Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Βραζιλία. Νίκη του Εθνικιστή Μπολσονάρο.


Με ποσοστό 55,2% έναντι του ακροαριστερού ανθυποψηφίου του Φερνάντο Χαντάτ που έλαβε το 44,8%, κέρδισε τις χθεσινές εκλογές ο Εθνικιστής , Ζαίχ Μπολσονάρο.


Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας που είναι πρώην αξιωματικός των Αλεξιπτωτιστών έχει υποστηρίξει τη θανάτωση των εγκληματιών, τάσσεται κατά της   ομοφυλοφιλίας και των εκτρώσεων, ενώ είναι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας.




 Η πάταξη της εγκληματικότητας εἰχε γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπολσονάρο.

Μεταξύ των μέτρων που έχει υποσχεθεί είναι η φιλελευθεροποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής, η μείωση της ηλικίας της εγκληματικής ευθύνης στα 16 και η ενίσχυση της αστυνομικής εξουσίας, προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν τη δικαιοδοσία να πυροβολούν εγκληματίες. 
Σε όλο τον κόσμο πλέον οι λαοί επιλέγουν ηγέτες που έχουν θέσεις κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ της εθνικής ταυτότητας του κάθε κράτους. 
Τα αποτελέσματα αυτής της Αντίστασης αποτυπώνονται και στη  Ευρώπη όπου τα Εθνικιστικά Κινήματα  έχουν ραγδαία άνοδο των ποσοστών τους τόσο στις εθνικές όσο και. στις τοπικές εκλογές
Μετά τις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου αναμένεται η δεύτερη πολιτική δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο να αποτελείται από αυτά ακριβώς τα Κινήματα που τάσσονται κατά της αλλαγής των Ευρωπαϊκών πληθυσμών από τριτοκοσμικούς και που υποστηρίζουν τις παραδοσιακές αξίες  των προαιώνιων χαρακτηριστικών του κάθε Έθνους.
Στην Κύπρο οι θέσεις αυτές εκφράζονται  από  το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο το οποίο αναμένεται να εκλέξει έναν Ευρωβουλευτή κατακτώντας την έδρα από τον καταρρέοντα ενδιάμεσο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...