Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ο Όρμπαν δημιούργησε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, για να αντιμετωπίσει την «λάσπη» από τα συστημικά ΜΜΕ

Ο Όρμπαν δημιούργησε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, για να αντιμετωπίσει την «λάσπη» από τα συστημικά ΜΜΕ


Κίνηση «ματ» από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν απέναντι στην συνεχή συκοφάντηση εναντίον του από το σύνολο σχεδόν των συστημικών ΜΜΕ που υπηρετούν την «πολιτική ορθότητα». Ομάδα Ούγγρων επιχειρηματιών και πολιτικών φίλα προσκείμενων στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ίδρυσε ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων στο Λονδίνο, με έμφαση στις ειδήσεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.


Με δεδομένο ότι ο Όρμπαν και η κυβέρνησή του πέφτουν συνεχώς θύμα εσκεμμένης παραπληροφόρησης των καθεστωτικών ΜΜΕ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το νέο ειδησεογραφικό πρακτορείο φαίνεται ότι συστάθηκε για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτό το έλλειμμα διεθνούς στήριξης. Η νέα εταιρεία, με την ονομασία V4NA, εγγράφηκε στο Λονδίνο στο όνομα του Ούγγρου πρεσβευτή στην Βρετανία, Κριστόφ Σαλάι-Μπομπροβνίσκι στις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Ο Ούγγρος επιχειρηματίας Αρπάντ Χαμπόνι, στενός συνεργάτης του Όρμπαν, απέκτησε το 40% της V4NA μέσω μιας εταιρείας του. Στην συνέχεια η εταιρεία NewWave Media, που ανήκει σε ένα ίδρυμα το οποίο ελέγχει τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά μέσα της Ουγγαρίας, αγόρασε το 57% των μετοχών της V4NA από τον Σαλάι-Μπομπροβνίσκι.
Το όνομα της V4NA δείχνει να απαντά ότι το πρακτορείο θα εστιάζει στις χώρες της Ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Τσεχία), ωστόσο εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου σκοπεύει να επικεντρωθεί και σε άλλες χώρες. «Η ομάδα μας των 50 δημοσιογράφων και οι ειδησεογραφικές ομάδες μας άμεσης αντίδρασης βρίσκονται στα σημεία όπου συμβαίνουν τα βασικά γεγονότα στην Ευρώπη», αναφέρει το πρακτορείο στην ιστοσελίδα του.
Στην παραπληροφόρηση των καθεστωτικών ΜΜΕ ο Όρμπαν απαντά πολύ έξυπνα και δυναμικά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ormpan-dhmiourghse-diethnes-praktoreio-eidhsewn-gia-na-antimetwpisei-thn#ixzz5klbV8KWF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...