, Ευρώπη όχι Αφρική, Χριστιανισμός όχι Χαλιφάτο.
Μας είπαν να τους καλωσορίσουμε, να τους βοηθήσουμε αλλά δεν μας είπαν πως θα μας αντικαταστήσουν. Το κράτος μας στηρίζει μία εγκληματική συμμαχία από δουλεμπόρους, διεθνιστές και πολιτικούς ακτιβιστές που μόνο σκοπό έχουν είναι το προσωπικό τους όφελος, αδιαφορώντας για το αν δεν μείνει κανένας γηγενής σε αυτό τον τόπο. Στηρίζουν κράτος αλλά όχι έθνος, στηρίζουν ένα αβέβαιο μέλλον αλλά όχι ένα σίγουρο παρελθόν. Εάν δεν επιζητήσουμε την άμεση επαναμετανάστευση αυτών των ανθρώπων πίσω στις πατρίδες τους πολύ σύντομα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με τους τούρκους έποικους στα κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Μουσταφά λειτουργεί ως πράκτορας της Άγκυρας και μας οδηγεί σε νέες υποχωρήσεις

Ο Μουσταφά Ακιντζί δείχνει, για ακόμα μια φορά, το πραγματικό του πρόσωπο, λειτουργώντας ως πράκτορας της Άγκυρας, ζητώντας σύσταση κοινή...