Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σ. Ιακωβίδης για φίμωση δημοσιογράφων: Ο Ακιντζί είναι πράκτορας


Καυστική είναι η τοποθέτηση του αρθρογράφου και αναλυτή Σάββα Ιακωβίδη, αναφορικά με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» και την επιχειρούμενη φίμωση τους σε σχέση με τις λέξεις που θα χρησιμοποιούν για την ιστορία του Κυπριακού.
Αυτούσια η θέση του κ. Ιακωβίδη στο Sigmalive:
Η ελευθερία έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Οι δημοσιογράφοι είναι εκ των κυριότερων εκφραστών και υπερασπιστών αυτής της αμάχητης ελευθερίας. Είναι καθήκον, υποχρέωση και αποστολή μας, ως σοβαρών και αξιόπιστων δημοσιογράφων, να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, τη διαφάνεια, την αξιοπρέπεια, το ευρύτερο συμφέρον του τόπου, την ταυτότητα, την καταγωγή, τις εθνικές και ελληνικές ρίζες μας και τις βασικές ελευθερίες του πολίτη.

Συνεπώς, η ελευθερία έκφρασης, ως αποτύπωση στοιχειώδους και θεμελιακής δημοκρατικής καταξίωσης, δεν συρρικνώνεται. Δεν υποβαθμίζεται. Δεν υποτάσσεται σε καμία Αρχή και σε καμία εξουσία. Δεν τεμαχίζεται. Δεν προσβάλλεται. Δεν εναγκαλίζεται πολιτικές και πονηρές σκοπιμότητες. Γι’ αυτό και αποτελεί κατάντημα και απίστευτη προσβολή η επιχειρούμενη υπόδειξη από την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προς τους δημοσιογράφους της Κύπρου να γελοιοποιούνται αυτόβουλα καταγράφοντας γεγονότα, πρόσωπα και ιστορικά δρώμενα με παραπλανητικά λεκτικά φληναφήματα, για να μη προκληθεί, δήθεν, η τουρκική πλευρά.
Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται. Και η έντιμη δημοσιογραφία αντιτάσσεται, δεν τάσσεται στην εξυπηρέτηση αλλότριων και σκότιων  δολιοτήτων. Η τουρκική εισβολή, είναι εισβολή. Η τουρκική κατοχή, είναι κατοχή. Το τ/κ πραξικόπημα του 1963, είναι τ/κ πραξικόπημα. Οι Τούρκοι δολοφόνοι Ελλήνων, είναι δολοφόνοι. Ο Ακιντζί, όπως  και οι προκάτοχοί του, είναι πράκτορας του εγκληματία σουλτάνου Ερντογάν και προωθεί εχθρικά προς την Κυπριακή Δημοκρατία, τουρκικά συμφέροντα. Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι δεν λογοκρίνονται αλλά αμύνονται κατά παντός διαστροφέα της ιστορικής πραγματικότητας. Είναι κατάντημα διότι η εξ ευωνύμων ελεγχόμενη Ένωση Συντακτών συνεργεί σε αυτό το αντιδημοκρατικό, ανελεύθερο και φασιστικό ανοσιούργημα χάριν πολιτικών, κομματικών και ιδεολογικών σκοπιμοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...